KlussenKlussen

Subsidies vloerisolatie

Woont u in een huis dat al wat ouder is dan herkent u ongetwijfeld het probleem van koude voeten in de winter. Hoe goed u ook uw best doet om het huis warm te krijgen, het heeft geen zin. Het probleem zit bij de vloer zelf. Doordat er geen isolerende laag tussen de vloer en de kruipruimte zit trekt de warmte die u opwekt snel naar beneden toe. De kou vanuit de kruipruimte komt op zijn beurt naar boven met alle gevolgen van dien. U kunt dat probleem de das om doen door een isolatie in uw vloer aan te leggen. We keken voor u naar mogelijkheden maar ook naar subsidie bij isolatie.

In deze kluswijzer:

De kosten van vloerisolatie

Laat u een vloer isoleren dan komt u voor bepaalde kosten te staan. We vroegen een aantal offertes op en kregen de volgende informatie:

Wat voor soort isolatie wordt er aangelegd Omschrijving Prijs
Vloerisolatie op een houten vloer Een isolerende laag tussen de houten ondervloer en de vloerbedekking in. Tussen 25 en 35 euro per vierkante meter
Vloerisolatie in een betonnen vloer Een isolatie op de betonnen ondervloer, vaak gecombineerd met de aanleg van vloerverwarming Tussen 25 en 35 euro per vierkante meter
Vloerverwarming aanleggen Infrezen vloerverwarming in een betonnen ondervloer Tussen 35 en 50 euro per vierkante meter
Warmtepomp Warmtepomp die warmte uit de grond haalt Tussen 15000 en 20000 euro

 

Een vloerisolatie op maat

Een vloerisolatie kunt u perfect aanpassen aan uw eigen wensen. Wanneer u een houten vloer heeft zult u kunnen volstaan met een warmte reflecterende folie die u tussen de vloer en de vloerbedekking in legt. Heeft u een betonnen vloer dan zijn er doorgaans meer mogelijkheden om een vloer zo warm als u wilt te maken. Veel mensen kiezen voor een isolatie in combinatie met een vloerverwarming. Doordat er minder warmte naar de grond verloren gaat is het lonend om een vloerverwarming aan te leggen. Wanneer u een vloerisolatie aanlegt komt de betonnen vloer toch al bloot te liggen, wat de stap naar deze klus vergemakkelijkt.

Een vloerverwarming om te besparen

Een vloerverwarming is de manier bij uitstek om te besparen op uw stookkosten. U hoeft minder hard te stoken want de verwarming werkt met een lagere temperatuur. Doordat de warmte indirect wordt doorgegeven profiteert u er optimaal van en gaat er geen warmte verloren. Een vloerverwarming is dus een flinke investering in de aanschaf maar uiteindelijk verdient u het geld weer terug. Combineert u vloerverwarming met een warmtepomp dan bent u helemaal goed bezig.

Alternatief uw huis verwarmen

De gasinstallatie voor de cv zoals we die kennen is op zijn retour. U kunt gemakkelijk alternatief uw huis verwarmen door een warmtepomp te laten plaatsen. Met een warmtepomp die de warmte onttrekt aan de grond weet u zeker dat u een behoorlijke besparing op de stookkosten realiseert. De leidingen van de warmtepomp kunt u als een vloerverwarming gebruiken. Daardoor verwarmt u uw huis zonder dat u er hoge kosten en stookkosten voor hoeft te maken. Een dergelijke warmtepomp is dan ook een goede installatie voor wie zijn huis duurzamer wil maken.

Subsidies op isolatie

U kunt een aantal subsidies krijgen op isolatie. Dat doet u via de volgende maatregelen:

  • Een beter energielabel. Een oudere woning heeft doorgaans een slecht energielabel. Door het aanbrengen van isolerende maatregelen en vloerverwarming krijgt uw huis doorgaans een beter energielabel. U houdt dat bij via de website van het ministerie van VROM. U komt in dat geval in aanmerking voor een subsidie. Die zult u zelf moeten aanvragen bij de rijksoverheid. Bewaart u voor de aanvraag van deze subsidie de bonnen en facturen. Ook de bijsluiters waarin het rendement vermeld staat moet u vermelden.
  • Een dubbele isolatie met voordeel. Laat u meerdere isolatiemaatregelen tegelijk aanbrengen dan krijgt u een subsidie van de rijksoverheid. Het gaat dan wel om twee maatregelen die tegelijk of vrijwel tegelijk worden getroffen in uw huis. U dient de aanvraag zelf te doen. Daarnaast dient u de bonnen, facturen en offertes in te dienen. Daarin staat vermeld wat het rendement is, wat de kosten van de isolerende maatregelen zijn en u kunt vooraf inzien hoe hoog uw subsidie zal gaan worden.
  • Alternatieve verwarming die loont. Laat u een alternatieve vorm van verwarming aanleggen dan kunt u aanspraak maken op een subsidie. Een warmtepomp die de warmte vanuit de grond omhoog haalt levert het hoogste rendement op. Daar staat tegenover dat de kosten van de aanleg ook het duurste zijn. Om u aan te moedigen op een andere brandstof dan aardgas over te stappen heeft de overheid een maatregel in het leven geroepen. U krijgt een aanmerkelijke subsidie bij de aanschaf van deze warmtepomp.

Besparen op de kosten van isolatie

U kunt besparen op de kosten van isolatie door eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt meerdere offertes in uw mailbox die u kunt vergelijken. Dat doet u op de onderstaande punten.

  • Alle posten apart genoteerd. U hoeft een offerte met één vage omschrijving en één prijs niet te accepteren. Alle posten op de offerte moeten specifiek worden vermeld. De materialen, arbeidsloon, voorrijkosten, kilometerkosten en BTW moeten apart worden gemeld zodat u goed kunt vergelijken.
  • De prijzen met de BTW. De BTW moet op de offerte vermeld staan. Prijzen exclusief BTW hoeft u niet te accepteren.
KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen