Verschillende Toiletten

We hebben het op MijnKluswijzer.nl veel over het installeren en plaatsen van artikelen, nou komen in die artikelen ook de badkamer en de WC of het Toilet aan bod. Zodoende werd het tijd om een totaal overzicht in elkaar te krijgen over alle toiletten die er verkrijgbaar zijn inclusief de hoogte van verschillende WC potten. Klik op onderstaande links om in het artikel te springen naar het type toilet van uw keuze met alle mogelijke details.

Tip: Gezien de steeds grotere populariteit van het online kopen van dit soort artikelen, hebben wij bij elk artikel een aantal aankoopmogelijkheden gegeven!

Toiletpot vlakspoel

vlakspoelEen vlakspoel toiletpot is een wc waar de behoefte op een schoteltje / tussenstuk blijft liggen. De vlakspoel toilet is verkrijgbaar in de uitvoering PK en AO. AO staat voor onder-achter uitgang en PK betekent muuruitlaat. Het is dus van belang te weten of de vlakspoel toilet op de afvoer in de muur wordt aangesloten of dat de afvoer in de vloer zit. Een standaard vlakspoel toilet heeft een hoogte van 40cm.

Toiletpot diepspoel

Bij een diepspoel toilet verdwijnt de behoefte meteen in het water. Het grote voordeel van een diepspoel toilet is dat de wc schoner blijft en minder stank geeft. De stank is minder, omdat de behoefte meteen in het water komt en hierdoor de geur wordt tegengehouden. Een diepspoel toilet is eveneens verkrijgbaar in de uitvoeringen AO en PK, zoals hierboven staat beschreven. De hoogte van een standaard diepspoel WC is 40cm.

Urinoir

Urinoirs kunnen voorzien zijn van een spoelkraan, die door de gebruiker in werking wordt gesteld waardoor een zeer effectieve spoeling wordt verkregen in een kort tijdsbestek. Openbare urinoirs op straat hebben soms een afscherming aan de rugzijde. Het urinoir is ontworpen voor mannen, in de volksmond wordt het ook wel een ‘pisbak’ genoemd.

Een Urinoir in Detail

 

Urinoir Hoogte

De Standaardmaten van een urinoir

Hangtoilet

Een wandcloset, ook wel zwevend toilet of hangtoilet genoemd, heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk is schoon te houden, omdat de onderkant van de wc vrij is. Het wandcloset is verkrijgbaar in de uitvoering diepspoel en vlakspoel, zoals hierboven staat beschreven.

  • De standaardhoogte van een hangtoilet is 40 cm van de grond.
  • Hangtoileten online bekijken ( prijsrange +/- € 120,- tot +/- € 1100,- )

Bidet

Een bidet komt oorspronkelijk uit Frankrijk, daar zie je ze ook het vaakst. Het is een WC pot die je veel op de badkamer ziet in oudere woningen, echter zijn de moderne variant onverminderd populair. Een Bidet kent een groot gebruik naast waarvoor het oorspronkelijk bedoelt is, zo worden ze ook gebruikt als praktisch babybad en zijn ze ook zeer handig voor bejaarden en mindervalideren die bijv. geen senioren toilet in huis hebben.

  • De ideale hoogte voor een hangend bidet is tot aan de top 35 á 40 cm van de grond.
  • Bidetten Online Bekijken ( prijsrange +/- € 140,- tot 300,- )

Douchetoilet ( Tip )

Douchetoilet

Douchetoilet

” Over een jaar zitten we allemaal op een douchetoilet ” Het is oprecht 100% objectief een prachtige uitvinding in de toilet industrie. Het douchetoilet is een combinatie van een Bidet en een hangtoilet. Zeer geschikt en hygiënisch. Korte omschrijving van de werking: Er zit een reinigingsknop op het douchetoilet die ervoor zorgt dat er een sproeikop naar buiten komt die uw onderlichaam goed schoon maakt met lauw / warm water.

Duoblok – Ook wel staande toiletten

Duoblok is een toilet waarbij de pot en het reservoir (beide in keramische uitvoering) één geheel vormen. Bij een duoblok hoeft u dus geen los reservoir te kopen. Een duoblok is verkrijgbaar in de uitvoeringen vlak/diepspoel en PK/AO uitgang. De standaard hoogte van een duoblok is 40cm.

Senioren toilet

Een senioren toilet is een toilet waarbij de pot hoger is. De normale hoogte van een standaard toilet is 40cm. Bij een seniorentoilet kunt u kiezen uit plus 6, plus 8 en plus 10. Een plus 6 uitvoering houdt in dat de pot 46cm hoog is. Het senioren toilet is verkrijgbaar in de uitvoeringen PK/AO, vlakspoel/diepspoel en is te verkrijgen als duoblok.

Optionele WC Artikelen

Heeft u via ons artikel de goede WC kunnen aanschaffen dan kunt u verder met het installeren via onderstaande klusgidsen.

Lees & Klus meer: WC Bril Plaatsen
Lees & Klus meer: Toilet / WC Installeren

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen