Regenton Aansluiten

In deze kluswijzer behandelen wij het aansluiten van een Regenton op uw regenpijp. Het is duurzaam om via een regenton uw tuin van water te voorzien, bovendien is het ook gratis en kunt u via het aansluiten van een regenton ook water besparen. (Lees hier meer over onze waterbesparende tips) Ook op het gebied van de regenton zijn er meerdere keuzes die u kunt maken met de installatie. Onze klusgids gaat in op de echte ‘doe het zelf’ manier van het aansluiten van de regenton.

Benodigdheden voor het installeren van de Regenton

Het is ook mogelijk om met een vulautomaat te werken, met een vulautomaat is overstromen van de regenton onmogelijk. Het maakt het aansluiten van de regenton nog iets makkelijker. Maar wel minder leuk.

Een regenton of waterton bestellen? Onder meer deze webshops hebben een mooi aanbod:

Werkwijze ( 6 Stappen voor het Aansluiten van een regenton)

Het plaatsen van een regenton is niet zo moeilijk. Toch is het door de verschillende regenpijpen en regentonnen: Maatwerk. Indien alle bovenstaande artikelen in huis zijn en je meet alles goed af  dan is een stappenplan redelijk overbodig. Dit omdat het toch vaak komt kijken bij het goed afsnijden en het goed maken van inschattingen. Kortom: Een doorgewinterde klusser zou dit moeten kunnen zonder de volgende stappen. Maar toch hebben we 6 stappen weten te vinden die elke klusser kan helpen bij het installeren van de regenton via boven ( dus niet via een vulautomaat ).

  1. regenpijp vanaf boven de regenton in

    regenpijp vanaf boven de regenton in

    Schaf bovenstaande artikelen aan (hier kan dat) en zorg dat alles goed klaar ligt.

  2. Bekijk bij de regenton waar het gat zit, zet de regenton naast de pijp en analyseer hoe de pijp moet gaan lopen. (via bijv. de bochten die u heeft gekocht) Deze stap kan op veel manieren zo zijn er regenpijpen die op drie kwart de ton in gaan (veelal via een vulautomaat) of sommige gaan vanaf de bovenkant. Let dus ook goed op de instructies die waarschijnlijk bij de regenton zelf zijn toegevoegd.
  3. Markeer de plek op de regenpijp die overeenkomt met het plan van de pijp & zaag de regenpijp op de markering door. Houdt rekening met de aansluitingen en snij zonodig iets hoger of iets lager af als dit noodzakelijk is voor de vervolgstukken van de regenpijp. Denk ook goed aan de Beugels aan de muur, indien deze tot last zijn kun je deze snel en eenvoudig verplaatsen.
  4. Sluit een deel van de originele afgezaagde regenpijp aan bij de bochten en zorg dat deze net over de rand komt bij de top van de regenton.
  5. Zaag een gat uit de bovenkant van de regenton zodat de regenpijp er goed doorheen komt.
  6. Plaats uiteindelijk het uitlooppijpje en u bent klaar met de regenton. Maakt u zich geen zorgen als er wat water uit lekt in het begin, de regenton moet vaak nog uitzetten.

Instructievideo voor het plaatsen van een regenton:

Regenwater Opvangen

De regenton is in alle tips & tricks van waterbeparende middelen misschien wel één van de beste duurzame innovaties van dit moment. Het dak vangt het regenwater op en de regenton verzamelt dit om zo de tuin en de planten goed van water te kunnen voorzien. Het is wel aan te raden om bovenop de regenton een deksel te hebben, je wil de regenton namelijk niet aantrekkelijk en toegankelijk maken voor muggen. Een goede regenton en goed gebruik ervan kan tot wel 1000 liter per jaar schelen. Er zijn nog meer methodieken van het opvangen van regenwater. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een tank met filter. Maar die methodieken zijn simpelweg minder leuk dan een ouderwetse regenton.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Over ons

Reactie plaatsen