Mindervalide sanitair

Voor senioren en minder validen, is er speciaal mindervalide sanitair voor op de badkamer. Sommige mensen zijn niet op de hoogte van de verscheidenheid van mindervalide sanitair en anderen willen zich hieraan nog niet toegeven. Het is een stuk prettiger als u gemakkelijk naar het toilet kan of dat u tijdens het douchen op een stoel kunt zitten. In deze kluswijzer staan verschillende hulpmiddelen op het gebied van mindervalide sanitair die hieronder staan vermeldt.

Mindervalide kraan

In de badkamer en keuken wordt vaak gebruik gemaakt van een aangepaste kraan. Dit is een gewone kraan, met een extra lange hendel. Meestal worden hiervoor 1-hendelkranen gebruikt. Zelf kunt u uw huidige kraan ook aanpassen. Voor de meeste merken is er een hendel met langere arm verkrijgbaar. Als u de hendel vervangt, heeft u een aangepaste kraan.

Aangepaste wastafel

Er zijn wastafels verkrijgbaar waar u met een rolstoel onder kunt. Dit zijn extra vlakke wastafels. Tevens is het mogelijk om een soort liftsysteem voor de wastafel aan te schaffen. Op dit liftsysteem past een standaard wastafel, waarbij u de wastafel in hoogte kunt bewegen. Het bereik van het liftsysteem is tussen de 50-90cm.

Verhoogd toilet

De meeste toiletten hebben een standaard hoogte van 40cm. Wanneer u minder valide bent, is het wellicht prettiger om een verhoogd toilet te hebben. Als het toilet wat hoger is, wordt het opstaan eenvoudiger. Dit aangepaste toilet wordt vaak senioren toilet genoemd. De aangepaste toiletten zijn er in 4, 6, 10cm hoger dan de normale uitvoering van 40cm. Het is ook mogelijk om een inbouwreservoir te gebruiken, waarbij u zelf de hoogte kunt bepalen van het hangtoilet. Hiervoor heeft u dan geen aangepast toilet nodig.

Verhoogde toiletzitting

Naast een senioren toilet, is het ook mogelijk om de zit hoogte van het toilet te verhogen met een verhoogde toiletzitting. Een verhoogde toiletbril past op alle standaard toiletpotten. De zitting is schoonmaak vriendelijk en stevig. Hiermee kunt u de zithoogte met 10cm vergroten. Tevens zijn er verhoogde toiletzittingen, waarbij de voorkant open is. Door de opening aan de voorkant, kunt u met een handdouche de onderkant schoonmaken, zoals dat ook bij een bidet gebeurd.

Aanpassingen in de douche

In de douche kunt u verschillende aanpassingen aanbrengen om uw veiligheid te vergroten. Een van de aanpassingen is een opklapbare douchestoel. Op de douchestoel kunt u zitten tijdens het douchen, als het staan te veel wordt. Een andere aanpassing in de douche is het plaatsen van een beugel. De beugel geeft u de stevigheid om op te leunen en is berekend op het gewicht. Hier tegen zijn normale douchestangen niet bestendig en kunnen u die zekerheid van stevigheid niet bieden.

Badgreep

Een badgreep is een beugel die u in uw bad plaatst, om eenvoudig en veilig in en uit te stappen. Als u nog een bad gaat aanschaffen, kunt u ook meteen een bad kopen waarbij de badgreep is voor gemonteerd.

Extra beugels

Daarnaast is het altijd handig om op bepaalde plekken extra beugels te plaatsen. Naast vaste beugels, zijn er ook opklapbare beugels te verkrijgen. Tevens zijn er ook toiletbeugels verkrijgbaar waaraan u het toiletpapier kunt hangen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Over ons

Reactie plaatsen