Wc Bril Vervangen & Monteren

wc bril

Een standaard WC Bril

De WC bril is er in vele soorten en maten. Maar welke moet u hebben, en hoe moet u die bevestigen op het toilet? In deze kluswijzer leest u welke mogelijkheden er zijn. Wij gaan zowel in op het aanschaffen van de WC Bril ( alle keuzes) als op het plaatsen hiervan.

De WC bril vervangen – Keuze WC bril

Er zijn vele standaard toiletzittingen te verkrijgen, die passen op iedere toiletpot. Maar welke heeft u nu nodig? Steeds meer is de toiletbril een decoratie product waar veel waarde aan wordt gehecht in de badkamer of het toilet. Zo zijn er leveranciers die een speciale WC bril maken, die alleen op een bepaald type toilet past. Je spreekt dan over vierkante vormen / D-vormen of Ei-vormen. Het grote voordeel hiervan is, dat de toiletzitting dan perfect aansluit op de toiletpot of het wandtoilet en in dezelfde stijl. De WC bril is wellicht iets duurder, maar heeft wel een lange levensduur.

Voorbeelden van Custom WC’s met eigen WC Brillen: 

Let wel op bij ‘Custom’ WC Brillen: De vervanging is ook een stuk duurder dan bij de standaard maat.

De Universele WC Bril

Daarnaast is er de universele toiletbril, die op iedere toiletpot past. Door de bevestigingspunten te stellen, kunt u de bril laten aansluiten. Let bij de aanschaf van een toiletbril wel op de bevestiging en de zwaarte van de deksel. Is de deksel zwaar, dan bestaat de kans dat de bril sneller gaat wiebelen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een zitting, waarbij de houders met metaal zijn uitgevoerd. Deze zijn doorgaans steviger dan een WC bril met plastic houders.

Als we deze twee mogelijkheden samenvatten komt het als volgt, de vorm van de WC Bril:

  • De standaard / universele vorm (88% van de WC’s)
  • Een Ei-vorm (6% van de WC’s)
  • Een D-vorm ( 3% van de WC’s
  • Een vierkante vorm of anders ( 3% van de WC’s)

De WC Bril Kopen

Wij hebben ons onderzoek gedaan. Drie winkels die echt ideaal zijn voor de aankoop van een WC Bril:

Soft closing WC bril (softclose toiletbril)

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van toiletzitting is soft closing. Soft closing WC bril houdt in dat de deksel en de WC bril met een geleidelijke beweging dicht gaan. Met een toiletzitting die soft closing heeft, zult u geen last meer hebben van vallende WC brillen of toiletdeksels.

Quick Release / QR WC Bril

Quickrelease is een zitting die er snel af te halen is om het toilet en de wc-bril  schoon te kunnen maken. Er bestaat ook een combinatie tussen een Soft Close WC Bril en een Quick Release WC Bril.

De WC bril plaatsen, monteren en vervangen:

Het bevestigen van een toiletbril is zeer eenvoudig. U verwijdert de oude toiletzitting van de toiletpot. Hierna pakt u de nieuwe WC bril uit de verpakking, waarna u de instructies doorleest. Hierin staat beschreven hoe u de WC bril kunt stellen, zodat de toiletbril goed aansluit op de closetpot. Als u de zitting goed gesteld heeft, kunt u de toiletzitting definitief bevestigen. Bewaar het type nummer en merk van de WC bril. Mocht u in de toekomst onderdelen nodig hebben, dan weet u exact welke onderdelen u moet bestellen. Per fabrikant zijn de onderdelen veelal verschillend.

Relevante artikelen:

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen