Verven over Behang

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Het is goed mogelijk om over behang te verven, maar niet in alle situaties (lees stap 1 hieronder). Als je niet meer tevreden bent over het behang en je wilt een ander kleurtje aan de kamer geven dan is het soms best een idee om het behang gewoon te schilderen in plaats van het behang volledig te verwijderen. Indien u glasvliesbehang of glasweefselbehang hebt kunt u direct aan de slag! Deze behangsoorten zijn namelijk gemaakt om over te schilderen.

behang overschilderen

behang overschilderen

Benodigdheden voor over behang verven

Over behang een verven

  1. Bij andere soort behang dan bij glasvliesbehang of glasweefselbehang moet u eerst een kleine test doen. Breng in een hoekje van het behang een klein beetje verf aan om te kijken wat het behang doet met de verf. Als door ‘weekmakers’ op het behang het stukje heel plakkerig maken na het drogen dan is zul je toch echt het behang moeten verwijderen. Zo niet: Dan kunnen we aan de slag.
  2. Gebruik een ontvetter op het behang, bij deze klus is dit belangrijk omdat het behang na een lange hangtijd (soms vele jaren) vaak vettig is geworden. Dan gaat de verf niet goed hechten.
  3. Als je tijdens het ontvetten stukjes behang tegen komt die niet goed hangen dan is het aan te raden om deze steviger vast te plakken.
  4. Dek de vloer goed af, voorzie de randen die je niet wilt verven van tape en begin na het drogen (meestal 4u) met her verven. Gebruik hierbij voldoende verf en ook verf van hoge kwaliteit, maak je niet al te druk als je blaasjes ziet tijdens het verven. Dit komt door de wateroplosbare lijm en zal naar verloop van tijd afnemen of is goed te managen tijdens het verven!

Naden bij vliesbehang verven? Wat te doen

Donkere naden vliesbehang

Donkere naden vliesbehang

Als u bij vliesbehang of glasweefselbelang ineens naden ziet  voordat u gaat overschilderen moet u deze niet met acrylaatkit vullen. Anders komt u muur er niet mooi uit na het overschilderen en zullen de acr

ylaatkit plekken vaak donkerder zijn dan de andere oppervlaktes.

Eigenlijk is de beste oplossing in problemen met de naden bij vliesbehang om de boel opnieuw aan te brengen. Lees hier ook meer over:  Glasvezel / Vliesbehang aanbrengen.

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen