KlussenKlussen

Uitbouw woning

Jouw woning kan nooit groot genoeg zijn. Je gaat al snel merken dat je te veel spullen hebt om in een bepaalde ruimte te kunnen plaatsen, maar een groter huis kopen is vanwege het budget vaak geen goede oplossing. De uitbouw van de woning kan hiervoor een goede oplossing zijn. Je betaalt immers veel minder voor extra woonruimte, waardoor je meer leefruimte kunt creëren zonder dat je hiervoor hoeft te verhuizen.

In deze kluswijzer:

Een uitbouw op iedere woning mogelijk

Een uitbouw van een woning kan bij ieder huis gemaakt worden. Een tussenwoning, vrijstaande woning of een hoekwoning, je hebt altijd de mogelijkheid om aan de voorkant, achterkant of zijkant een aanbouw te maken, waardoor jouw huis voor een relatief goedkope prijs veel groter kan worden. Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen om jouw schuur te vergroten, waardoor je ook hier extra woonruimte zou kunnen creëren. Je moet hier echter wel de juiste mensen voor inschakelen zodat je kunt profiteren van de hoogwaardige kwaliteit materialen voor de scherpste prijzen.

De kosten voor een uitbouw verschillen

Een uitbouw van een woning kan een flinke kostenpost zijn. Het is echter vele malen goedkoper dan wanneer je een nieuwe woning aan moet schaffen. Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht in de prijzen voor een nieuwe uitbouw aan de hand van de verschillende soorten bouw die mogelijk zijn. De afmetingen die hiervoor gebruikt zijn, zijn 5 meter breed en 3 meter diep.

Stijl Prefab Op maat
Standaard 15.500 – 20.000 euro 18.000 tot 24.000 euro
Klassiek 16.500 – 21.500 euro 24.000 tot 28.000 euro
Modern 17.500 – 21.500 euro 24.000 – 28.000 euro

Een standaard formaat uitbouw voor jouw woning komt dus uit op een gemiddelde prijs tussen de 15.500 en 28.000 euro. Dit heeft te maken met verschillende factoren:

  • De plaats waar uitgebouwd wordt
  • De materialen waarmee de uitbouw wordt gerealiseerd
  • De fundering van de uitbouw

De uitbouw kan aan alle zijden van de woning plaatsvinden en daarnaast ook op iedere verdieping. Je moet daarom goed nadenken waar je jouw uitbouw wilt hebben, voordat je gaat kijken naar de daadwerkelijke prijzen. Ook moet je een goede afweging maken van het soort materiaal. Je kunt kiezen voor aluminium, hout of kunststof, waardoor de prijzen veranderen. Ook aan de hand van de fundering veranderen de prijzen. Als er heipalen geslagen moeten worden in plaats van een fundering op staal levert dit een compleet andere kostenberekening op.

 

Met een dakterras of serre een andere uitstraling

Ook een uitbouw met dakterras kan weer een andere berekening met zich meebrengen. Je hebt hiervoor niet alleen de uitbouw van de woning op de begane grond, maar er moet ook een plat dak op met een goede vloer. Daarnaast moet er een doorgang naar het dakterras gemaakt worden op de eerste verdieping om deze ruimte te kunnen betreden. Je zult hierdoor niet alleen betalen voor jouw uitbouw, maar ook voor het soort dak en de nieuwe deur die op de bovenverdieping geplaatst wordt. Hiermee kan de totaalprijs flink verhoogd worden en zul je moeten kijken of dit bij jouw budget past. Kiezen voor een serre kan een veel goedkopere oplossing zijn. Het heeft een andere uitstraling dan de rest van de woning doordat er veel glas wordt gebruikt, maar je kunt er wel meer woonruimte mee creëren.

 

Bereid jezelf voor door te kijken naar de mogelijkheden

Zorg daarom altijd voor de juiste voorbereiding. Niet alleen moet je rekening houden met het ontwerp van de uitbouw van jouw woning, ook alle andere bovenstaande factoren moeten meegenomen worden in jouw wensen. Aan de hand hiervan kun je kijken of er een bouwvergunning nodig is voor de uitbouw. In de meeste gevallen is er voor de voorkant en zijkant van de woning een vergunning nodig. Het heeft immers invloed op de directe omgeving. Het kan wel per gemeente verschillen of dit nodig is, waardoor je het goed is om hier bij de gemeente navraag naar te doen. Het zou zonde zijn als hierdoor jouw uitbouw niet mogelijk is.

 

Meer kosten besparen door prefab

Bekijk daarnaast hoe je het beste jouw budget kunt besteden. Je kunt vaak veel kosten besparen door te kijken naar bedrijven in de buurt. Vrijwel alle bedrijven rekenen voorrijkosten, waardoor een bedrijf dichtbij jou een relatief laag bedrag kan berekenen ten opzichte van een bedrijf aan de andere kant van het land. Ook kun je besparen door voor een prefab uitbouw te gaan in plaats van traditionele bouw. Bij een prefab uitbouw wordt de gehele uitbouw in de fabriek al in elkaar gezet. Dit zorgt voor lagere productiekosten en daarnaast ook voor minder manuren op de uiteindelijke factuur. De uitbouw wordt binnen een dag geplaatst door enkele mensen, waardoor je de extra manuren niet uit hoeft te betalen.

 

Zoek bedrijven bij jou in de buurt

Bespaar nog meer op jouw kosten met het aanvragen van een offerte op maat. Via de website heb je in slechts enkele klikken een aantal offertes van bedrijven bij jou in de buurt aangevraagd, waardoor je direct kunt zien waar jij het goedkoopste uit bent. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en kun je het beste bedrijf voor de uitbouw van jouw woning inschakelen om meer ruimte in de woning te creëren. Wacht daarom niet te lang en vraag vandaag nog jouw offertes aan.

KlussenKlussen

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen