cv ketel aansluiten

CV ketel aansluitenHet installeren of vervangen van een cv ketel is niet een klusje voor een doe-het-zelver. Hiervoor kunt u het beste een erkende installateur inschakelen. Er zijn ook verzekeraars die dit eisen, om ongevallen te voorkomen. Tevens kan het zijn dat de garantie vervalt van de cv ketel, als blijkt dat de ketel niet volgens de voorschriften is geïnstalleerd. Bedenk dit dus goed voordat u hiermee aan de slag gaat. Ons advies is in ieder geval de cv ketel aan te laten sluiten door een erkend vakman. Onderhoud aan de CV ketel is in veel gevallen een ander verhaal.

Materialen nodig bij CV ketel aansluiten

Bij een cv ketel aansluiten, heeft u meer nodig dan alleen de cv ketel. Hieronder hebben wij een boodschappenlijst voor u samengesteld op basis van een HR combi ketel (meest voorkomende);

 1. De cv ketel
 2. Ophangframe voor de cv ketel; hieraan wordt de ketel opgehangen, wordt meestal bij de ketel meegeleverd.
 3. Dak- of muurdoorvoer met glijkap en loodslab; dit zorgt voor de afvoer van rookgas en de toevoer van zuurstof voor de verbranding van de HR ketel.
 4. Overstortventiel; wordt de waterdruk te hoog, kan dit via dit ventiel weg (cv).
 5. Inlaatcombinatie; wordt de waterdruk te hoog, kan dit via de inlaatcombinatie weg (warmwater).
 6. Expansievat en console; het water in de cv-installatie wisselt qua temperatuur daardoor er drukverschillen ontstaan. Het expansievat vangt deze verschillen op. Het expansievat wordt geplaatst op de retourleiding van de cv-installatie.
 7. Thermostaat; hiermee wordt de ketel aangestuurd.
 8. Gaskraan; om de gastoevoer van de cv ketel te regelen.
 9. Wasmachinekraan met keerklep; voor het bijvullen van de cv ketel.
 10. Vul- en tapkraan; voor het bijvullen van de ketel.
 11. Dikwandig en PP aansluit materiaal; voor de toevoer van zuurstuf en afvoer van rookgassen.
 12. Vulslangset; voor het (bij)vullen van de cv ketel.
 13. Losse koppelingen; diverse knelkoppelingen om alles aan te sluiten.

Overleg met een CV Installateur

Dit zijn vaak de producten die u nodig heeft. Kijk samen met de installateur of iemand die ervaring heeft welke materialen u nodig heeft voor uw situatie om de cv ketel aan te kunnen sluiten. Iedere situatie is namelijk anders, waardoor het niet mogelijk is om aan te geven wat u exact nodig heeft. Vaak kunnen materialen hergebruikt worden die al aanwezig zijn in de huidige cv-installatie, bijvoorbeeld expansievat of dakdoorvoer.

Niet alle materialen zijn verkrijgbaar in de reguliere bouwmarkten. Op internet zijn er talloze webwinkels waar u de benodigde materialen wel kunt krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *