Huis verven binnen & binnen schilderen

In deze kluswijzer wordt het schilderwerk in uw woningen behandeld. Omdat het schilderwerk binnen in de woning minder aan wisselende omstandigheden wordt blootgesteld, krijgt u te maken met andere eisen dan die worden gesteld aan het schilderwerk van de buitenkant van het huis.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Type verf voor binnen schilderwerk

Schilderwerk binnen

Goede voorbereiding helpt de klus aanzienlijk

In de woning wordt acrylverf aangeraden, ook al gebruiken veel professionele schilders nog steeds alkydverf binnenshuis. Acrylverf is verf op waterbasis, waardoor er minder schadelijke stoffen in zitten. Wanneer u de verf wil verdunnen, dan dient u hiervoor water te gebruiken. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven op het verfblik. Wij raden aan om kozijnen en deuren die toegang geven naar buiten, te behandelen met een dampwerende verf. Hierdoor kan er geen vocht vanuit de woning in het hout komen.

In vochtige ruimtes zoals een douche of kelder, wordt vaak alkydverf gebruikt. Omdat in deze ruimtes meer wisselende omstandigheden zijn, heeft u een ander type verf nodig als in de rest van uw woning. Dat geldt ook wanneer u de wanden wilt voorzien van muurverf. Deze dient dan ook vochtbestendig te zijn. Dit staat altijd vermeld op de verpakking van het product.

Hier ook meer informatie over de verschillende verfsoorten.

Voorbereiding schilderwerk binnen

Bij het schilderen in uw woning, dient u ervoor te zorgen dat de ruimte waarin de schilderwerkzaamheden plaatsvinden stofvrij zijn. Met deze voorbereiding wordt voorkomen dat stof wat in de lucht aanwezig is, zich op het schilderwerk gaat hechten op de natte verflaag. Daarnaast is het verstandig om vloeren en meubels te bedekken met afdekfolie, zodat er geen verf op kan komen. Maak de objecten die u gaat schilderen altijd schoon en vetvrij zodat de verf zich goed kan hechten. Tot slot is het handig om alle meubels, planten etc. aan de kant te zetten, waardoor u zich tijdens het schilderen vrij kunt bewegen.

Samenvattend kan je het volgende stappenplan gebruiken voor een voorbereiding van het huis binnen verven:

  1. Maak de ruimte stof / smet vrij
  2. Bedek alles met afdekfolie
  3. Zorg voor een stuk karton en zet daar het verfblik / de verf artikelen op
  4. Doe de randjes met tape wat eenvoudig later weer loslaat (Laat deze tape na de verfklus niet te lang zitten, dat kan voor beschadigingen zorgen)

Schildermateriaal voor huis verven binnen

Voordat u daadwerkelijk deuren, kozijnen of muren gaat schilderen, is het van belang om de juiste schildermaterialen in huis te hebben. Wij raden het volgende aan:

Slimmigheidjes:

  • Stuk Karton
  • Een oud glas ( om de kwasten na de klus in te kunnen laten rusten)
  • Terpentine & Water is altijd handig!
  • Doekjes (WC Papier werkt best ok)

Extra tips:

  • Acrylaatkit ( als de randjes ook nog gedaan moeten worden en de muren niet heel gaaf zijn, bij zo’n kit hoort ook een kitpistool)
  • Sneldrogende Muurvuller ( als er gaten in de muur zitten )

Bij de meeste bouwmarkten en verf webwinkels kunt u materialen binnen 30 dagen retour brengen, dus wanneer u aarzelt of u wel voldoende verf of ander schildermateriaal in huis heeft, koop dan wat extra. Er is niets zo frustrerend om tijdens het schilderen er achter te komen dat u net te weinig verf in huis heeft om het schilderwerk af te kunnen maken. Het teveel aan schildersmateriaal brengt u, nadat u klaar bent gewoon weer terug.

Vakman nodig? Vergelijk schilders!

Heeft u helemaal niet de tijd en de zin om uw huis te schilderen? Of heeft u hulp nodig van een deskundig schildersbedrijf om uw huis te verven? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van schilders in uw regio. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op het uitbesteden van uw klus!

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen