Badkamer

Badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis geworden. Het is tegenwoordig niet alleen meer de ruimte om ons op te frissen, maar ook om te ontspannen. Dit is terug te zien in het sanitair dat te krijgen is voor de badkamer, bijvoorbeeld een stortdouche, stoomcabine, whirlpool of kranen met verlichting erin.

In dit onderdeel van mijnkluswijzer staat de informatie die u nodig heeft om aan de slag te gaan met de badkamer. De eerste stap is het ontwerpen van de badkamer. Tijdens de ontwerpfase van de badkamer wordt inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn. De volgende stap is om het leidingwerk voor de wastafel, het bad, de douche en het toilet op de juiste plaats aan te brengen. Vergeet niet te denken aan de ventilatie in de badkamer en wellicht vloerverwarming. Dit alles is in deze fase nog aan te passen of te wijzigen. Hierna kan het inbouwreservoir voor het hangend toilet, het bad en de douchebak worden geïnstalleerd. Het aanbrengen van een verlaagd plafond voor inbouwspotjes gebeurt ook in deze fase. Tot slot betegelt u de badkamer, waarna het sanitair gemonteerd kan worden. Bijvoorbeeld de wastafel, spiegel, toilet, kranen, douchecabine, bad en diverse accessoires. Nu nog de badkamer afkitten en hij is klaar voor gebruik.

De hoofdstukken op deze pagina omschrijven hoe u elk van bovenstaande klussen aanpakt. Wat heeft u nodig? Waar moet u aan denken? Welke eisen worden er gesteld? Het is aan te raden om de informatie goed door te nemen, voordat u aan de slag gaat. Hoe meer u zich voorbereid op de klus, des te minder verrassingen komt u tegen tijdens de verbouwing van de badkamer. Mocht u nog informatie missen over het verbouwen van de badkamer, laat ons dit dan weten en klik hier!