Vloerverwarming

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt steeds meer gekozen om ruimtes in huis te verwarmen. Het is een vorm van verwarming die in de vloer wordt ingebouwd. Maar waarom kiezen mensen steeds meer voor dit vloerverwarming? De voordelen van vloerverwarming op een rij:

  • Lagere energiekosten
  • Geen koude luchtstroom meer in huis
  • Minder stofcirculatie en kans op huisstofmijt
  • Geen radiatoren meer (bij hoofdverwarming)
  • Wordt ervaart als de ideale verwarming door de mens

Zijn er alleen voordelen? Nee, het nadeel van vloerverwarming is, dat het systeem trager warm wordt dan bij radiatoren.

Al onze vloerverwarming kluswijzers:

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

U kunt kiezen of u vloerverwarming wilt gebruiken voor hoofdverwarming of bijverwarming. Bijverwarming houdt in dat het niet voldoende capaciteit heeft om de ruimte volledig te verwarmen. De capaciteit wordt dan aangevuld door radiatoren die zich in dezelfde ruimte bevinden. Een tip is om de radiatoren te voorzien van thermostaatkranen, zodat de radiatoren aan gaan als de vloerverwarming het niet volledig verwarmt krijgt. In badkamers ziet u vaak vloerverwarming als bijverwarming. Er ligt vloerverwarming, maar er is ook een designradiator aanwezig. Hierdoor hebt u en het comfort van vloerverwarming en kunt u tevens uw handdoeken drogen op de designradiator. Daarnaast wordt bijverwarming vaak toegepast op plaatsen waar de zithoek in huis is. Men wilt dan graag op die plek de ideale warmte ervaren, dat vloerverwarming geeft.

Bij hoofdverwarming wordt er geen gebruik gemaakt van andere toestellen, zoals een radiator. De vloerverwarming heeft voldoende capaciteit om de ruimte te verwarmen. Hierdoor hebt u geen last meer van radiatoren, wat voor extra ruimte zorgt.

Elektrische- of CV aangestuurde vloerverwarming

Er bestaan 2 soorten. De ene werkt op elektra en de ander werkt in combinatie met een cv ketel op warm water. Elektrische vloerverwarming wordt meestal gebruikt voor kleine ruimtes (bijvoorbeeld badkamer of keuken) en cv vloerverwarming voor grote oppervlaktes zoals de een woonkamer.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

2 Klusreacties

Reactie plaatsen