Toilet types

In deze kluswijzer worden de verschillende toilet types die op de markt zijn besproken. U heeft de keuze uit de volgende types;
– Toiletpot vlakspoel
– Toiletpot diepspoel
– Hangcloset (=zwevend toilet, hangtoilet)
– Duoblok
– Senioren pot

Toiletpot vlakspoel

Een vlakspoel toiletpot is een wc waar de behoefte op een schoteltje blijft liggen. De vlakspoel toilet is verkrijgbaar in de uitvoering PK en AO. AO staat voor onder-achter uitgang en PK betekent muuruitlaat. Het is dus van belang te weten of de vlakspoel toilet op de afvoer in de muur wordt aangesloten of dat de afvoer in de vloer zit. Een standaard vlakspoel toilet heeft een hoogte van 40cm.

Toiletpot diepspoel

Bij een diepspoel toilet verdwijnt de behoefte meteen in het water. Het grote voordeel van een diepspoel toilet is dat de wc schoner blijft en minder stank geeft. De stank is minder, omdat de behoefte meteen in het water komt en hierdoor de geur wordt tegengehouden. Een diepspoel toilet is eveneens verkrijgbaar in de uitvoeringen AO en PK, zoals hierboven staat beschreven. De hoogte van een standaard diepspoel closet is 40cm.Wandcloset

Een wandcloset, ook wel zwevend toilet of hangtoilet genoemd, heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk is schoon te houden, omdat de onderkant van de wc vrij is. Het wandcloset is verkrijgbaar in de uitvoering diepspoel en vlakspoel, zoals hierboven staat beschreven.

Duoblok

Duoblok is een toilet waarbij de pot en het reservoir (beide in keramische uitvoering) één geheel vormen. Bij een duoblok hoeft u dus geen los reservoir te kopen. Een duoblok is verkrijgbaar in de uitvoeringen vlak/diepspoel en PK/AO uitgang. De standaard hoogte van een duoblok is 40cm.

Senioren toilet

Een senioren toilet is een toilet waarbij de pot hoger is. De normale hoogte van een standaard toilet is 40cm. Bij een seniorentoilet kunt u kiezen uit plus 6, plus 8 en plus 10. Een plus 6 uitvoering houdt in dat de pot 46cm hoog is. Het senioren toilet is verkrijgbaar in de uitvoeringen PK/AO, vlakspoel/diepspoel en is te verkrijgen als duoblok.