KlussenKlussen

Lijmresten trap verwijderen in 8 stappen

Als je je huurhuis moet verlaten wil de verhuurder natuurlijk dat je het huis schoon achter laat. Je zult dan ook het tapijt van je trap en de lijm resten moeten verwijderen. Steeds meer mensen willen namelijk geen tapijten trap. In deze kluswijzer leer je hoe je gemakkelijk lijm resten weg kunt halen.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Benodigdheden

  1. Heteluchtpistool (kopen)/verfverbrander, het liefst 650 graden
  2. Verfkrabber en plamuurmes
  3. Spons
  4. ‎Cola (voor 1 trap 2 flessen of meer)
  5. Doek

Stap 1. Maak je trap schoon

Maak je trap schoon en haal het tapijt eraf. Nu zie je de lijmresten. Bereid je voor want het wordt een helse klus. Of toch niet?

Uit ervaring blijkt dat cola heel erg goed werkt. Aceton en andere oplosmiddelen werkten niet zo goed bij ons.

Stap 2. Giet cola over je gehele trap

Giet de cola over je traptreden en gebruik lekker veel. Cola is goedkoop en het maakt niet uit of je hem nu van een goedkope supermarkt haalt.

Stap 3. Laat de cola inwerken

Uit onze ervaring duurde het ongeveer een uur voordat we heel gemakkelijk de lijmresten weg konden halen.

Stap 4. Schraap de lijmresten weg

Gebruik je krabber en je zult zien dat de lijmresten heel makkelijk eraf gaat.

Stap 5. Stootborden

Cola werkt niet heel goed op de stootborden omdat cola niet goed blijft hangen (verticaal). Hier moet je gewoon hard voor werken. Gebruik je spierballen en je verfverbrander. Zet hem op 650 graden en begin met schrapen. Eerst goed verhitten en dan zie je dat de lijmresten als sneeuw wegsmelten.

Stap 6. Gebruik je schuurmachine

Om een mooi resultaat te krijgen dien je een schuurmachine te gebruiken. Je kunt het ook met schuurpapier proberen maar dat kost je veel tijd en je handen zullen veel pijn doen.

Een schuurmachine kun je gewoon huren of kopen bij een bouwmarkt (niet zo heel duur). Je kunt hem ook lenen van je buren of vrienden. Delen is het nieuwe hebben. Zoek maar eens op het internet en je zult veel websites zien die gratis diensten/producten van anderen aanbieden.

Stap 7 maak alles schoon

Maak alles schoon en geniet van het eindresultaat. Misschien las je dit artikel omdat je een traprenovatie wilde uitvoeren en niet per se omdat je het huis uit moest. Als dat het geval is dan kun je nu beginnen met de verf voorbereidingen om jouw trap te schilderen.

— tussenstap: tip —

Heb jij helemaal geen zin om de trap zelf schoon te maken en de lijmresten te verwijderen? Schakel dan een vakman in: een trapspecialist. Maar wat zijn de kosten van het uitbesteden van je klus? Ontdek het gratis en vrijblijvend door het formulier hieronder in te vullen. Bespaar jezelf een hoop tijd, stress en energie. Vergelijk de prijzen en bespaar ook nog eens tot 30% op de kosten van een traprenovatie.

Stap 8 geniet van het resultaat

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen