Roest Verwijderen

Deze kluswijzer gaat in op het verwijderen van roest in en rondom het huis. Het Internet staat vol roest verwijder truukjes, van cola tot minerale zuren. Al deze tips en truken hebben voor en na-delen. Daarom duiken wij op de verschillende methodieken maar voornamelijk op de beste en goedkoopste methodiek: Roest verwijderen met Schoonmaak azijn. De benodigdheden voor het verwijderen van roest bestaat vaak uit kleine aankopen.

De Anti Roest Spons

NIEUW: Een Anti Roest Spons die op basis van nano technologie de roest te lijf gaat:

  • Geschikt voor: aanrecht, badkamer wastafel,vloer, glas, muur, schotel, keuken benodigheden, magnetron etc.

Roest verwijderen met Azijn

Benodigdheden voor het verwijderen van roest met schoonmaak azijn: 

  • Schoonmaak Azijn (het enige verschil met normaal azijn is dat schoonmaak azijn een stuk zuurder is, daarmee niet geschikt voor consumptie)
  • Spons / Schuurspons / Schuurpapier (dit kan dus ook nog extra met de Anti Roest Spons, dan heeft roest helemaal geen kans meer)
  • Staalborstel

Schoonmaak azijn (veelal wit) is bijzonder goedkoop (< 50 ct) en werkt het beste als artikelen die verroest zijn eerst worden geweekt. Als artikelen te groot zijn om te weken moet u met een doek of spons ruim azijn aanbrengen op de oppervlaktes. Na het wachten kunt u vervolgens het oppervlakte reinigen met een staalborstel of indien het oppervlakte niet mag beschadigen met aluminiumfolie. (gedompeld in schoonmaakazijn) Heb geduld met de werking van het azijn en ga niet te snel over tot het schrobben / schuren.

Wij vinden de truken om roest te verwijderen met aardappelen, cola en citroenen zelf niet efficiënt genoeg. Al deze producten werken veelal doordat ook deze producten zuur zijn, echter wel in mindere mate dan schoonmaak azijn. 

Roest Verwijderen WD40

wd40

Roest verwijderen met WD40

De multifunctionele WD40 multispray is in de auto & fiets branche het wondermiddeltje dat iedere dealer onder de toonbank heeft liggen. Ook dit middeltje werkt goed tegen roest en verwijdert ook nog eens roet / vet en vuil op het oppervlakte. Al voor minder dan 10 euro is WD40 verkrijgbaar bij de normale bouwmarkten. Handig van dit soort producten is dat het na gebruik zeker voor andere klussen nog geschikt zal zijn. Het is dus niet een specialistische aankoop maar een aankoop waar je na gebruik nog zeker gebruik van gaat maken.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen