KlussenKlussen

Veelgemaakte fouten prijzen berekenen verbouwing

Bij een verbouwing, groot of klein, zal u gebruik maken van een bepaald budget. Dit is het geld dat u bereid bent uit te geven en waar u alles van moet doen. U komt tot dit bedrag door te kijken naar hoeveel de verschillende onderdelen van uw verbouwing gaan kosten en deze bij elkaar op te tellen. Daar komt natuurlijk ook het geld dat u zelf beschikbaar heeft bij kijken. Vaak telt u er dan nog wat extra geld bij op, want er kan gemakkelijk iets misgaan waardoor u voor onvoorziene uitgaven komt te staan. Het is niet gemakkelijk om een dergelijke berekening te maken, maar met de onderstaande veelgemaakte fouten kunt u in ieder geval al een aantal blunders voorkomen.

In deze kluswijzer:

Geen vergelijkingen maken

Het kost wat extra tijd, maar als het belangrijk is voor u dat u de beste vakmensen aanwijst voor de beste prijs, dan zal u voor elke uitgave van uw verbouwing een vergelijking moeten maken van bedrijven die dit voor u uit kunnen voeren. Dit wordt ook wel een marktonderzoek genoemd en dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat u geen enkele optie over het hoofd ziet. We hebben hier een kort stappenplan voor u opgezet dat u bij deze vergelijkingen kunt gebruiken.

  1. Maak een lijst van minimaal 3 bedrijven die de werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. Meer dan 6 is meestal te veel.
  2. Benader deze bedrijven met uw wensen, wees specifiek en vraag ze om een offerte op te maken.
  3. Verzamel alle offertes en leg ze naast elkaar voor het maken van een vergelijking.
  4. Vergelijk de prijs in combinatie met punten die u belangrijk vindt, dus bijvoorbeeld de keurmerken, de garantieregelingen, de aangeboden diensten en scores voor klanttevredenheid.
  5. Kies het bedrijf dat u het beste dienstenpakket aanbiedt voor de meest gunstige prijs. Zo weet u zeker dat prijs en kwaliteit perfect in verhouding zijn.

De offertes niet controleren

Als u prijzen gaat berekenen voor uw verbouwing, dan zal u veel offertes op gaan vragen bij verschillende bedrijven en partijen. Deze offertes zijn soms prima in orde, maar andere bedrijven zijn hier wat minder precies in. Het is echter belangrijk dat de offertes compleet zijn en dat u de juiste zaken met elkaar gaat vergelijken in uw marktonderzoek. Een goede offerte bevat daarom minstens de volgende informatie.

  • Alle gegevens van het bedrijf in kwestie, inclusief het KvK nummer.
  • Een duidelijke omschrijving van de diensten die worden voorgesteld.
  • Een totaalprijs die alles inclusief is. Dat betekent dat materialen, arbeidskosten en belasting is inbegrepen, maar ook de extra uitgaven zoals de voorrijkosten, machinehuur, de afvoerkosten of de sloopkosten. Zorg ervoor dat u exact begrijpt hoe de prijs tot stand is gekomen en dat u zeker weet dat er niets extra in rekening gebracht kan worden.
  • Een vernoeming van de keurmerken van het bedrijf.
  • Een geldigheidsdatum van het aanbod.

Geen aannemer inhuren

Soms is het beter om een aannemer te gebruiken bij het maken van dit soort berekeningen. Aannemers kunnen uw verbouwing van begin tot eind voor u leiden en dat betekent dat zij het budget bewaken. Ook zorgen ze ervoor dat alles volgens plan en binnen de voorgestelde tijdslijn gebeurt. Als u de berekeningen laat maken door een aannemer, dan is de kans groter dat u binnen budget blijft. Aannemers hebben ervaring met verbouwingen en weten exact wat een realistisch bedrag is om te vragen en wat niet. Daarnaast hebben aannemers ook veel kennissen in de bouwwereld, wat betekent dat u mogelijk nog wat korting kunt krijgen her en der. Voor grote verbouwingen waarbij veel partijen betrokken zijn kunt u soms besparen door in een aannemer te investeren.

De afspraken over het budget vergeten

Verbouwingen gaan vaker wel dan niet over het budget heen. Dit komt doordat er veel ruimte is voor fouten en deze komen helaas maar al te vaak voor. Een bepaald materiaal dat toch niet geschikt is, een raam dat kapot valt of een vloer die verkeerd gegoten is, het zijn allemaal voorbeelden van extra uitgaven die mogelijk niet in het budget waren opgenomen. Daarom is het erg belangrijk dat u het budget erg goed bewaakt en dat begint natuurlijk bij het opstellen van een realistisch totaalbedrag. Daarna zal u onvoorziene uitgaven met besparingen moeten proberen te compenseren. Dit doet u door goedkopere materialen uit te kiezen of door een gedeelte van de werkzaamheden zelf uit te voeren, indoen nodig. Zo voorkomt u dat er grote rekeningen op uw mat vallen die u mogelijk niet kunt betalen.

Vergelijk offertes

Wilt u de prijzen gaan berekenen voor uw verbouwing bijvoorbeeld een aanbouw? Wij kunnen u dan aan alle offertes helpen die u daarbij nodig heeft. Hiermee kunt u deze tijdrovende klus aanzienlijk versnellen en kunt u voor al uw uitgaven de beste prijs/kwaliteit verhouding mogelijk vinden.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen