Toilet Repareren

Bij een toilet kunt u tegen een paar problemen aan lopen die u zelf kunt oplossen. Zo kan het toilet door blijven lopen of verstopt raken. In deze kluswijzer staat omschreven wat u moet doen om het toilet te repareren.

Een verstopt toilet ontstoppen

Toilet repareren

Toilet Repareren

Als uw toilet verstopt is, dan kunt u de volgende handelingen uitvoeren om het toilet te ontstoppen;

  1. Allereerst kunt u proberen om met de toiletborstel het toiletpapier los te maken. Laat daarna de toiletpot vollopen met water. Hierdoor komt er extra druk op de verstopping, die wellicht door de extra waterdruk verdwijnt.
  2. Mocht de eerste mogelijkheid niet lukken en zit de verstopping verder in de afvoer, maak dan gebruik van een ontstoppingsveer (+/- 8 Euro). Een ontstoppingsveer is een lange veer die u in de afvoer duwt. De veer drukt u zover mogelijk het afvoer kanaal in tot u bij de verstopping bent aangekomen. U merkt dan dat de veer niet verder gaat. Probeer door middel van korte krachtige duw bewegingen de verstopping te verwijderen. De ontstoppingsveer is bij iedere bouwmarkt/doe-het-zelf zaak te koop.
  3. Mocht dit alles geen resultaat hebben, dan kunt u ontstoppingsmiddel gebruiken. Dit zijn chemische middelen, die de verstopping als het ware opbranden. Lees de gebruiksaanwijzing goed door, omdat dit middel ook de afvoerbuis kan beschadigen. Al valt dit met de nieuwste artikelen op dit gebied behoorlijk mee ( zo ook bij degene die wij hier aanraden)

Wilt u het opgeven een nieuw toilet aanschaffen? Lees alles over de verschillende toiletten die beschikbaar zijn.

Stortbak lek / Spoelmechanisme toilet repareren

  • spoelmechanisme universeel

    Onze Tip: Universeel Spoelmechanisme – +/- 30 Euro (Nieuw Toilet is minimaal 150,- )

    Indien het repareren niet meer lukt en u liever wilt ‘vervangen’ dan raden wij u aan dit zeer goed geprijsde universele spoelmechanisme eens te bekijken. ij hebben weinig webshops gevonden die dit überhaupt verkopen, laat staan voor deze prijs.

Om erachter te komen wat er defect is aan het toilet, draait u eerst het hoekstopkraantje dicht dat aan de buitenkant van de stortbak zit. Mocht er geen hoekstopkraan aanwezig zijn, draai dan de hoofdkraan dicht, zodat de watertoevoer is afgesloten. Als het lekken van het toilet nu meteen stopt, zit het probleem in de vlotterarm, vlotterkraan of vlotter. Loopt het reservoir nog steeds leeg, dan ligt dit aan de bodemklep.

Lees hier meer over een toilet installeren. 

Toilet Repareren door de bodemklep te vervangen

Een bodemklep, is een van rubber gemaakte ronde schijf die ervoor zorgt dat het water niet het toilet in loopt. Haal de bodemklep uit het toiletreservoir en neem deze mee naar een sanitair winkel. Schrijf ook op welk merk en type reservoir u heeft. U heeft namelijk een zelfde bodemklep nodig, om het probleem te verhelpen. De bodemklep zit onderin het reservoir.

Vlotterkraan

Vaak komt het voor, dat het leertje van de vlotterkraan kapot is. Hierdoor wordt de watertoevoer niet meer goed afgesloten. U kunt het leertje(=membraam) vervangen. Bij moderne vlotterkranen is het zeer lastig om de membraam te vervangen, waardoor u de gehele vlotterkraan dient te vervangen. Wanneer u het leertje wel loskrijgt, neemt u deze mee naar de winkel, zodat u weet dat u het juiste leertje koopt.

De WC Vlotter

Na een aantal jaren kan de vlotter gaan lekken. Wanneer u een oude vlotter heeft, kunt u de vlotterarm waaraan de vlotter is bevestigd met de hand buigen. Als hiermee het probleem niet is verholpen, dient u een nieuwe vlotter aan te schaffen. In de meeste doe-het-zelf winkels, zijn universele vlotters te koop die altijd passen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

3 Klusreacties

Reactie plaatsen