Comfortabel thuiswerken met DIY

In deze moderne tijden is het helemaal niet meer zo vreemd om vanuit je huis te werken. Zeker sinds de uitbraak van het coronavirus in het begin van 2020 zijn steeds meer mensen thuis moeten gaan werken. Belangrijk is dus dat je thuis een comfortabele werkplek creëert. De inrichting van een comfortabele thuiswerkplek hoeft niet veel te kosten. Met DIY maak je jouw ideale thuiswerkplek gewoon helemaal zelf.

Creëer je eigen bureau

Met DIY kun je gemakkelijk je eigen wandbureau maken van berken multiplex. Je kunt je wandbureau zelfs uitbreiden met een opberg vak en losse vakjes voor een geordende look. Heb je veel ruimte aan de muur, dan kun je het wandbureau ook zo lang maken als je wil. Het wandbureau is ideaal voor die kale wand, waarvan je niet wist hoe je hem kon versieren. Heb je geen kale muur over? Dan kun je met DIY ook gemakkelijk een afgeschermd bureau maken. Het voordeel van dit bureau is dat je je afgesloten voelt van de afleidingen in huis. Je creëert als het ware je eigen afgesloten kantoor om in te werk.

Maak geen saai kantoor

Ofschoon te veel accessoires op je thuiswerkplek kunnen leiden tot afleiding, moet je jouw thuiswerkplek ook niet saai en klinisch maken. Maak het je helemaal eigen. Zet er eens een plant neer voor de huiselijke sfeer. Zet je werktafel ook dichtbij een raam, zodat je veel natuurlijk licht hebt. Of wanneer je deze indeling niet kunt bewerkstelligen, schaf dan speciale lampen aan waarvan je het licht kunt instellen.

Opruimen is een must

Op je normale werkplek werk je ook met een opgeruimd bureau, dus waarom thuis niet? Niets is zo hinderlijk als het niet meer kunnen vinden van je spullen en documenten, dus houd je thuiswerkplek ook geordend. Doe dit bijvoorbeeld door magneetborden of wandrekjes te maken, zodat je papierwerk en notities kunt ophangen. Orden je werkplek ook door dingen direct op te ruimen in bijvoorbeeld manden of door pennen en potloden in oude glazen potten op te bergen. Denk eraan: een opgeruimd bureau zorgt ook voor rust in je hoofd.

Geen ruimte op je bureau?

Heb je geen ruimte meer op je bureau om bijvoorbeeld je pennen op te ruimen, dan kun je ook de verticale richting uitgaan met een ophangbare organizer. Met visdraad bind je meerdere kopjes aan elkaar vast en hangt deze op aan een spijker in de muur. Het zorgt voor een opgeruimd effect en je hebt je pennen nog steeds binnen handbereik. Of kies voor een pocketed wall organizer. Dit is veelal een houten plank (een oude broodplank is hier uitermate geschikt voor), waaraan zakken geplakt zijn. In deze zakjes bewaar je jouw schrijfgerei. In de plank maak je twee gaten, bindt er een touw door en hangt hem gemakkelijk op aan de muur.

Creëer je eigen boekenplanken

Heb je veel papierwerk, waar je snel bij moet kunnen, zoals dossiers? Of heb je veel naslagwerk nodig bij je werkzaamheden? Dan kun je ook gemakkelijk een boekenrek maken op je werkplek middels simpele open boekenplanken of een verrijdbare boekenmand op wieltjes.

Jouw unieke agenda

Het kan zijn dat je voor je werk veel afspraken moet noteren in een agenda of aantekeningen moet maken in een notitieblok of schrift. Ook deze materialen kun je gemakkelijk opfleuren door er een leuke stof omheen te doen of te versieren met afbeeldingen, stickers en quotes. Of maak een blok kalender. Verf twee blokjes in de door jou gewenste kleur en plaats hier cijfers op. Elk jaar kan deze unieke kalender nu gebruikt worden.

Een comfortabele bureaustoel

Bij thuiswerken zul je veel stil zitten op je bureaustoel en je hebt misschien geen geld om direct een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Om toch lekker comfortabel te zitten, kun je jouw bureaustoel voorzien van een fluffy faux fur. Je zit er heerlijk zacht op en verbergt meteen oneffenheden aan je oude bekleding, die je kunnen afleiden tijdens het werk. Ook kun je je bureaustoel opfleuren met spelden en lapjes.

Zorg voor een unieke wandklok

Je zult vaker op de klok kijken, wanneer je aan het werk bent. Hoe leuk is het om dan naar een uiterst vrolijke wandklok te kijken? Dit kun je bereiken door een standaard wandklok te bekleden met dunne stukjes confetti.

Binder clips

Als je thuis werkt, zul je vaker te maken krijgen met de oplaadkabels van je laptop, telefoon of tablet. Gebruik hiervoor binder clips. Klem ze om de rand van je bureau en laat de verschillende oplaadkabels hierin rusten. Zo vind je in een oogopslag de juiste oplaadkabel en de kabels raken ook nog niet eens in de knoop.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen