KlussenKlussen

Reparatie vloerverwarming

De reden waarom veel mensen besluiten om toch geen vloerverwarming te nemen is omdat het lastig te repareren is. En dit is inderdaad een feit, want vloerverwarming is verwerkt in de vloer en is vaak afgedekt met een laag beton. Mocht er een lekkage ontstaan, dan is het ten eerste lastig om deze vast te stellen, ten tweede is deze dan moeilijk te vinden en ten derde is de reparatie ook verre van gemakkelijk. Toch heeft vloerverwarming ook vele voordelen en is het om een aantal redenen zeer de moeite waard. Als het reparatiegedeelte van het verhaal u grijze haren oplevert, dan kunt u hier exact lezen waar u dan mee te maken krijgt.

In deze kluswijzer:

De kosten voor het repareren van vloerverwarming

Het onderwerp waar men het meeste in geïnteresseerd is, zijn de kosten voor het repareren van vloerverwarming. Dit is een klus die eigenlijk altijd wordt uitbesteed. Specialisten hebben speciale apparatuur waarmee ze de vloer in kunnen ‘kijken’ en zo een mogelijke lekkage kunnen opsporen. Dan kan de reparatie veel doelgerichter en preciezer worden uitgevoerd. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het beter is om een specialist in te schakelen om de kans op defecten in de toekomst te voorkomen. Omdat geen klus hetzelfde is, geven we hier de kosten per uur, voor het herstellen van vloerverwarming. Deze zijn inclusief btw en gemiddeld voor Nederland.

Uitgave reparatie vloerverwarming Prijs per uur
Openbreken vloer €30 – €40
Reparatie vloerverwarming €70 – €80
Herstellen vloer €30 – €40

Wat komt er kijken bij het repareren van de vloerverwarming?

Vanaf het moment dat u vermoedt dat er een probleem is met uw vloerverwarming is het geen slecht idee om een specialist in te schakelen om hiernaar te kijken. Deze kan eventueel een standaard onderhoudsbeurt uitvoeren zodat de installatie er weer een tijdje tegenaan kan. Is er wel een probleem, dan kunt u dit het beste direct laten opsporen en verhelpen, zodat er geen grote schade kan ontstaan. Het gehele proces zal in een paar stappen kunnen worden afgerond.

  • Intake: de verwarmingsspecialist zal eerst bij u langskomen om het probleem te analyseren. Ze zullen kijken of er inderdaad een probleem is en vervolgens kunnen ze met apparatuur bepalen of er een lekkage is. Vanaf dat moment kan de specialist een voorstel doen en deze samenvatten in een offerte. Het is dan aan u om deze offerte te accepteren of niet.
  • Openbreken vloer: daarna wordt uw vloer opengebroken op de plek waar de lekkage is aangetroffen. Door de moderne apparatuur kan dit op exact de juiste plaats gedaan worden en wordt zo de schade beperkt. Toch zal uw vloer schade oplopen, hoe dan ook.
  • De reparatie: de reparatie aan de vloerverwarming wordt uitgevoerd en getest.
  • Herstellen vloer: nu wordt de vloer weer hersteld door deze weer te overgieten met beton (of een ander materiaal, afhankelijk van wat u heeft gebruikt). Vraag even aan de specialist of u de vloerverwarming gewoon weer in gebruik kunt nemen of dat u de temperatuur eerst weer stapsgewijs moet opbouwen, zoals toen u de vloerverwarming voor het eerst aanzette.
  • Droogperiode: het is erg belangrijk dat u alles goed laat drogen voordat u de vloer gaat herstellen met vloerbekleding.
  • Afwerking: als de droogperiode verlopen is kunt u de vloer weer afwerken.

Tip: gaat u vloerverwarming laten plaatsen en heeft u hier een mooie vloerbekleding voor uitgezocht? Schaf dan wat extra aan, zodat u altijd een voorraad heeft indien uw vloer op een later tijdstip moet worden opengebroken. Zo kunt u uw vloer met de originele vloerbekleding afwerken nadat de reparatie is afgerond.

Hoe kunt u defecten aan uw vloerverwarming voorkomen?

Het oude gezegde voorkomen is beter dan genezen gaat dus in het geval van vloerverwarming zeker op en daarom is het verstandig dat u goed voor uw vloerverwarming zorgt. Als u dat doet, dan kunt u mogelijk problemen voorkomen. Uiteraard kan een lekkage altijd gebeuren, maar er zijn toch enkele manieren waarop u de kans hierop kunt verkleinen.

  • Kies voor kwaliteit: neem geen genoegen met een vloerverwarmingssysteem van een lage kwaliteit. Zorg er ook voor dat de installateurs vakkundig zijn en dat ze dit met keurmerken kunnen bewijzen. Een kwalitatief systeem van een A merk dat door een vakman is geïnstalleerd zal veel minder snel gaan lekken of problemen gaan vertonen.
  • Rustig opwarmen: als u uw vloerverwarming voor het eerst in gebruik neemt gebruikt u hiervoor het speciale opwarmings- en afkoelingsprotocol. Dit is zodat de vloer kan wennen aan de temperatuurveranderingen en probleemloos kan ‘leren’ om uit te zetten en te krimpen. Het is verstandig dit protocol een paar keer te herhalen. Daarna kunt u de vloer ook beter rustig aan opwarmen en geen grote temperatuurschommelingen veroorzaken.
  • Neem een onderhoudscontract: spreek met de specialist die uw vloerverwarming plaatst direct over de mogelijkheden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit gaat alleen op voor warm water vloerverwarming. Deze zal dan periodiek langskomen om het gehele systeem na te kijken, schoon te maken en te repareren waar nodig. Als uw systeem goed onderhouden is zijn de kansen op defecten aanzienlijk kleiner.

Vergelijk offertes

Voor offertes voor het repareren van uw vloerverwarming kunt u direct een aantal vakkundige monteurs bereiken als u onze vergelijkingstool gebruikt. Zij zullen u exact kunnen vertellen hoeveel u bij hen zal moeten betalen voor de diensten die worden voorgesteld. Zo bespaart u geld en kunt u de eerste stap zetten richting het repareren van uw vloerverwarming.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen