Badkamer Kitten

In deze kluswijzer wordt beschreven hoe en waarom u in de badkamer naden moet kitten. De badkamer afkitten is van belang om lekkage te voorkomen. Tevens zorgt een kitlaag er ook voor dat er geen vuil in naden gaat zitten. Zo kit u bijvoorbeeld de naad tussen een hangtoilet en de betegelde muur, waardoor het schoon houden een stuk eenvoudiger is.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

Benodigdheden Kitten Badkamer

Bij het afkitten van de badkamer maakt u gebruik van schimmelvrije sanitairkit. U hoeft zoals vroeger de deur niet meer uit want deze zijn online goedkoper te verkrijgen. Wij hebben 5 mogelijke kits op een rij gezet / ook bij verschillende webwinkels.

Badkamer Kit (5x)

Naam Kleur: Extra: Schimmel killers? Prijs & Kopen
Lakma Sanitairkit W Wit Goede Anti Schimmel Garantie Schimmelwerend +/- € 13 – Bol.com
Onze Aanrader:
Bison Siliconenkit
Wit  Groot Merk / Ideaal voor Douche kitten Ongevoelig voor Schimmel +/- € 10 – Bol.com
Lakma Sanitairkit T Transparant Goede Anti Schimmel Garantie Schimmelwerend +/- € 13 – Bol.com
Kelfort Siliconenkit Zilvergrijs Temperatuurbestendig tot +160 °C Schimmelwerend  +/- € 13 – Bol.com
Pattex one for ALL Zwart Werkt voor alles Onbekend +/- € 8 – 

bison-power-kitpistoolEn natuurlijk heeft u een kitpistool nodig om het kit aan te brengen. Dit kitpistool van bison heeft goede ratings en staat ook goed bekend onder de vakmensen.

Vervolgens kunt u beginnen met het kitten van de badkamer

U plakt beide zijden af met tape en maakt het oppervlak vetvrij met behulp van thinner. Hierna brengt u de kit aan over de gehele lengte. Spuit de kit in met een oplossing van water met een klein scheutje afwasmiddel (in een plantenspuit) waarna u de kitlaag glad afwerkt met behulp van uw vinger of een kitlepel die in de bouwmarkt is te verkrijgen. De overtollige kit wordt hierdoor ook meteen verwijderd. Laat de kit laag vervolgens drogen zoals dat staat aangegeven op de verpakking.

Mooi afwerken van de kitrand

Bij het mooi afwerken van het kitrandje zijn er twee goede opties:

  • De meest ervaren klusjesmannen doen het vaak met wat water uit een plantenspuit en met een vinger. Nadat je het randje hebt aangebracht spuit je er met een plantenspuit 2x over de kitrand en dan ga je met de vinger langs de kitrand. Wat overblijft moet je kunnen afvegen op een keukenrol.
  • Voor zeer mooie afwerking heeft u ook gewoon goede badkamer kit nodig. Siliconenkit dat al jaren ergens in een hoek ligt gaat zeker niet bijdragen tot een mooie afwerking.
  • Ook is het mogelijk voor dit soort zaken een PVC buis te gebruiken of je kunt een kitlepeltje kopen, maar dan sta je wel voor aap bij jouw klusmaten.

Oude kitlaag verwijderen

Een oude kitlaag kunt u gemakkelijk verwijderen. Met behulp van een stanleymes / hobbymes snijdt u de kit weg. Helaas lukt het niet om alle kit te verwijderen. De kit resten die zijn overgebleven, verwijdert u met siliconenverwijderaar. (+/- 11 Euro)  U smeert de resten in met dit middel, waarna u een aantal minuten moet wachten voordat u de resten eraf kan halen. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Zorg wel voor beschermende kleding tijdens het verwijderen van de oude kitlaag. Lees ook badkamer verbouwen.

Instructievideo Kitten Badkamer

Badkamer laten kitten door een vakman?

Lukt het u niet om de badkamer professioneel te kitten? Schakel dan een loodgieter in. Vul gratis onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van loodgieters in uw regio. Vergelijk en kies de beste deal, zo kunt u tot wel 30% op de kosten besparen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

4 Klusreacties

Reactie plaatsen