KlussenKlussen

Welke soort slimme deurbel kies ik?

Een slimme deurbel is het systeem bij uitstek om te weten wie er aan je deur staat. Het is echter meer dan alleen een deurbel met een camera. U kunt een slimme deurbel gebruiken voor verschillende doeleinden waaronder toegangsbewaking en beveiliging. We keken voor u naar de diverse soorten die er te koop zijn. Ook keken we naar de voordelen en de nadelen.

De belangrijkste keuze die u eerst maakt

Voordat u gaat kiezen voor een slimme deurbel is er één belangrijke keuze die u maakt. We hebben het over een systeem met een deurbel met of zonder stroomaansluiting. Omdat u gebruik maakt van een deurbel met een camera erin zult u altijd stroom moeten gebruiken. Deze stroom kunt u krijgen via een stroomaansluiting naast de deur. De meeste systemen werken op deze manier waardoor u bij de deur altijd een stroompunt nodig heeft om de deurbel op aan te sluiten. U kunt echter ook kiezen voor een deurbel die met een accu werkt.

Voordelen en nadelen van een systeem met accu

Zo’n systeem met een accu heeft voor u een aantal voordelen die zwaarwegend kunnen zijn. Een van de grote voordelen is wel dat de deurbel niet in de buurt van een stroompunt hoeft te zitten. Een ander voordeel is echter dat u niet afhankelijk bent van het stroomnet. Met andere woorden; als er een stroomuitval in uw wijk is heeft u alsnog de beschikking over uw deurbel.

Een nadeel is dat u doorgaans een duurder systeem moet aanschaffen. Een slimme deurbel die op stroom werkt is doorgaans een flink stuk goedkoper. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat een deurbel met een accu eens per zoveel maanden dient te worden opgeladen. Wanneer u voor een langere tijd weggaat is het dus zaak dat u de deurbel vooraf goed lang oplaadt.

Een deurbel op zich of in combinatie

Een slimme deurbel kan je kopen in meerdere vormen.

  • Je kan kiezen voor een slimme deurbel van Ring die je aansluit op de app van je telefoon. Dit is het meest standaard pakket, en voor ongeveer 100 euro kan je de aanschaf doen.
  • Je kan er echter ook voor kiezen om het pakket verder uit te breiden. Zo kan je kiezen voor een slimme deurbel met een bewakingscamera erbij. Ook hierbij kan je kiezen voor een systeem wat met een accu of een zonnepaneel werkt.
  • De laatste keuze is een slimme deurbel die je koopt samen met een volledig pakket waarmee je een heel smarthome systeem bedient. Je mag er in dat geval aan denken dat je naast een slimme deurbel en een bewakingscamera ook de verlichting in je huis bedient.

Het stappenplan wat u doorloopt

Om tot een goed overwogen keuze te komen doorloopt u eerst de volgende stappen.

Stap 1: Wel of geen stroom
Allereerst kijkt u of er bij uw voordeur een extra stroompunt zit. Is dit het geval, kiest u dan altijd voor een systeem met een deurbel die op het stroomnet kan worden aangesloten. In andere gevallen kiest u voor een systeem met een accu.

Stap 2: Het uitlezen bepalen
Een slimme deurbel kunt u uitlezen van buitenaf. U kunt ervoor kiezen om de deurbel binnenshuis te kunnen uitlezen op een scherm. Dit is de goedkoopste oplossing. U kunt er ook voor kiezen om de deurbel uit te lezen via een app en eventueel ook terug te spreken tegen degene die aan de deur staat. Dit is een duurdere optie maar het is absoluut het veiligste.

Stap 3: de gegevens bewaren

Wanneer u heeft gekeken voor het uitlezen van de deurbel kunt u kijken wat u met de gegevens wil doen. U kunt ervoor kiezen om deze te bewaren. U dient daarvoor een app aan te maken en daarbij zult u zelf moeten aangeven dat u de gegevens ook wil gaan bewaren. De eerste maand zal dit gratis gebeuren maar vervolgens wordt het omgezet in een betaald abonnement. U betaalt daar zelf voor met een creditcard.

Stap 4: Uitbreiden op verdere apparatuur

Wanneer u de slimme deurbel wilt gaan uitbreiden op verdere apparatuur is het goed om te kijken op wat voor apparaten u deze wilt gaan aansluiten. Wilt u de deurbel aansluiten op enkel een alarmsysteem dan kunt u voor ieder willekeurig systeem kiezen. Wilt u de deurbel aansluiten op bijvoorbeeld de verlichting in uw huis dan zult u moeten kijken voor bijvoorbeeld een klik aan klik uit systeem.

Stap 5: Inventariseren van het verdere pakket

Wanneer u wilt gaan aansluiten op verdere apparatuur is het noodzaak dat u het pakket in kaart brengt. Op die manier komt u tot de beste aanschaf die volledig op uw wensen aansluit.

Zelf regelen of uitbesteden

Een slimme deurbel is een systeem wat u doorgaans zelf zult kunnen plaatsen in uw huis. U dient daarvoor te beschikken over een goed Wifi netwerk in uw huis waarop u alles aansluit. Wanneer u en beetje handig bent met techniek in uw huis is het prima mogelijk om zelf het systeem te plaatsen. Gaat het echter om meerdere beveiligingsapparaten, eventueel in combinatie met zaken als een thermostaat, dan kan het lonend zijn om een monteur in te schakelen die uw installatie in uw huis komt plaatsen.

Lees ook: kosten en prijzen domotica

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen