Vloerverwarming Frezen

Een verwarmde vloer is een heerlijk comfortabele én efficiënte manier om het lekker warm te hebben in huis. Heerlijk op sokken en blote voeten rondlopen — ook ’s winters — en geen lelijke radiators meer in het zicht. Maar een vloerverwarming kun je niet zomaar aanleggen: deze neemt immers ook ruimte in. Als je een betonnen vloer hebt, moet je daar de ruimte voor de verwarmingsbuizen in maken. Met een beetje handigheid kun je zelf de sleuven voor je vloerverwarming frezen, of het door een installateur laten doen.

Wij vertellen je wat er allemaal bij het vloerverwarming frezen komt kijken:

Benodigdheden voor het frezen in de vloer

Voor het frezen in een betonnen vloer bestaat er een speciaal stuk gereedschap: de betonfreesmachine. Naast het feit dat deze machine strakke, professionele sleuven freest met overal een gelijkmatige breedte en diepte, zuigt hij ook met een speciale, ingebouwde stofzuiger het puinstof op. Zo veroorzaakt het frezen weinig overlast. Naast een freesmachine heb je voor het aanleggen van de buizen zelf geen speciaal materiaal of gereedschap nodig.

De kosten van een vloerverwarming

Wat een vloerverwarming precies kost hebben wij uitgebreid beschreven: Kosten vloerverwarming.

Stappenplan

  • Allereerst moet je het patroon bepalen waarin je de buizen wilt leggen, en dit aangeven op de vloer. ( Deze stappen zijn uitgebreid weergegeven in: Vloerverwarming aanleggen)
  • Vervolgens kun je de sleuven langs deze lijnen uitfrezen. Stel goed de benodigde diepte in, en houd daarbij ook rekening met de dikte van de vloer.
  • Na het frezen leg je de buizen van de vloerverwarming in de uitgefreesde sleuven, die je opvult met cementpap.
  • Zo leg je egaal vloerbedekking eroverheen aan.

Tips bij het frezen van een vloerverwaming

Omdat de betonnen vloer door de vloerverwarming ook kan gaan uitzetten, is het raadzaam om ook uitzettingsvoegen te frezen, die je open houdt. Een betonfreesmachine kun je huren bij een materiaalspecialist, maar als je niet zeker bent van je zaak, kun je de klus ook laten doen. Meestal gebeurt dit samen met de aanleg van de eigenlijke vloerverwarming, als je dit uitbesteedt.

Vakman nodig? Vergelijk eerst!

Heeft u een specialist nodig voor advies omtrent het plaatsen van vloerverwarming? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vloerverwarmingsspecialisten in uw regio. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op het uitbesteden van uw klus!

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen