Reparatie vloerverwarming

Het is de nachtmerrie van iedereen die een vloerverwarming in huis heeft. Je boort in de vloer en per ongeluk raak je de vloerverwarming. In dat geval is het zaak dat je per zo snel mogelijk een monteur belt die de schade voor jou komt herstellen. Het voorkomt dat je een grote wateroverlast in je huis krijgt.

Wat zijn de kosten van een vloerverwarming reparatie

We keken voor je naar de kosten van de reparatie van een vloerverwarming. We kregen de volgende prijsopgaven toegestuurd.

Wat voor product of dienst is er nodig Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een monteur voor vloerverwarming Tarief per uur, minimum 2 uur Tussen 55 en 60 euro
Een reparatieset voor vloerverwarming krimpmatten Afhankelijk van de schade Divers
Een nieuwe krimpmat voor elektrische vloerverwarming Afhankelijk van het aantal Watt Tussen 100 en 250 euro

Het opsporen van een lek

Heb je zelf een spijker op de verkeerde plek in je vloer geslagen dan zal het voor de reparateur niet zo lastig zijn om het lek in je vloerverwarming te vinden. is deze echter door een andere reden defect geraakt dan heb je een groter probleem. In dat geval is het al helemaal niet aan te raden om je hele vloer zelf open te gaan halen op zoek naar het lek. De reparateur heeft techniek bij zich om een lek eenvoudig te kunnen opsporen. Maak daar gebruik van en voorkom onnodige schade aan je vloerbedekking. De monteur maakt gebruik van zogeheten thermografische apparatuur. Daarmee kan hij het temperatuurverschil in jouw vloer minutieus vaststellen. Op die manier ziet hij waar een lek zit. Er hoeft vaak niet meer dan een paar centimeter te worden open gebroken om bij het lek te komen.

Als jouw vloerverwarming niet naar behoren werkt

Werkt jouw vloerverwarming niet zoals je zou verwachten, of neemt het rendement opeens af, dan kan het goed zijn om te kijken of er een lek of een defect in de vloer zit. Je moet allereerst weten dat een vloerverwarming altijd moet worden onderhouden op het moment dat er warmwaterleidingen in verwerkt zitten. Die moet je laten doorspoelen om tot een goed verwarmingsresultaat te komen. Je kan deze klus ook zelf doen maar velen denken daar simpelweg niet aan. In dat geval is het dus beter om minimaal eens per jaar een onderhoud te laten plaatsvinden waarbij de leidingen worden doorgespoeld en het systeem wordt gecontroleerd. Het voorkomt rendementsverlies, dus de kosten van het onderhoud verdien je op den duur ook weer terug. Je voorkomt namelijk met het doorspoelen van de leidingen dat deze gaan dichtslippen. Als er een lek in de leiding zit moet dat uiteraard worden opgespoord.

Zoek eerst boven de grond

Het is goed om te weten dat de meeste problemen met een verwarming niet onder de grond maar juist boven de grond ontstaan. Wanneer jouw vloerverwarming niet het gewenste effect heeft kan het zomaar zo zijn dat de CV installatie niet naar behoren functioneert. Je moet dan ook om de twee jaar een onderhoudsmonteur laten komen die jouw CV installatie naloopt en repareert. Op deze manier zal jouw verwarmingsketel altijd het gewenste rendement opleveren en laat je geen geld liggen. Daarnaast zal een reparateur ook kijken naar de manier waarop er koolmonoxide vrijkomt bij jouw CV installatie. Wanneer het aardgas niet goed verbrandt door een defecte brander kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Het is in dat geval dan ook altijd aan te raden om de complete CV installatie te laten nakijken. Met een abonnement kan je voor komen dat jij een inspectie beurt over het hoofd ziet. Je ontvangt dan namelijk van het onderhoudsbedrijf een bericht wanneer jouw huis aan de beurt is volgens hun schema. Je betaalt voor dit onderhoud jaarlijks een bepaald bedrag.

Eerst goed prijzen vergelijken

Voordat je iemand inhuurt die jouw installatie komt repareren is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Dat doe je door de prijsopgaven van de diverse bedrijven naast elkaar te leggen. Voor jouw duidelijkheid hebben we op een rij gezet wat de posten zijn die je vergelijkt.

  • De kosten van het materiaal. Het gaat daarbij om het materiaal wat wordt gebruikt om jouw vloerverwarming te repareren. De meeste monteurs hebben daarvoor een reparatiekit die ze gebruiken. Een aangebroken reparatiekit wordt in zijn geheel in rekening gebracht. De kosten van een dergelijke kit zullen oplopen. Het kost ongeveer vanaf 200 euro voor het materiaal, afhankelijk van het defect.
  • De kosten van het gereedschap wat wordt gebruikt. Thermografische apparatuur is iets wat de monteur doorgaans moet huren voordat hij naar jou toe komt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je deze post op de offerte terug vindt. De prijs van de huur wordt namelijk bij jou in rekening gebracht.
  • De kosten van de afstand die moet worden afgelegd. Om bij jouw huis te komen zal de monteur een stuk moeten rijden vanaf zijn bedrijf. Die kilometers brengt hij allemaal bij jou in rekening. Hij berekent ze door het aantal kilometers te vermenigvuldigen met zijn kilometertarief. Op deze manier komt er een prijs uit. Je kan hier gemakkelijk op besparen. Dat doe je door eerst te kijken naar een monteur die in jouw omgeving gevestigd is.
  • De voorrijkosten. Daaronder vallen het klaarzetten van de werkplek en het naderhand weer opruimen van de werkplek. Het zijn kosten die ook worden berekend voor het ophalen van materiaal en materieel. Het is een vast tarief.
  • Het arbeidsloon. Dit is een punt waar veel consumenten zich in verslikken. De kosten worden berekend met een minimaal aantal uren. Doorgaans betaal je minstens twee uur werk. Dat komt doordat de monteur een hoop tijd kwijt is aan het heen en weer rijden en die tijd compenseert hij op deze manier.

Offertes vergelijken

Met de onderstaande knop vraag je offertes op. Op die manier kan je via het vergelijken van prijzen tot een voordeel oplopend tot 20 procent komen.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen