Telefoonaansluiting Aanleggen & Maken

telefoon

telefoonstopcontact aansluiten

In deze kluswijzer wordt beschreven hoe u zelf een telefoonaansluiting kunt aanleggen. Het aanleggen van een telefoonaansluiting, is een klus die iedere doe-het-zelver kan doen. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden tijden het aansluiten.

Telefoonkabel

Om een nieuwe telefoonaansluiting aan te leggen, maakt u gebruik van een telefoonkabel. De telefoonkabel die u hiervoor nodig heeft, is telefoonkabel norm88. In iedere doe-het-zelf zaak, is dit type telefoonkabel te verkrijgen.

Lees & klus meer: Kabels Trekken

Extra telefoonaansluiting aanleggen

Wilt u op de studeerkamer of slaapkamer een extra telefoonaansluiting aanleggen, dan gaat u als volgt te werk. Bepaal waar de telefoonaansluiting moet komen. Hierna kunt u met een installatiebuis 5/8 (16mm) de leiding aanleggen van waar de telefoonkabel het huis binnenkomt, naar de plaats waar de extra aansluiting moet komen. Maak een uitsparing in de muur, zodat de installatiebuis in de muur komt te liggen. Is de installatiebuis aangebracht, dan kunt u met gips de wanden afwerken. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk bochten voorkomen, om het trekken van de telefoonkabel te vergemakkelijken. Hierna kunt u de telefoonkabel met behulp van een trekveer, door de installatiebuis trekken. Als de telefoonkabel is aangelegd, kunt u de kabel aansluiten op de telefoonstekker. Hierbij maakt u gebruik van de rode en blauwe draad. In de telefoonstekker staan de letters A t/m D. U heeft voor de telefoonaansluiting alleen de letters A en B nodig. A is de kleur rood en B staat voor blauw.

Modulaire stekker

Steeds meer wordt er bij telefoonaansluitingen gebruikt gemaakt van een modulaire stekker. Zelf kunt u dit ook aanbrengen, maar hiervoor is wel speciaal gereedschap nodig. Met behulp van een speciale tang, monteert u zelf een modulaire stekker aan de telefoonkabel. Plaats wel de telefoonkabel op de zelfde manier aan de modulaire stekker.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen