Behang verwijderen

In deze kluswijzer van muren/wanden wordt uitleg gegeven hoe u zelf behang en de onderlaag van behang kunt verwijderen. Het verwijderen van behang kan op 4 manieren. U kunt het behang met nieuwe technologie verwijderen of via een nat, droog en een combinatie methode.  In dit artikel staan alle opties uitgebreid beschreven.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Nieuw behang verwijder product (Februari 2019)

Ook op het vlak van behang verwijderen staat de technologie niet stil, probeer dit nieuwe product uit en laat in de reacties aan ons weten of het voor u goed heeft uitgepakt. Wij denken dat dit product wel goed moet werken omdat Perfax de grootste fabrikant ter wereld is op het gebied van Behanglijm. Dan zullen ze geen onzin producten op de markt brengen.

Onze Aanrader Eigenschappen Product:
behangverwijderaar Deze behangverwijderaar van Perfax is geschikt voor het zeer effectief afweken van behang.

Dringt zeer diep door in het behang en is gemakkelijk en schoon aan te brengen door unieke Gel formule. Voor alle behangsoorten.

” Tot 3 lagenbehang in een keer. “

” Verwijdert het behang in grote stukken. “

Bekijk + meer info hier

Traditionele Behang Verwijder Methodieken

Nat verwijderen behang

Bij de methode van nat verwijderen, laat u het behang inweken met een behangafweekmiddel. Op de verpakking van het behangafweekmiddel staat beschreven hoe u het afweekmiddel dient aan te maken. Een andere methode van nat verwijderen is door gebruik te maken van een behangafstoomapparaat. Via het behangafstoomapparaat wordt er stoom op de muur geblazen, waardoor het behang (de lijm) los gaat zitten. Met behulp van een plamuurmes kunt u het behang verwijderen.

LET OP; het stoomapparaat kunt u niet gebruiken, wanneer het behang op gipsplaten is gelijmd. De stoom zal namelijk de ondergrond ernstige aantasten. Het is dan aan te raden om te kiezen voor de droge methode of het oude behang te laten zitten en de nieuwe laag eroverheen te lijmen.

Droog verwijderen behang

Bij de methode van droog verwijderen van het behang, steek u met een plamuurmes het behang van de muur of wand. Maak met het plamuurmes aan de bovenkant of onderkant het behang los en trek daarna met 2 handen rustig het behang van de muur. Voor een mooi eindresultaat is het van belang dat al het oude behang wordt verwijderd. De achter gebleven resten van de onderlaag dienen dus ook verwijdert te worden. Mocht het behang zeer sterk gelijmd zitten, is het aan te raden om de natte methode te kiezen.

Onderlaag behang (vliesbehang) verwijderen

Wanneer u behang op de muur of wand heeft dat is geschilderd, dan dient u de combinatie methode te gebruiken. Doordat er een verflaag op zit, kan er geen vocht onder het vliesbehang komen waardoor het los zal gaan laten. Eerst wordt de toplaag van het behang inclusief de verflaag die op erop zit, verwijderd. Nadat de toplaag is verwijderd, kunt u het behang laten inweken met een afweekmiddel of gebruikmaken van een behangstoomapparaat om de onderlaag te verwijderen. Het vocht kan nu door het behang heen, waardoor het los zal gaan zitten. Met behulp van een plamuurmes verwijdert u het behang.

Instructie video behang verwijderen

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen