Met Do It Yourself de zomermaanden in

In de zomermaanden barst het toerisme los en gaan veel mensen op vakantie: zowel in het binnenland als in het buitenland. Door de wereldwijze uitbraak van het COVID-19 virus zullen veel mensen echter in de zomer van 2020 genoodzaakt zijn om thuis te blijven. Dit hoeft echter geen ramp te zijn. Stel deze zomer in het teken van je eigen creativiteit en speelsheid en maak met DIY er alsnog een toffe zomer van. Dit blog zal je een aantal leuke zomerse DIY ideeën aanreiken om je op weg te helpen.

Weg met die afknellende ringen

Je bent het gewend om ringen te dragen, maar zult merken dat je bij warmer weer deze liever aflaat, omdat ze je vingers afknellen. Waar kun je deze ringen beter wegleggen, dan op een zelfgemaakt platte ringhouder, zodat ze toch nog in het oog vallen? Om een ringhouder te maken, heb je alleen verschillende kleuren klei nodig. Deze verschillende kleuren klei kneed je door elkaar heen voor een leuk patroon en rol je daarna uit met een deegrol. Met een rond artikel druk je een ronde vorm uit de klei: je schaaltje. Daarna leg je deze kleischaal in een ovenkom, waardoor deze de diepte aanneemt van de kom. Doe ze kort in de oven en laat het geheel afkoelen. Hierna is de klei hard geworden en kun je deze uit de ovenkom verwijderen. Je ringhouder is klaar.

Maak je eigen buitenspellen

Je bent een spelletjesmens, maar wilt tevens lekker genieten in de zon nu het kan. Maak in dit geval je eigen gezelschapspellen na voor buitengebruik. Maak een eigen Twister door met stoepkrijt rondjes op je terras of grasweide uit te tekenen. Of maak je eigen grote Jenga door latjes hout op gelijke grootte te snijden en deze te voorzien van een vrolijk kleurtje. Of maak je eigen croquet spel met blokjes en visdraad voor de holes, een klein balletje en wat slaghout.

Maak je eigen ansichtkaart

Het is altijd leuk om een kaartje te sturen, wanneer je op vakantie bent. Deze zomer maak je deze gewoon zelf om het vakantiegevoel te creëren. Schilder je eigen ansichtkaart of teken deze. Ook een leuke manier is om een zelfgemaakte foto te versieren met borduursel en deze te verzenden. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je ansichtkaart helemaal maken, zoals je zelf wil.

Lekker buiten zitten

Je kunt ook gemakkelijk je eigen kussens maken voor in je lounge hoek in de tuin of voor in je tuinstoel. Hiervoor heb je een satijnen lap nodig, die je in repen knipt. Teken hierin een rondje en knip deze cirkel uit. Pak een kleinere reep en vouw deze in een accordeon op. Leg hierboven het eerder uitgeknipte cirkeltje en vouw deze dubbel. Dit zal je gids zijn bij het verdere knipwerk. Knip de accordeon om deze halve cirkel uit en je zult meerdere cirkels satijn krijgen. Hoeveel cirkels je nodig hebt, is afhankelijk van het design dat je in je kussens wil maken. De cirkels vouw je vervolgens meerdere malen dubbel en plakt deze voorzichtig met lijm, zodat je rozenblaadjes krijgt. Deze plak je op een kussensloop in elke vorm die je maar wil. De kussensloop kun je vervolgens vullen met een kussen of stop er vulling in.

Verlicht je tuin

Je zult de komende maanden veel in de tuin vertoeven, dus breng ook wat verlichting aan. Zo hoef je niet naar binnen, wanneer het begint te schemeren. Gebruik bijvoorbeeld een emmer en maak hier gaatjes in. Plaats in de emmer een theelichtje of waxinelichtje en je hebt een sfeervolle verlichting gecreëerd.

Lekker eten is een pre

Een van de leuke dingen op vakantie is het uitproberen van lokale recepten, maar dit kun je ook gemakkelijk thuis. Experimenteer met gekke tosti recepten, zoals grilled cheese, avocado en crème fraiche. Of maak juist een zoete tosti met Milka Oreo, cookie dough en M&M’s. Het is ook zeker de moeite waard om eens een eigen pizza te maken. Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt alleen meel nodig, bakboter en water en je kunt zo een heerlijke pizzabodem maken. De topping kun je geheel naar eigen keuze inrichten.

Er goed uitzien is ook belangrijk

In de zomer wil je er ook op je best uitzien, aangezien je kortere kledingstukken zult dragen. Maak daarom je eigen beauty producten. Met DIY kun je gemakkelijk zelf je eigen scrub maken met suiker, kokosolie en citroen. En als je dan toch al kokosolie in huis hebt, gebruik deze dan ook als natuurlijke make up reiniger. De olie is zo vettig dat je er zelfs waterproof make up eenvoudig mee verwijdert. De vettige olie hydrateert je huid daarnaast ook nog.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen