Glaslatten Vervangen

meer dan houtrot

meer dan houtrot

In deze kluswijzer pakken wij Glaslatten aan, althans aanpakken: We gaan glaslatten vervangen. En natuurlijk kan iedere bezoekers / klusser op deze site zelf glaslatten vervangen. Professionele klusmannetjes heb je voor deze klus niet nodig. Voor de nieuwe bezoekers: Wat zijn glaslatten? Glaslatten zijn latten om dubbel glas goed vast te zetten. Soms zijn deze aangetast door houtrot en dienen deze vervangen te worden.

Benodigdheden voor het vervangen van glaslatten

Stappen om zelf glaslatten te vervangen

 1. Koop glaslatten ( de afstand die u nodig heeft plus wat centimers)
 2. Snijdt de kit goed los en verwijder deze. ( best een lastige klus, neem hier ruim te tijd voor en voorkom beschadigingen. ) Met een harde borstel kunt u mogelijk restjes die overblijven nog verwijderen.
 3. Verwijder de oude glaslatten met de hamer & beitel. Dit moet door het loswrikken van de spijkers, allereerst moet je de spijkergaten vinden, deze kan je lokaliseren als je wat tikt op de oude glaslatten.
 4. Maak het kozijn goed schoon / verwijder nog meer kit wat je waarschijnlijk ziet zitten.
 5. Meet de glaslat, en zaag deze af. Zorg wel dat de glaslatten al in de grondverf zitten. Voor de zekerheid kan je dit nog eenmaal extra zelf thuis doen.
 6. Plak glasband aan de kant waar de glaslat tegen het glas aan komt
 7. Pak een hamer en de spijkers (roestvrij staal) en zet de glasplaat weer vast. (Doe voorzichtig, de glasplaat is vanzelfsprekend gevoelig)
 8. Een drevel / drijver

  Gebruik glaskit en ga hiermee de boel navullen (is ook niet heel makkelijk, gebruik hulpmiddeltjes) Daarna laten uitharden. (24u)

 9. Drevel de spijkers weg met een drevel
 10. Gaatjes kan je opvullen met plamuur en dan schuren en vervolgens: Grondverf erop!
 11. Daarna aflakken en is alles klaar! (hier meer over het verven en laggen van kozijnen)

Is het via deze gids gelukt om zelf glaslatten te vervangen? Laat dit dan weten in de reacties =)

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen