Houten uitbouw

Een uitbouw aan jouw woning kan voor veel extra ruimte zorgen. Je hebt er al snel enkele vierkante meters bij, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Daarnaast heb je veel verschillende mogelijkheden in materialen, varianten uitbouw en bedrijven bij jou in de buurt, waardoor je altijd een uitbouw op maat hebt. Een van de mogelijkheden is een houten uitbouw voor bij jouw woning, waardoor je gelijk een nieuwe uitstraling aan de woning creëert.

Een houten uitbouw met een authentieke uitstraling

Een houten uitbouw geeft een authentieke uitstraling aan jouw woning. Deze komt in verschillende duurzame houtsoorten, waardoor je altijd een uitbouw hebt die geheel naar wens kan zijn. Daarnaast heb je er altijd jarenlang plezier van zonder dat hier heel veel onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Een oudere woning krijgt hierdoor een geheel nieuwe uitstraling, zonder dat hier de duurste materialen voor gebruikt hoeven te worden. Tevens geeft het een geheel nieuwe look ten opzichte van staal of kunststof, waardoor je altijd meer karakter aan jouw woning kunt geven.

 

Lichter materiaal zonder fundering mogelijk

Een houten uitbouw kun je voornamelijk gebruiken om meer leefruimte te creëren. Je hebt met een minimale uitbouw al snel een paar vierkante meter extra in bijvoorbeeld jouw woonkamer te pakken. Het is daarom van belang dat de uitbouw zo goed mogelijk bij jouw woning past. Hiervoor wordt een houtskelet gebouwd, waardoor het bouwproces veel sneller gaat en het materiaal daarnaast vele malen lichter is dan wanneer je een aanbouw maakt met steen. Hierdoor is het vaak ook niet nodig om een fundering te plaatsen. De kosten gaan daardoor flink naar beneden, waardoor je een minder groot budget nodig hebt voor een grotere woning.

 

Voor de achterkant is geen vergunning nodig

Er zijn tevens verschillende mogelijkheden voor de plaatsing van een houten uitbouw. Zo zou je deze aan de achterkant van jouw woning kunnen maken. Dit bespaart ook veel kosten, doordat er geen bouwvergunning aangevraagd hoeft te worden. Aan de achterkant mag je immers enkele meters uitbouwen zonder dat hier consequenties aan verbonden zitten. Aan de voorkant of zijkant van de woning is in de meeste gevallen wel een vergunning nodig, doordat dit het straatbeeld verandert. Ook zit je hier vast aan een bepaalde afmeting, doordat een gemeente bepaalde regels heeft opgesteld. Ook kun je ervoor kiezen om een keuken in de uitbouw te maken. Een grote woonkeuken is hiermee een feit. Dit moet wel direct bij de wensen aangegeven worden, zodat het bedrijf in kwestie hier rekening mee kan houden. Er zijn immers aansluitingen nodig om de keuken werkend te krijgen.

 

Goede isolatie voor een lagere energierekening

Een houten uitbouw kan niet zonder isolatie. Je wilt immers niet dat jouw stookkosten verhoogd worden door de extra ruimte. Er kan veel warmte ontsnappen als je niet aan de isolatie hebt gedacht. Ook hier komen extra kosten bij kijken, omdat het materiaal aangeschaft moet worden. Vaak wordt dit gedaan in de vorm van steenwol of glaswol, wat eenvoudig te verwerken is tussen de houten balken van de uitbouw. Samen met een bedrijf kun je hiervoor het beste kijken naar de plaatsing en de mogelijkheden, zodat je hier later geen problemen mee hoeft te krijgen. Je merkt direct dat jouw energierekening omlaag kan gaan door de juiste isolatie.

 

Kostenplaatje aan de hand van standaard afmetingen

Een houten uitbouw komt nooit zonder een kostenplaatje. Je kunt in eerste instantie schrikken van de prijzen die bedrijven rekenen voor deze uitbouw. Als je echter gaat kijken naar wat je ervoor terugkrijgt en hoeveel meer je zou betalen voor een huis met deze afmetingen, kom je al snel tot de conclusie dat een uitbouw je veel geld kan besparen. Daarnaast is het een eenmalige investering, welke je terug kunt verdienen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Het huis wordt er namelijk meer waard door. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de prijzen van een uitbouw van hout aan de hand van de standaard afmetingen van vijf meter breed en drie meter diep.

 

Soort uitbouw Prefab Op maat gemaakt
Standaard 14.000 – 18.000 euro 17.000 – 21.000 euro
Modern 16.000 – 20.000 euro 19.000 – 22.000 euro
Klassiek 16.000 – 20.000 euro 19.000 – 22.000 euro

 

Verschillende factoren zorgen voor de totaalprijs

De prijzen kunnen variëren. Wat de prijzen voor jouw houten uitbouw zijn, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De variant waarin de uitbouw gerealiseerd wordt
  • De afmetingen van de uitbouw
  • Casco of afgewerkte uitbouw

Als je kiest voor een casco oplevering moet je zelf nog zorgen voor de afwerking van de uitbouw. Het leggen van elektra en leidingen zitten hier bijvoorbeeld niet bij. Als je handig genoeg bent om dit zelf te doen kun je jezelf hier veel kosten mee besparen. Het kan echter verstandig zijn om toch voor een complete oplevering te kiezen, zodat je ervan verzekerd bent dat alles naar behoren werkt. Ook is het kiezen voor een prefab variant vele malen goedkoper. Doordat de uitbouw in de fabriek al in elkaar wordt gezet betaal je minder manuren dan wanneer de uitbouw ter plekke nog in elkaar gezet moet worden.

 

Vind het bedrijf dat bij jou past

Je kunt het meest besparen door offertes aan te vragen via de website. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen zie je in een oogopslag bij welk bedrijf je het goedkoopste uit bent op basis van jouw wensen en de variant van jouw houten uitbouw. Je hoeft hiervoor alleen jouw wensen en eisen aan te geven, waarna je de verschillende offertes ontvangt. Begin daarom vandaag nog met het aanvragen van een offerte en maak de beste keuze voor jouw nieuwe uitbouw en begin met het creëren van meer leefruimte bij jouw woning.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen