Kosten Nieuwe Keuken (Inschatting)

nieuwe keuken kosten

nieuwe keuken kosten

Het is misschien wel de belangrijkste uitgave in je huis: een nieuwe keuken. Sowieso is het fijn om helemaal bij de tijd met moderne, nieuwe inbouwapparatuur en kastjes aan de slag te kunnen. Daarnaast is het ook een investering die de waarde van je huis doet toenemen. Maar wat kost het eigenlijk? Je wordt dagelijks gebombardeerd met aanbiedingen en prijsvechters, maar het zelf inschatten van de kosten van een keuken is nog niet makkelijk. Wij zijn voor onze bezoekers aan het werk gegaan en zie hier een uniek overzicht van de kosten van een nieuwe keuken.

Unieke / Volledige Kosten Tabel voor een nieuwe Keuken

Soort Keuken  Soort Uitleg Omschrijving / Extra
Mini Keuken Goedkoopste Mogelijke Keuze / Pantry, Met kraan.  De goedkoopste keukens zijn ‘Pantries’ en zijn al rond de 400 – 800 verkrijgbaar ( voorbeeld is nu 484,- ex BTW ) Deze moet je niet laten monteren (dat zou duurder zijn dan de keuken zelf) maar enkel laten plaatsen. 
Kleine Keuken met zo goedkoop mogelijke materialen / inbouw € 800,- tot € 2000,- Veel sites op internet geven aan dat de minimum kosten veel hoger liggen, dit is fout. Er bestaan wel degelijk goedkopere opties. Je moet wel slim omgaan met het budget en op zoek naar 2e hands inbouw apparatuur waar mogelijk. 
Gemiddelde Kleine Keuken € 2000,- tot € 5000,-
Luxe Kleine Keuken ( A-Merken / Luxe Materialen ) € 5000,- tot € 10000,- (Eén enkel duur apparaat kan deze kosten al zeer fors verhogen,)
Normale Keuken met zo goedkoop mogelijke materialen / inbouw € 2000,- tot € 8000,-
Gemiddelde / Normale Keuken € 7000,- tot € 14000,- Voor de gemiddelde keuken kan je ervan uitgaan dat je rond de 13.000 kwijt bent, en dan ook nog eens met een installatie erbij. 
Luxe Normale Keuken ( A-Merken / Luxe Materialen ) € 14000,- tot € 25000,-
Grote Keuken met zo goedkoop mogelijke materialen / inbouw € 10000,- tot € 20000,- DE prijs hier is zeer afhankelijk van welke keuzes je maakt op het gebied van inbouw apparatuur en materiaal. Ook hier geldt: Als je slim omgaat met de inkoop kan je hier een hoop op besparen. 
Gemiddelde Grote Keuken € 12000,- tot € 22000,-
Luxe Grote Keuken ( A-Merken / Luxe Materialen ) €15.000 tot € 40.000 (Bij alleen maar A-merken en A-Materialen kan ook dit hoog uitpakken) 
Zeer grote Keuken met zo goedkoop mogelijke materialen / inbouw € 14.000,- tot € 20.000,-
Gemiddelde Zeer Grote Keuken € 20.000 tot € 30.000
Luxe Zeer Grote Keuken ( A-Merken / Luxe Materialen ) Met alles kan je het zo gek maken als je zelf wilt, ook met een keuken, In Amerika zijn keukens vaker al boven de $ 100.000,- (deze is $400.000+) In Nederland hoort het gelukkig gewoon niet zo. Het snelst kom je aan die prijzen door grote ruimtes in te richten als keuken en te kiezen voor design en de allerbeste apparatuur. Een zeer dure keuken in Nederland gaat van € 30.000 tot € 50.000 ( exclusief inbouw)

De keuzes die je moet maken bij aanschaf nieuwe keuken

Het begint natuurlijk met het inventariseren van wat je nodig hebt. Dan kun je gaan kijken naar de onderdelen waarmee je wilt vervangen. Als je ze de kosten van nieuwe kastjes, inbouwapparatuur en accessoires op een rijtje zet, heb je al een aardig overzicht. Dit kun je al matchen met je budget, en eventueel voor bijvoorbeeld goedkopere apparatuur kiezen, als je heel graag die dure kastjes wilt. Grofweg bepalen de kastjes zo’n 40% van de totaalprijs, en de apparatuur nog eens 40%. Het werkblad en accessoires maken de resterende 20% vol.

Montage Kosten nieuwe Keuken:

Bij de meeste aanbieders kun je vrij eenvoudig de losse onderdelen van een nieuwe keuken bij elkaar kiezen. Bedenk wel dat veel keukens zijn opgebouwd met sets van bijpassende onderdelen. Het samen kopen van deze onderdelen levert je vaak een korting op. Het loont dus zeker de moeite om te vergelijken en om meerdere offertes op te vragen. Waar de offerte ook goed voor is, is om je een inzicht te geven in de montage- en installatiekosten.

De montage en installatie kosten zijn bij keukens niet enorm hoog, hier valt ook vaak over te onderhandelen bij een aankoop.

Extra mogelijkheden en tips

Het is al met al lastig om de kosten van een nieuwe keuken in te schatten als je veel gaat afwijken van standaardwerk. Helaas is dit bij een keuken al heel snel het geval. Daarom is het juist heel belangrijk veel te vergelijken, wat heel makkelijk online kan, maar ook meerdere offertes op maat te laten maken en te vergelijken. Zo kun je de kosten optimaal inschatten en een keuken kiezen die bij je budget past.

Over ons

One Response

Reactie plaatsen