Welk soort vloer kies ik voor mijn huis

De vloer is een zeer belangrijk onderdeel van uw woning. Wanneer u aan de slag gaat om uw woning in te richten is het dan ook zaak dat u deze met zorg uitkiest. We hebben voor u een aantal soorten vloeren op een rij gezet. Daarbij kijken we naar de specifieke eigenschappen die een vloer heeft.

Een vloer bij allergie

Heeft u of een van uw gezinsleden een allergie voor bijvoorbeeld stof of huisstofmijt dan zult u altijd een gladde vloer moeten kiezen. Denkt u in dat geval aan een vloer van laminaat, pvc of vinyl. Ook een parketvloer is zeer geschikt in geval van een allergie. Het gaat dan om vloeren die eenvoudig met een stofwisser kunt afnemen waardoor stof geen kans krijgt om lang in uw huis te blijven liggen. Wanneer een vloer dagelijks met een vochtige doek dient te worden afgenomen is parket wellicht te gevoelig. Het hout zou krom kunnen trekken wanneer u het te vaak met teveel water afneemt. In dat geval is een vloer van laminaat, vinyl of pvc een betere keuze.

Een vloer die dempend is

Woont u in een flat, appartement of bovenwoning dan is het prettig om een dempende vloer aan te brengen. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een vloer van vast tapijt. Dit materiaal heeft de beste geluid dempende eigenschappen doordat het een zachte vloer is. Kiest u toch voor een harde vloer dan zult u eraan moeten denken dat u er een geschikte ondervloer onder legt. Een ondervloer moet aan de eigenschappen voldoen dat deze geluiddempend is. U zult in dat geval voor een zogeheten 10db ondervloer moeten kijken. Deze vloer legt u in geval van een zwevende vloer als een ondervloer. Wilt u een gladde vloer die van zichzelf al geluiddempend is dan kunt u beter kijken voor een vloer van vinyl. Deze vloer heeft een foam rug waardoor er als het ware al een ondervloer in zit verwerkt. Voor de extra demping brengt u dan nog een 10db vloer aan. Op die manier heeft u een huis waarbij zo min mogelijk loopgeluid te horen is.

Een vloer waar u lang mee doet

Wilt u een vloer waar u na de aanschaf amper nog kosten aan hoeft te maken dan kunt u het beste kiezen voor een vloer met plavuizen. Deze zijn wat kostbaarder in de aanschaf en u zult de vloer door een professioneel bedrijf moeten laten leggen. Het grote voordeel daarna is wel dat de vloer een leven lang meegaat. De plavuizen zullen nauwelijks kunnen beschadigen en lelijk worden ze eveneens. Bij een stenen vloer heeft u de keuze uit keramische tegels of natuursteen. Keramische tegels zijn er in heel veel varianten en daarnaast zijn ze er in meerdere uitvoeringen. U kunt een effen vloer laten leggen maar u kunt ook kiezen voor een patroon in uw vloer. Daarnaast is er natuursteen. Dit is een vloer die een stuk kostbaarder is dan de keramische tegels. Groot voordeel van natuursteen is wel dat iedere tegel uniek is. Een vloer met natuursteen tegels heeft dan ook een mooie weelderige uitstraling waar u levenslang plezier van heeft.

Een vloer met vloerverwarming

Kiest u voor vloerverwarming dan bent u niet echt zeer beperkt in uw keuze voor een vloerbekleding. Bij plavuizen of tegels is het een must aangezien deze vloer behoorlijk koud kan aanvoelen in de wintermaanden. Bij een vloer die met laminaat of parket is bekleed kunt u uiteraard ook voor vloerverwarming kiezen. Deze vloeren zult u moeten isoleren met plaatmateriaal. Kijkt u vooraf goed dat de ondervloer geschikt is om in combinatie met vloerverwarming te worden gebruikt.

Een vloer waar kinderen veel op spelen

De vloer waar het meest intensief gebruik van wordt gemaakt is toch nog steeds de vloer in een huis waar opgroeiende kinderen wonen. In dit geval dient u rekening te houden met meerder factoren tegelijk.

  • Een geluiddempende vloer

  • Een vloer die enigszins meegeeft bij een valpartij

  • Een vloer die gemakkelijk schoon te maken is.

U kiest in dat geval voor een vloer die een hoge mate van comfort biedt. U kunt er elk vloertype voor gebruiken maar een vloer van laminaat of vinyl is de meest gemaakte keuze. Juist door de relatief lage aanschafprijs en het grote gebruiksgemak is dit een goede uitgave.

Subsidie voor een vloer

Een vloer is een uitgave die u zelf zult moeten doen. Toch is er een mogelijkheid om subsidie te krijgen voor een vloer. Dit kunt u krijgen wanneer u vanwege een huisstofmijtallergie een andere vloer moet gaan aanschaffen. In dat geval kunt u bij de zorgverzekeraar, de woningstichting of de gemeente een tegemoetkoming krijgen in de aanschaf van een nieuwe vloerbedekking. In alle andere gevallen zult u zelf de aanschaf moeten bekostigen.

Een vloer tegen een aantrekkelijke prijs

Wilt u niet teveel uitgeven aan een nieuwe vloer dan vraagt u eerst offertes op. Dat doet u met de onderstaande button. U ontvangt gelijk meerdere prijsopgaven die u met elkaar kunt vergelijken. Dit levert u dan direct een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent. U kunt dan ook gelijk het arbeidsloon vergelijken wanneer u de vloer wilt laten leggen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen