KlussenKlussen

DIY-projecten tijdens de Corona crisis

Verveling gedurende de quarantaine en lockdown periode als gevolg van de Corona crisis heeft geleid tot de start van vele DIY-projecten rond Nederland. Men is steeds meer binnen en buiten de woning gaan klussen, en vanwege het thuisblijven werd er ook nog voorkeur gegeven aan het zelf uitvoeren van deze projecten. Het aantal DIY-projecten steeg aanzienlijk in de lente en zomer van 2020. Maar wat zijn DIY-projecten nou eigenlijk en wat voor invloed heeft het coronavirus gehad met betrekking tot dergelijke projecten? Lees hieronder verder om alles te weten over DIY-projecten tijdens de Corona crisis in Nederland.

De Coronacrisis in Nederland en DIY

In februari 2020 is de uitbraak van de coronacrisis gestart en de gevolgen van deze crisis heeft ons allemaal geraakt. De vele besmette personen en overvolle ziekenhuizen hebben geleid tot het besluit om men aan te moedigen zoveel mogelijk thuis te blijven. Niet alleen als men ziek is, maar ook uit voorzorg. Werkzaamheden warden stilgelegd en men was gekluisterd aan huis. Het was maandenlang de bedoeling dat iedereen massaal thuis zou blijven en zoveel mogelijk vanuit huis zou werken. Omdat zoveel mensen thuis zijn gebleven, werd het ook mogelijk om te ontspannen. Dit bracht bij velen een stroom aan creativiteit op gang waardoor verschillende innovatieve en unieke ideeën zijn ontwikkeld. Verveling ging men tegen door het starten van verschillende DIY-projecten. In Nederland zijn DIY-projecten steeds populairder aan het worden. Dat is te merken ook aan de verkoopcijfers van de verschillende bouwmarkten, knutselwinkels en hobbyclubs tijdens de Corona periode.

Support kleine ondernemers tijdens de crisis

Niet alleen de grotere ondernemers, maar ook kleine bedrijven zijn keihard geraakt door de economische effecten van de coronacrisis in Nederland. Niet al deze kleine ondernemingen beschikken over de juiste mate van financiële middelen om weer op eigen been te kunnen staan en het de komende maanden kunnen overleven. Je kunt kleine ondernemers op de volgende manieren ondersteunen:

  • Koop online: Kleine ondernemers bieden hun producten en diensten inmiddels ook online, wat het dus mogelijk maakt om toch een bestelling te plaatsen.

  • Koop een cadeaubon: Al heb je momenteel niets nodig, je helpt een kleine ondernemer door te investeren in het bedrijf middels het aanschaffen van een cadeaubon die je op een later moment weer kunt innen.

  • Doe een donatie: Verschillende sectoren zijn hard geraakt door de crisis, waardoor een donatie aan kleinere ondernemers om hun hoofd boven water te houden erg wordt gewaardeerd.

  • Huur een zzp’er in: Veel zzp’ers zijn een groot gedeelte van hun klanten en dus hun inkomen kwijtgeraakt door de crisis. Door een zzp’er in te huren voor het uitvoeren van verschillende klusjes in en om je woning help je ze met het stabiliseren van hun onderneming.

  • Ga niet naar de concurrentie: Het is begrijpelijk dat concurrerende bedrijven hun prijzen aantrekkelijker gaan maken, aangezien de prijzen overal stijgen en iedereen wilt verkopen. Door niet direct naar de concurrentie te stappen hou je de kleinere ondernemer in leven.

  • Toon liefde en empathie: Juist gedurende deze onzekere crisisperiode is het extra belangrijk om liefde te delen met je medemens en empathie te tonen. Niet iedereen heeft het makkelijk, zeker de kleine ondernemers niet.

Wat zijn DIY-projecten?

DIY (Do It Yourself) projecten zijn projecten die je zelf kunt uitvoeren. Dat kan zowel in je eentje of met de hulp van anderen, maar zonder het inschakelen van een deskundige. Door DIY-projecten kan je je eigen woonaccessoires, meubels, plantenbakken en dergelijk creëren om je woning naar wens in te richten. Op deze manier maak je gebruik van spullen die echt passen bij je stijl, wensen en behoeften. DIY-projecten voor je huis kunnen variëren vanaf de tuin, de woonkamer, de badkamer, de keuken en zelfs de slaapkamers.

Soorten DIY-projecten

Als het om DIY-projecten gaat, dan kunnen we verschillende soorten projecten onderscheiden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een DIY-project van maken. Denk aan DIY-projecten voor in de tuin, kleding, keuken, het interieur, muziek, kunst, gezondheid en nog veel meer. Bekende DIY-projecten zijn bijvoorbeeld het maken van je eigen vazen, plantenbakken, poefjes van autobanden, decoratiestukken, woonaccessoires, juwelen, lampen en zelfs hondenbedjes.

Voordelen van DIY-projecten

Door het uitvoeren van DIY-projecten kan je profiteren van verschillende voordelen. De meest belangrijke voordelen die hierbij komen kijken zijn:

  1. Door DIY-projecten heb je altijd unieke spullen in huis die je zelf hebt ontworpen en gemaakt. De spullen voldoen dan ook aan je eigen wensen en voorkeuren.

  2. DIY-projecten verlaagt je kosten. Je hoeft niet meer te investeren in nieuwe spullen, maar kunt zelf de goedkopere spullen kopen voor de DIY-projecten.

  3. Je kunt je eigen werk verkopen om zo een extraatje te verdienen.

De Corona crisis heeft ons allemaal geraakt, en we zijn massaal thuis gaan blijven op aanbeveling van de Nederlandse overheid. Om verveling tegen te gaan, gingen velen over tot het uitvoeren van verschillende DIY-projecten in en rondom de woning. Dit was wel duidelijk op te merken aan het aantal bezoekjes aan de verschillende bouwmarkten en klusjeswinkels tijdens de crisis.

 

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen