Toiletzitting plaatsen

wc bril De toiletzitting is er in vele soorten en maten. Maar welke moet u hebben, en hoe moet u die bevestigen op het toilet? In deze kluswijzer leest u welke mogelijkheden er zijn. Toiletzitting plaatsen is geen moeilijke klus.

Welke toiletzitting?

Er zijn vele standaard toiletzittingen te verkrijgen, die passen op iedere toiletpot. Maar welke heeft u nu nodig? Steeds meer is de toiletbril een decoratie product waar veel waarde aan wordt gehecht in de badkamer of het toilet. Zo zijn er leveranciers die een speciale toiletzitting maken, die alleen op een bepaald type toilet past. Het grote voordeel hiervan is, dat de toiletzitting dan perfect aansluit op de toiletpot of het wandtoilet en in dezelfde stijl. De toiletzitting is wellicht iets duurder, maar heeft wel een lange levensduur.

Daarnaast is er de universele toiletbril, die op iedere toiletpot past. Door de bevestigingspunten te stellen, kunt u de bril laten aansluiten. Helemaal mooi passend krijgt u de bril niet, dan moet u kiezen voor een fabrikant die zowel de toiletpot als de toiletzitting heeft gemaakt. Let bij de aanschaf van een toiletbril wel op de bevestiging en de zwaarte van de deksel. Is de deksel zwaar, dan bestaat de kans dat de bril sneller gaat wiebelen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een zitting, waarbij de houders met metaal zijn uitgevoerd. Deze zijn doorgaans steviger dan een toiletzitting met plastic houders.Soft closing toiletzitting

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van toiletzitting is soft closing. Soft closing toiletzitting houdt in dat de deksel en de toiletzitting met een geleidelijke beweging dicht gaan. Met een toiletzitting die soft closing heeft, zult u geen last meer hebben van vallende toiletzittingen of toiletdeksels.

De toiletzitting plaatsen

Het bevestigen van een toiletbril is zeer eenvoudig. U verwijdert de oude toiletzitting van de toiletpot. Hierna pakt u de nieuwe toiletzitting uit de verpakking, waarna u de instructies doorleest. Hierin staat beschreven hoe u de closetzitting kunt stellen, zodat de toiletbril goed aansluit op de closetpot. Als u de zitting goed gesteld heeft, kunt u de toiletzitting definitief bevestigen. Bewaar het type nummer en merk van de toiletzitting. Mocht u in de toekomst onderdelen nodig hebben, dan weet u exact welke onderdelen u moet bestellen. Per fabrikant zijn de onderdelen namelijk verschillend.