Subsidies kruipruimte isolatie

Heeft u een oudere woning dan zult u in de wintermaanden vast geregeld koude voeten hebben thuis. Veel oudere huizen hebben namelijk een kruipruimte die niet geïsoleerd is. Dat houdt in dat de kou vanuit de grond gemakkelijk uw huis kan binnentrekken. Omdat er via een kruipruimte ook vocht uw huis kan binnenkomen snapt u wel dat er niet tegenop te stoken valt. Een woning met een slecht geïsoleerde kruipruimte is een behoorlijk probleem. Wanneer u het probleem van koude voeten herkent is het goed om verder te lezen. We keken voor u naar manieren om uw kruipruimte te isoleren en naar de mogelijkheid om een subsidie te krijgen op de kosten ervan.

De kosten van kruipruimte isolatie

We deden navraag naar de kosten van een kruipruimte isolatie. We kregen de volgende offertes toegestuurd.

Wat voor vorm van isolatie laat u aan brengen

Wat zit er bij de prijs inbegrepen

Prijs per vierkante meter

Polystyreen parels of chips.

Aanbrengen piepschuim parels of chips met een pompapparaat,

Arbeidsloon

Tussen 17,50 en 20 euro

Folie

Aanbrengen van folie in een diepere kruipruimte,

Arbeidsloon

Tussen 25 en 30 euro

Vloerisolatie

Aanbrengen van isolatiemateriaal met PUR tegen de vloer

Tussen 22 en 27 euro

Een kruipruimte op maat isoleren

Kruipruimtes zijn er in diverse diepten. Heeft u een kruipruimte die nog geen 40 centimeter diep is, dan is het lastig om hier doorheen te manoeuvreren. Deze ondiepe kruipruimtes worden dan ook vooral geïsoleerd met polystyreen parels of chips. Dit materiaal wordt met een pomp onder de grond gespoten door een medewerker van het isolatiebedrijf. Heeft u een kruipruimte die dieper is dan 40 centimeter dan is het waarschijnlijk wel mogelijk om deze door te kruipen. U bent dan vrijer in de keuze voor een isolatiemateriaal. Kiest u in dat geval voor een isolatie met een materiaal als steenwol, pur of folie. Deze vormen van isolatie zijn wat duurder maar daar staat tegenover dat u er wel een hoger rendement op behaalt.

Het verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

De kruipruimte bestaat uit de ruimte onder uw vloer. Wanneer er wordt gesproken over een kruipruimte isolatie gaat het vooral over de bodem en de zijwanden van de kruipruimte. De isolatie van de bovenkant van de kruipruimte die tegen de vloer aanzit heet vloerisolatie. Vloerisolatie kan aan de onderkant van de kruipruimte worden geplaatst, tegen de vloer zelf aan. Er kan ook een vloerisolatie worden aangebracht bovenop de vloer. Vloerisolatie heeft vooral als doel om de warmte binnen te houden. Het is niet echt een doeltreffende aanpak om het optrekkend vocht vanuit de kruipruimte tegen te houden. Er kan bij enkel een vloerisolatie alsnog vocht in de kruipruimte komen te staan.

De subsidies voor kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren kan behoorlijk in de papieren lopen. Er zijn meerdere vormen van subsidie die u kunt claimen. We hebben ze voor u op een rij gezet.

  • Subsidie op twee soorten isolatie. Laat u twee soorten isolatie tegelijk aanbrengen in uw woning dan krijgt u een subsidie van de overheid. U dient de twee soorten dan wel tegelijk of heel snel na elkaar te laten aanbrengen. Isolatie die een paar maanden terug werd geplaatst mag niet worden meegenomen voor deze subsidie. U dient deze subsidie zelf aan te vragen bij de rijksoverheid. Om dat te kunnen doen dient u de bonnen, facturen en bijsluiters van het isolatiemateriaal te bewaren. Aan de hand van deze gegevens kunt u zelf kijken hoe hoog uw subsidie zal gaan worden. U kunt dan kiezen voor een kruipruimte isolatie in combinatie met een vloerisolatie. U kunt echter ook kiezen voor bijvoorbeeld een kruipruimte isolatie in combinatie met een dakisolatie.
  • Subsidie voor een beter energielabel. Laat u kruipruimte isolatie aanbrengen in combinatie met nog een andere vorm van isolatie dan zult u waarschijnlijk een beter energielabel voor uw woning verkrijgen. Dat heeft meerdere voordelen. Een woning met een beter energielabel heeft een hogere verkoopwaarde en is gewilder dan andere soortgelijke woningen in uw straat en woonplaats. Daarnaast krijgt u een subsidie wanneer u een beter energielabel krijgt voor uw woning. U dient aan te geven met behulp van facturen, bonnen en bijsluiters dan uw huis daadwerkelijk een beter energielabel krijgt. U kunt kijken op de website van het ministerie van VROM om te zien of, en met hoeveel treden, uw energielabel verbetert.

Snel korting krijgen

Isoleren kan behoorlijk in de papieren lopen. Wanneer u snel wilt besparen op de kosten van isolatie ligt het meer voor de hand om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt gelijk meerdere offertes toegestuurd die u kunt vergelijken. Dat doet u op de volgende punten:

  • Een heldere prijsopbouw. De aparte prijzen moeten vermeld staan voor het arbeidsloon, het materiaal en zaken als de voorrijkosten. Alleen zo komt u tot een goede vergelijking. Alleen een totaal bedrag is geen goede offerte.
  • Een offerte met de BTW. De BTW moet bij de prijzen inbegrepen zijn of apart op de offerte vermeld staan. Een offerte waar de BTW niet bij in zit hoeft u niet te accepteren.
  • De kilometerkosten als bespaarpost. De kilometerkosten op de offerte zijn een goede graadmeter. U kiest het beste een bedrijf wat in de buurt van uw woning gevestigd is. Op die manier betaalt u niet teveel voor een post waarop gemakkelijk te bezuinigen is.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen