Bouwbegeleiding aannemer

Een nieuw huis bouwen of een aanbouw aan jouw huis laten zetten behoeft soms enige kennis van zaken. Je moet aan verschillende aspecten van de bouw denken, terwijl je hier soms weinig vanaf weet. Daarnaast heb je te maken met veel verschillende bedrijven die ingehuurd moeten worden om iedere klus te klaren. Door een bouwgeleiding aannemer in te huren, kun je alle taken uit handen geven en wordt ervoor gezorgd dat overal aan gedacht wordt.

 

Een bouwbegeleiding aannemer helpt bij alle facetten

Bouwbegeleiding is het in de gaten houden of een aannemersbedrijf de afspraken nakomt en alle werkzaamheden naar behoren uitvoert. Daarnaast is er contact met de architect en worden alle andere contacten ondersteund. Met bouwbegeleiding kun je er daarom voor zorgen dat onnodige fouten voorkomen worden, doordat je altijd onafhankelijk advies kunt krijgen over de materialen en de tijdplanning die bij de bouw van toepassing zijn. Een bouwbegeleiding aannemer is degene die alles van begin tot eind coördineert en als contactpersoon dient tussen alle partijen. Daarnaast zorgt een bouwbegeleiding aannemer voor de volgende punten:

  • De bouwvergunningen
  • De tijdsplanning en het personeel
  • Het coördineren van inkopen
  • Veiligheid garanderen op de werkplaats
  • De afwerking en nazorg van het project

 

Kennis van zaken zorgt voor de beste prijzen

Een bouwbegeleiding aannemer zorgt ervoor dat alle bouwvergunningen goed op orde zijn. Deze vergunningen zijn nodig voordat de bouw van jouw nieuwe woning daadwerkelijk begint, waardoor je beter alles goed geregeld moet hebben. Ook heeft deze aannemer veel kennis, waardoor je niet alleen een goede planning en het juiste personeel hebt, maar ook de beste materiaalsoorten en de goedkoopste prijzen. Een aannemer weet immers wat de beste prijzen zijn en kan voor jou aan de slag gaan om de juiste bedrijven in te schakelen voor het project. Hierdoor heb je uitsluitend vakmensen in dient. Ook hoef je jezelf nergens zorgen om te maken. Je hebt een contactpersoon waar je alle vragen aan kunt stellen en deze persoon zorgt ervoor dat alles geregeld wordt en de contacten soepel verlopen.

 

Meer dan alleen een uurprijs

Hierbij moet je echter wel weten wat een bouwbegeleiding aannemer gaat kosten. Als eerste zijn de prijzen afhankelijk van het project. Een groter project zal jou meer gaan kosten dan wanneer je alleen een aanbouw wilt hebben aan jouw huis. In de meeste gevallen vragen aannemers tussen de 30 en 50 euro per uur. Echter komen hier nog andere prijzen bij kijken, waardoor een offerte een goede stap is. De offerte is opgesteld aan de hand van het aantal uren, de werkzaamheden, de kosten van alle partijen en materialen en de voorrijkosten. Hierdoor kan jouw offerte sterk verschillen ten opzichte van de offertes die mensen in jouw omgeving hebben ontvangen voor hun nieuwe aanbouw. Houd er hierbij ook rekening mee dat er zowel een exacte prijs, richtprijs als een prijs per uur berekend kan worden.

 

Verschillende manieren om een prijs te berekenen

De exacte prijs wordt voornamelijk ingezet wanneer de projecten niet te groot zijn. Hierdoor heb je meer inzicht in het benodigde budget. Het is hierbij van belang dat de bouwbegeleiding aannemer precies weet hoeveel materialen er nodig zijn en welke partijen nodig zijn om de klus te klaren. Zijn deze punten niet duidelijk, krijg je te maken met een richtprijs. Een aannemer mag uiteindelijk 10 procent van deze prijs afwijken. Zo ontstaat er meer ruimte voor de aannemer en daarnaast ook een redelijke financiële zekerheid voor jou. De prijs per uur is de prijs die wordt gehandhaafd wanneer het gehele project nog niet duidelijk is. Hierdoor kan uiteindelijk een flinke kostenpost plaatsvinden en is het ook niet eenvoudig om een schatting te maken van het benodigde budget.

 

Alle prijzen op een rij gezet

Onderstaande tabel geeft jou meer inzicht in de mogelijke kosten voor het inhuren van een bouwbegeleiding aannemer, zodat je in kunt schatten hoeveel geld er voor jouw nieuwe project nodig is.

Dienst Tarief
Ontwerp van de verbouwing €600
Volledige begeleiding van de verbouwing €10.500
Ontwerp nieuwbouwwoning inclusief vergunningsaanvraag, selectie aannemer en de begeleiding €17.500 – €23.350
Uurloon aannemer €30 – €50
Honorarium architect Percentage van de totale prijs

 

Bespaar kosten met een aannemer

Als je een bouwbegeleiding aannemer aanneemt kun je kosten besparen. Een aannemer weet immers waar materialen goedkoper te krijgen zijn door bijvoorbeeld gelijkwaardige materialen aan te schaffen. Daarnaast is er een besparing mogelijk op het project zelf. Een lastiger project zal immers meer kosten dan een project die binnen een aantal uur geklaard is. Zo kun je bij de aanbouw van jouw woning rekening houden met de planning en de moeilijkheidsgraad van de aanbouw, zodat er een lagere kostenpost uitkomt. Blijf wel altijd extra kosten in het achterhoofd houden. Onverwachte kosten kunnen altijd om de hoek komen, waardoor het totale bedrag hoger uitkomt dan verwacht.

 

Vraag direct offertes aan

Wil je weten wat een bouwbegeleiding aannemer voor jouw project gaat kosten? Vraag dan direct offertes aan via de website en zie wat aannemers bij jou in de buurt voor jouw nieuwe aanbouw vragen. Geheel vrijblijvend kun je een gesprek aangaan met de aannemer om te bekijken hoe groot jouw budget moet zijn om jouw nieuwe aanbouw te realiseren. Zo kun je per aannemer te bekijken waar jij voor moet betalen en waar je uiteindelijk het goedkoopste uit bent. Je bespaart jezelf dus extra kosten door nu te beginnen met het aanvragen van offertes.

 

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen