toiletzitting plaatsen
wc bril

Een WC Bril

De WC bril is er in vele soorten en maten. Maar welke moet u hebben, en hoe moet u die bevestigen op het toilet? In deze kluswijzer leest u welke mogelijkheden er zijn. WC brilplaatsen is geen moeilijke klus.

Welke WC Bril

Er zijn vele standaard toiletzittingen te verkrijgen, die passen op iedere toiletpot. Maar welke heeft u nu nodig? Steeds meer is de toiletbril een decoratie product waar veel waarde aan wordt gehecht in de badkamer of het toilet. Zo zijn er leveranciers die een speciale WC bril maken, die alleen op een bepaald type toilet past. Het grote voordeel hiervan is, dat de toiletzitting dan perfect aansluit op de toiletpot of het wandtoilet en in dezelfde stijl. De WC bril is wellicht iets duurder, maar heeft wel een lange levensduur.

Daarnaast is er de universele toiletbril, die op iedere toiletpot past. Door de bevestigingspunten te stellen, kunt u de bril laten aansluiten. Helemaal mooi passend krijgt u de bril niet, dan moet u kiezen voor een fabrikant die zowel de toiletpot als de WC bril heeft gemaakt. Let bij de aanschaf van een toiletbril wel op de bevestiging en de zwaarte van de deksel. Is de deksel zwaar, dan bestaat de kans dat de bril sneller gaat wiebelen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een zitting, waarbij de houders met metaal zijn uitgevoerd. Deze zijn doorgaans steviger dan een WC brilmet plastic houders.

Soft closing WC bril (softclose toiletbril)

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van toiletzitting is soft closing. Soft closing WC bril houdt in dat de deksel en de WC bril met een geleidelijke beweging dicht gaan. Met een toiletzitting die soft closing heeft, zult u geen last meer hebben van vallende WC brillen of toiletdeksels.

De WC bril plaatsen, monteren en vervangen:

Het bevestigen van een toiletbril is zeer eenvoudig. U verwijdert de oude toiletzitting van de toiletpot. Hierna pakt u de nieuwe WC bril uit de verpakking, waarna u de instructies doorleest. Hierin staat beschreven hoe u de WC bril kunt stellen, zodat de toiletbril goed aansluit op de closetpot. Als u de zitting goed gesteld heeft, kunt u de toiletzitting definitief bevestigen. Bewaar het type nummer en merk van de WC bril. Mocht u in de toekomst onderdelen nodig hebben, dan weet u exact welke onderdelen u moet bestellen. Per fabrikant zijn de onderdelen namelijk verschillend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *