KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten stratenmaker

Een stratenmaker is een vakman of –vrouw die u kan helpen aan een stuk verharding op uw erf. Dit is mogelijk een oprit, een terras, een paadje of een parkeerplaats. Stratenmakers werken met verschillende materialen en weten exact hoe bestrating te maken die niet inzakt en die past bij de stijl van uw tuin of woning. Ze kunnen u adviseren over welke materialen het meest geschikt zijn en op welke manieren deze kunnen worden toegepast. De onderstaande veelgemaakte fouten bij het inhuren van een stratenmaker van uw voorgangers kunnen u dan zeker van dienst zijn.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

De tweedehands marktplaatsen vergeten

Op tweedehands marktplaatsen worden regelmatig bouwmaterialen te koop gezet. Dat zijn dan bijvoorbeeld overschotten die niet meer geretourneerd kunnen worden. Ook mensen die een huis gekocht hebben en besluiten te renoveren zetten dan materialen te koop die ze hebben verwijderd maar die nog lang niet aan vervanging toe zijn. Als u iemand kunt vinden die verkoopt wat u zoekt, dan kunt u deze materialen voor een bijzonder klein bedrag op de kop tikken. Vaak zijn de hoeveelheden dan niet erg groot, dus voor kleine bestratingen is het ideaal. Ook heeft u zeker geluk nodig dat er net iemand is die verkoopt wat u zoekt. Aan de andere kant kunt u zich zo bijvoorbeeld wel natuursteen veroorloven terwijl u dat voor de nieuwprijs misschien niet mogelijk was geweest.

De buren niet uitnodigen voor koffie

Er zijn twee redenen waarom het verstandig is om uw buren even uit te nodigen voor een kopje koffie en hen in te lichten van uw plannen.

  • Mogelijke overlast: vooral als u een groot stuk laat bestraten kan dit een aantal dagen duren. Tijdens deze dagen lopen er werklieden in uw tuin en zal er veel lawaai gemaakt worden. Het is niet meer dan netjes om uw buren even in te lichten zodat ze hier ook rekening mee kunnen houden. Vertelt u dan direct ook wat u eraan wilt doen om de overlast voor hen zoveel mogelijk te beperken.
  • Kwantumkorting: gaat u een oprit laten plaatsen en deelt u de oprit met de buren? Dan is de kans groot dat de bestrating van uw buurman ook aan vervanging toe is. Als u besluit samen uw klus aan te bieden aan een stratenmaker, dan kunt u gebruik maken van kwantumkorting. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Geen betonnen stenen of tegels kiezen

Als u te maken heeft met een beperkt budget, dan is beton een ideaal materiaal om u verder in te verdiepen. Het heeft namelijk een grote verandering doorgebracht en tegenwoordig kunt u allerlei stenen en tegels van beton aanschaffen zonder dat u het als dusdanig zou herkennen. Beton is namelijk een erg veelzijdig materiaal dat in allerlei vormen, kleuren en uitvoeringen kan worden toegepast. Er zijn betonnen klinkers in warme natuurlijke kleuren, in moderne donkergrijze tinten en met het uiterlijk van natuursteen. Ook kunt u betonnen stenen of tegels vinden die getrommeld zijn en dus een oud uiterlijk hebben. Of u nu op zoek bent naar klinkers, tegels of koppelstones, als u ze aanschaft van beton dan bespaart u aanzienlijk op de prijs. Het nadeel is wel dat de levensduur van beton korter is dan dat van gebakken klei of natuursteen.

Niet direct ook een onderhoudscontract afsluiten

Als u een mooi nieuw stuk bestrating heeft laten aanleggen, dan wilt u er natuurlijk ook zorg voor dragen dat het mooi blijft. Dat kan alleen als u het goed onderhoudt en dat kan een flinke klus zijn. Als u hier een onderhoudscontract voor afsluit met de stratenmaker dan kan deze er niet alleen voor zorgen dat uw bestrating er altijd perfect bij ligt. Maar ook dat kleine verzakkingen of andere defecten direct kunnen worden gerepareerd. Uw bestrating zal aanzienlijk langer meegaan en zal er altijd in top conditie uitzien, zonder dat u hiervoor zelf met een krabber in de weer moet gaan.

Geen referenties vragen

Het is belangrijk dat de stratenmaker die u aanwijst uw visie kan omzetten in een mooi stuk bestrating. Het beroep stratenmaker leent zich erg goed voor het vragen van referenties, omdat u deze in vele gevallen zelf kunt gaan bekijken. Vraag daarom altijd om referenties voordat u een vakman aanwijst. Het beste doet u dit bij meerdere stratenmakers in uw omgeving als onderdeel van uw vergelijking. U kunt de bestrating die gelegd is zelf gaan bekijken en zien hoe de tijd hier invloed op heeft en hoe kwalitatief het afgeleverde werk is. In uw vergelijking kijkt u dan direct ook naar de garantieregelingen die worden aangeboden, naar de prijzen die worden gehanteerd, naar de keurmerken die de stratenmakers hebben en naar de diensten die worden aangeboden voor de prijs. Zo wijst u een vakman aan waarvan u weet dat deze kwaliteit levert voor de meest gunstige prijs.

Vergelijk offertes

Heeft u de diensten van een stratenmaker nodig? U kunt dan in één keer meerdere vakmensen bereiken als u hier onze vergelijkingstool voor gebruikt. Zo vraagt u snel een aantal offertes op die u kunt toevoegen bij uw marktonderzoek. Bespaar geld en vind de beste stratenmaker voor u via deze gratis en vrijblijvende service.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen