Waterbesparende tips

In deze kluswijzer worden een aantal waterbesparende tips besproken. Door een aantal kleine aanpassingen in de badkamer, kunt u gemakkelijk water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook aanzienlijk in de portemonnee. Hieronder staan een aantal tips om water te besparen.

Lekkende kraan

Als een kraan een klein beetje lekt en niet goed afsluit, kan het een hoop water en geld kosten. Een kraan repareren kan u makkelijk zelf doen en kost weinig tijd. Waarom wachten?

Toilet

Heeft u een oud toilet waar geen waterbesparende stopknop op zit? Dan is het wellicht raadzaam om het reservoir te vervangen. Met een waterbesparende stopknop, kunt u zelf de watertoevoer stoppen als de kleine/grote boodschap is afgevoerd. Het toilet en de douche zijn in huis de grootste water verbruikers.

Waterbesparende douchekop

waterbesparing Met een waterbesparende douchekop gebruikt u bijna de helft minder water tijdens het douchen. De stralen van de douchekop zijn kleiner, maar zelf merkt u het verschil niet. Hiermee bespaart u niet alleen water, maar ook gas, omdat u minder warm water verbruikt. Wel moet u op de verpakking van de waterbesparende douchekop kijken of deze past op uw eigen warmwater toevoer installatie. Zo is het niet mogelijk om in combinatie met een keukengeiser een waterbesparende douchekop te gebruiken. De keukengeiser levert namelijk te weinig warmwater.

Bad

Een bad nemen is heerlijk op zijn tijd, maar kost u circa 3x zoveel water/gas, dan wanneer u onder de douche gaat. Tevens is het verstandig om tijdens de plaatsing van een bad de binnenruimte goed te isoleren. Hierdoor zal het water minder snel afkoelen, waardoor het bad minder vaak opgewarmd hoeft te worden.

Douche coach

douchecoachDe douche coach is een zandloper die u in de douche tegen de tegels kunt plakken. Als u begint met douchen draait u de zandloper om en wanneer de zandloper klaar is, heeft u 5 minuten gedoucht. Hiermee kunt u thuis afspreken, dat iedereen 5 minuten kan douchen. Hierdoor zal het aantal minuten per week afnemen en daarmee bespaard u zowel gas als water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *