Verschillende Kwasten & Rollers

In deze kluswijzer wordt uitleg gegeven  waar u de juiste kwast of roller het beste kunt kopen en welke type kwasten en rollers er allemaal beschikbaar zijn.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Meest gebruikte kwasten of rollers kopen

Wij hebben de best verkochte kwasten en rollers in een tabel gezet zodat u met één klik bij de bekendste webshops het juiste materiaal in huis kunt halen. Alle kwasten en rollers hebben goede reviews en zijn veel verkocht. 

# Naam + Soort Verfroller of Kwast Voordelen & Opties: Prijs & Kopen
linomat verfroller Linomat Verfroller Met deze relatief goedkope verfroller hoeft u niet meer af te plakken. Een echte innovatie op verfroller gebied en hoort daardoor ook thuis in onze toplijst.  +/- € 15 – Bol.com
wagner verfroller Wagner Automatische Verfroller De meest gehoorde reactie: ” Waarom komen ze hier nu pas mee? “ Een volautomatische verfroller! Zeer handig voor werk boven de schouders / op het plafond. Daarbij het ook gewoon een mooi ding om te hebben :) +/- € 45 – Bol.com
 basic-roller Basic (roller) Muurverfset Natuurlijk is dit niet de allerbeste kwaliteit, maar wel een goedkope kleine totaalset. Een verfbakje, een beugel en een roller. (allen 18 cm) +/- € 9 – Bol.com
 kwastenset Master Bronze Kwastenset ( 3 delig ) Op het gebied van kwaliteit net iets boven het gemiddelde. 3 kwasten met volkunststof steel, 100% zwart Chinees varkenshaar en een nikkelen bus en een blank gelakte houten steel.  +/- € 9 – Bol.com
radiatorkwast Kelfort Radiatorkwast Met een radiatorkwast wint u geen schoonheidsprijs, wel handig voor het schilderen van de rare hoekjes. +/- € 3 – 
kwastenset groot 25 delig Kwastenset – 25 Delig  AANRADER: 

Met één druk op de knop bent u voor altijd af van uw kwasten probleem. Verschillende maten en allemaal van gemiddelde kwaliteit. En dat voor minder dan 25 Euro… 5 jaar terug betaalde u hier nog € 200+ voor.

+/- €25 – Bol.com

Alle mogelijke verschillende kwasten op een rij

De Blokkwast

De blokkwast is een zeer grote en brede kwast. Bij het schilderen van muren wordt de blokkwast meestal gebruikt als u niet aan de roller wilt geloven. Wanneer u te maken heeft met een ruwe structuur, is de blokkwast ook een handig stuk gereedschap.

De Verfkwast

Voor het schilderen van bijvoorbeeld kozijnen en deuren, gebruikt u een verfkwast. Er zijn vele types verfkwasten in de winkel te verkrijgen. Bij de dure verfkwasten zit er aan de bovenkant van de haren een touwtje gewikkeld. Tijdens het gebruik van de verfkwast worden de haren van de kwast korter. Door het touw dan 2 slagen af te rollen, heeft u weer langere haren tijdens het schilderen. De lengte van de haren zijn van invloed op het eindresultaat van het schilderwerk.

De verfkwast met dierenharen (meestal varkensharen) kunt u zowel voor alkydverf als voor acrylverf gebruiken. Daarnaast maakt het ook niet of u met hoogglans/zijdeglans schildert. Daarnaast zijn er ook kwasten met kunststof haren. Deze raden wij niet aan als u gaat schilderen met alkydverf, maar zijn voornamelijk geschikt voor acrylverf.

TIP: Voordat u gaat schilderen met een nieuwe kwast, haal de kwast dan een aantal keren voor een stuk schuurpapier. Hierdoor zullen loszittende haren achterblijven op het schuurpapier en heeft u minder last van haren tijdens het schilderen.

TIP: Ronde kwasten worden vaak voor deuren en kozijnen gebruikt. Ovale en platte kwasten voor beitsen en grote oppervlaktes.

Bekijk hier ook de 10 best beoordeelde verfkwasten (setjes veelal) die er bij Bol.com verkrijgbaar zijn.

De Radiatorkwast

Een radiatorkwast is een type kwast dat wordt gebruikt om op moeilijk bereikbare plekken te komen. Dat hoeft niet alleen een radiator te zijn, maar kan even goed voor andere voorwerpen worden gebruikt. De radiatorkwast is te herkennen aan zijn lange steel met een knik aan het einde en is overal te koop. Voordat u gaat schilderen met de radiatorkwast, haal de kwast dan een aantal malen over een stuk schuurpapier, zodat loszittende haren worden verwijderd.

Wegwerpkwasten

Deze raden wij af om te gebruiken, dit is niet duurzaam en u kunt best voor het klussen uw kwasten hergebruiken.

Penseel / Penselensetjes

Tijdens het schilderen wordt het penseel vaak gebruikt voor kleine hoekjes of voor precisie werk, waar de normale verfkwast te groot voor is. Het penseel kan dan heel handig zijn. Ook hier zijn veel verschillende kwaliteitsniveau’s. Een grote set met 12 verschillende penselen van redelijk hoge kwaliteit is al voor rond de 10 Euro te verkrijgen.

Tip voor het bewaren van kwasten: Wanneer je een kwast wilt bewaren, is het type verf dat u heeft gebruikt van belang. Voor het bewaren van een kwast, kunt u een schone pot gebruiken, bijvoorbeeld een pot waar jam in heeft gezeten. Bij alkydverf gebruikt u terpentine en bij acrylverf gebruikt u water. Afhankelijk van het type verf dat u heeft gebruikt, vult u de pot met de vloeistof zodat de kwast (haren) volledig is ondergedompeld. Voordat u de kwast in de pot zet, eerst de kwast droogwrijven, zodat de meeste verf is verwijderd. Hierdoor kunt u de kwast lang bewaren. Meer van dit soort tips kunt u lezen bij ons artikel met schildertips: hier staan maar liefst 50+ Schildertips onder elkaar.

Alle verschillende rollers op een rij

De Vachtroller

De vachtroller wordt gebruikt om muurverf op plafond/muur aan te brengen. Naast de normale vachtroller is er ook de anti-spat vachtroller. De anti-spat vachtroller is ideaal voor het schilderen van plafonds. Tijdens het schilderen heeft u dan veel minder last van verfspetter.

Lakroller

De lakroller wordt gebruikt om grote oppervlaktes mooi en strak te schilderen, zoals deuren. Meestal zijn de lakrollers wat duurder in aanschaf, maar daarin tegen heb je met een lakroller een mooiere verdeling van de verf. Voor zowel alkydverf/acrylverf als hoogglans/zijdeglans is de lakroller geschikt.

Schuimroller

De schuimroller is goed te gebruiken om te schilderen met alkydverf. Voor de laatste verflaag raden wij aan om hiervoor niet de schuimroller te gebruiken, maar de lakroller. Deze geeft net een mooiere afwerkinglaag. Een schuimroller heeft een ronde kant. De rondekant zorgt ervoor dat u aan die zijde geen strepen krijgt. Er zijn ook schuimrollers te koop met aan beide zijde een rondekant heeft.

Verfroller met Afdekplaat voor randjes

Zoals hierboven in de tabel ook besproken, de Linomat Verfroller. Een unieke verfroller waardoor u makkelijk met randjes kunt werken en kunt besparen op tape. 

Structuurroller

De structuurroller wordt gebruikt om structuur op de muur aan te brengen. Meestal wordt eerst met een normale roller de muurverf aangebracht, waarna je met de structuurroller als laatste er overheen gaat om de gewenste structuur zichtbaar te maken.

Tip voor het bewaren van rollers: Bij het bewaren van een roller kunt u gebruiken maken van een boterhamzakje. Verwijder eerst de overtollige verf zoveel mogelijk, waarna u de roller in het plasticzakje stop. Zorg er wel voor dat het plasticzakje dicht is, anders droogt de roller alsnog uit. Hierdoor kunt u de roller bewaren voor de volgende schilderklus. Een andere methode om een roller te bewaren, is door de roller in aluminiumfolie te verpakken en daarna te bewaren in de diepvries. Meer van dit soort tips kunt u lezen bij ons artikel met 50+ schildertips.

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen