KlussenKlussen

Serrebouw

Iedereen is geneigd om meer ruimte te creëren in huis. De een doet dit door minder meubelstukken in huis te plaatsen, de ander door een aanbouw aan het huis te creëren. Een van de mogelijkheden is het aanbouwen van een serre, waardoor je niet alleen meer ruimte creëert, maar ook meer lichtinval in huis hebt. Er zijn veel aannemers gespecialiseerd in serrebouw, waardoor je veel keuze kunt hebben bij jou in de buurt.

Verschillende mogelijkheden voor jouw serrebouw

Serrebouw komt in verschillende varianten en prijzen. Het is daarom verstandig om eerst meer te weten over deze mogelijkheden, zodat je van hieruit kunt kijken wat het beste bij jou past. Zo kun je het gehele plafond van glas maken, maar ook een gedeelte in een ander materiaal. Daarnaast zijn er meerdere opties voor de deuren. Denk hierbij aan harmonicadeuren, een schuifpui of juist openslaande tuindeuren. Alles is mogelijk om jouw serre een verlengde te maken van jouw huis en daarbij ook van de tuin. Met een schuifpui of harmonicadeuren maak je er een veranda van voor in de zomer.

 

Kies zelf wat je uitbesteedt

Ook voor de serrebouw zelf zijn er meerdere opties die door het bedrijf uitgevoerd kunnen worden. Zo kun je er alleen voor kiezen om het ontwerp op te laten stellen en een ander bedrijf in te schakelen voor de uiteindelijke bouw, maar ook een totaalplaatje aanvragen van zowel het ontwerp tot en met de inrichting van de nieuwe serre. Hierbij maakt het niet uit welke afmetingen er gekozen worden of dat er voor een origineel ontwerp wordt gegaan, je hebt altijd verschillende opties tot jouw beschikking. Je kunt al jouw wensen namelijk eenvoudig doorgeven aan het bedrijf, waardoor er een ontwerp uit komt waar jij tevreden mee bent.

 

Verschillende voordelen voor jouw serre

Hulp bij de serrebouw heeft daarbij nog enkele voordelen:

  • Vakkundig personeel voor de bouw
  • Ondersteuning in het gehele proces
  • Advies op basis van jouw wensen
  • De goedkoopste materialen tot je beschikking

Als je een bedrijf inschakelt voor jouw nieuwe serre kun je ervan uitgaan dat het beste personeel in wordt geschakeld voor de bouw. De aannemer heeft veel contacten in het netwerk die ingeschakeld kunnen worden. Daarnaast heb je gedurende de gehele bouw tot en met de oplevering begeleiding, wat ook goed uitkomt bij de aanvraag van de bouwvergunningen. Deze begeleiding zorgt ook voor gedegen advies, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen voor de nieuwe serre.

 

Kies voor een vooraf in elkaar gezette serre

Door hulp in de schakelen bij de serrebouw kun je vaak goedkoper uit zijn dan wanneer je alles zelf doet. Een aannemer weet vaak waar je goedkope materialen aan kunt schaffen die van dezelfde kwaliteit zijn als de duurdere varianten die je bij bouwmarkten kunt kopen. Daarbij heb je dezelfde kwaliteit, waardoor jouw serre jarenlang mee kan gaan zonder dat hier heel veel onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Daarbij kun je ook kiezen voor een prefab serre. Deze serre wordt in de fabriek in elkaar gezet, waardoor je ook goedkoper uit bent dan een serre die ter plekke op maat wordt gemaakt. Je betaalt immers geen prijs per uur voor de bouw en daarnaast zijn de productiekosten een stuk lager. Hiermee heb je altijd een betaalbare oplossing als jouw budget niet geheel toereikend is.

 

Indicatie van de prijzen per afmeting

De prijs van de serrebouw is niet alleen afhankelijk het materiaal dat er gebruikt wordt en de bijkomende kosten voor de plaatsing van de serre, maar ook de afmetingen spelen een grote rol bij het opmaken van een totaalprijs. Onderstaande tabel geeft jou meer inzicht in de gemiddelde prijs per afmeting, zodat je weet in welke richting je moet denken.

 

Afmeting Vierkante meters Prijsindicatie
2 x 3 meter 6 vierkante meter 12.000 euro
3 x 3 meter 9 vierkante meter 13.500 euro
4 x 3 meter 12 vierkante meter 15.000 euro
5 x 3 meter 15 vierkante meter 18.000 euro

Let er bij bovenstaande prijzen wel op dat deze af kunnen wijken van de uiteindelijke totaalprijs voor jouw serrebouw. Bedrijven vragen soms andere prijzen voor hun werk en daarnaast spelen ook andere materialen, zoals aluminium, glas en hout, een grote rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs.

 

Bespaar jezelf veel geld

Je kunt veel geld besparen door te letten op de afmetingen en de materiaalkeuze. Een goed bouwplan maken voor jouw serreplan is daarom belangrijk. Bedenk jezelf vooraf wat jouw wensen zijn en hoe je de serre vorm wilt laten geven. Bekijk daarbij ook welke onderdelen van jouw nieuwe serre je zelf zou kunnen uitvoeren en of je voor een origineel ontwerp of voor de standaard afmetingen gaat. Deze kosten worden immers altijd meegerekend in de totaalprijs, waardoor je goed op moet letten of een bepaald idee binnen jouw budget past.

 

Jouw offerte razendsnel in huis

Vraag vandaag nog offertes aan van bedrijven bij jou in de buurt, zodat je in een oogopslag ziet wat jij gaat betalen voor de serrebouw. Een offerte aanvragen is immers binnen enkele klikken geregeld. Zet jouw wensen op een rij en bekijk welke afmetingen jouw voorkeur hebben en de offertes verschijnen razendsnel bij jou in de mail. Vergelijk direct verschillende aannemers om te zien waar jij het beste uit bent en ga van daaruit aan de slag met het plannen van een afspraak.

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen