Veelgemaakte fouten schuifpui

Met een schuifpui kunt u op een relatief goedkope manier uw tuin bij uw woning betrekken. Deze wordt niet alleen gemakkelijker te betreden, u heeft er ook het hele jaar zicht op, omdat een schuifpui grotendeels uit glas bestaat. Er zijn verschillende soorten schuifpuien, van verschillende materialen, groottes en uitvoeringen. Daarom is het verstandig om uw aankoop goed te overwegen en daarbij de volgende veelgemaakte fouten te vermijden.

De schuifpui online bestellen

Het is eigenlijk bijna altijd verstandiger om uw schuifpui bij een showroom of fysieke winkel te bestellen dan online. Het wordt u via het internet erg gemakkelijk gemaakt want u hoeft alleen uw afmetingen in te voeren en vinkjes te plaatsen bij de opties die u wilt laten toevoegen. Het grote probleem is echter dat u op deze manier de schuifpui nooit gezien heeft en dat u dus niet zeker weet of u misschien beter had kunnen krijgen. Gaat u naar een showroom, dan kunt u zien wat het verschil is tussen de materialen waaruit u kunt kiezen, kunt u bepalen welke vergrendeling het beste is door deze zelf uit te proberen en kunt u ook de extra opties bekijken, zoals zonwering en ventilatieroosters. Daarnaast kunt u face-to-face spreken met een medewerker en samen een schuifpui ontwerpen die exact aansluit bij uw behoeften. Dit zijn slechts enkele belangrijke voordelen die u bij een online leverancier misloopt.

Niet denken aan zonwering

Ook al geeft een schuifpui u constant zicht op buiten, dit betekent ook dat buiten beter binnen kan komen. Vooral zonnestralen kunnen de ruimte waarin de schuifpui zich bevindt snel verwarmen en dat tot oncomfortabele temperaturen. Zonwering, vooral als de schuifpui op het zuiden staat, is dan essentieel. Het grote voordeel is dat de meeste leveranciers de zonwering aanbieden als onderdeel van de schuifpui, maar als u deze niet mooi vindt, dan kunt u dit natuurlijk altijd ook op een later tijdstip doen. Feit is wel dat tegen de tijd dat het goed warm wordt en de zon op uw ramen staat, u maar al te blij bent dat u hier aandacht aan heeft besteed.

Tip: een alternatief voor zonwering is om de schuifpui uit te laten rusten met zonwerend glas. Dit werkt hetzelfde als een zonnescherm, dus het houdt de uv-stralen en de warmte tegen. Het verschil is dat u er geen zonneschermen, luxaflex of screens voor hoeft te gebruiken.

Outlets en marktplaatsen vergeten

De beste aanbiedingen en acties vindt u soms op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. Wist u bijvoorbeeld dat er mensen zijn die nagenoeg nieuwe schuifpuien verkopen via tweedehands marktplaatsen? U zal deze nog wel moeten ophalen en installeren, maar vaak bent u dan veel goedkoper uit. En als u het niet erg vindt om een showmodel te kopen of een schuifpui van een voorgaande collectie, dan is een outlet geen slechte plek om op zoek te gaan. Hier krijgt u ook grote kortingen en dat voor exemplaren waar eigenlijk helemaal niets mis mee is.

Te goede isolatiewaarden kiezen

Het is inderdaad waar dat bij schuifpuien isolatiewaarde belangrijk is. Deze muren van glas laten potentieel veel warmte door en dat is warmte die u anders zou zijn verloren. Het is dus goed om de isolatiewaarde van uw schuifpui aan te doen sluiten bij de isolatiewaarde van uw woning. U weet dan zeker dat uw energierekening nadat de schuifpui geplaatst is niet omhoog zal schieten. Het is echter geen goed idee om voor een duurdere schuifpui te kiezen omdat deze een bijzonder goede isolatiewaarde heeft. De warmte die u dan tegenhoudt bij uw schuifpui kan ergens anders gewoon weg, bijvoorbeeld door een andere plek in de gevel of via het dak. Alleen als u van plan bent om de rest van uw woning ook beter te isoleren is het verstandig om een hogere isolatiewaarde te kiezen dan die van de rest van uw woning.

Kunststof niet in overweging nemen

Een mooie aluminium schuifpui is natuurlijk een echte blikvanger. Aluminium is een metaal en dus bijzonder sterk. Hierdoor kan het grote partijen glas dragen met een super dun frame en dat is een kenmerk waar veel mensen op dit moment voor kiezen. Kunststof is echter een veel goedkoper materiaal en eigenlijk doet het niet onder aan aluminium. Het isoleert namelijk uitstekend, het is sterk, onderhoudsarm, duurzaam, lichtgewicht en dus ook betaalbaar. Het argument tegen kunststof is vaak dat het er plasticachtig uitziet, maar dat is vandaag de dag ook al lang niet meer het geval. Gaat u daarom eens bij een showroom kijken hoe een kunststof schuifpui er uitziet. Als u dit mooi vindt kunt u veel geld besparen ten opzichte van aluminium.

Vergelijk offertes

De exacte prijzen voor een nieuwe schuifpui in verschillende situaties vraagt u via onze vergelijkingstool op bij uw regionale specialisten. Zo heeft u gegarandeerd de beste prijs te pakken en weet u zeker dat u een specialist aanwijst die u kunt vertrouwen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen