In deze kluswijzer wordt beschreven hoe en waarom u in de badkamer naden moet kitten. De badkamer afkitten is van belang om lekkage te voorkomen. Tevens zorgt een kitlaag er ook voor dat er geen vuil in naden gaat zitten. Zo kit u bijvoorbeeld de naad tussen een hangtoilet en de betegelde muur, waardoor het schoon houden een stuk eenvoudiger is.

Benodigdheden Kitten Badkamer

Bij het afkitten van de badkamer maakt u gebruik van schimmelvrije sanitairkit. U hoeft zoals vroeger de deur niet meer uit want deze zijn online goedkoper te verkrijgen. Wij hebben 5 mogelijke kits op een rij gezet / ook bij verschillende webwinkels.

Badkamer Kit (5x)

Naam Kleur: Extra: Schimmel killers? Prijs & Kopen
Lakma Sanitairkit W Wit Goede Anti Schimmel Garantie Schimmelwerend +/- € 13 – Bol.com
Onze Aanrader:
Bison Siliconenkit
Wit  Groot Merk / Ideaal voor Douche kitten Ongevoelig voor Schimmel +/- € 10 – Bol.com
Lakma Sanitairkit T Transparant Goede Anti Schimmel Garantie Schimmelwerend +/- € 13 – Bol.com
Kelfort Siliconenkit Zilvergrijs Temperatuurbestendig tot +160 °C Schimmelwerend  +/- € 13 – Bol.com
Pattex one for ALL Zwart Werkt voor alles Onbekend +/- € 8 – Praxis

bison-power-kitpistoolEn natuurlijk heeft u een kitpistool nodig om het kit aan te brengen. Dit kitpistool van bison heeft goede ratings en staat ook goed bekend onder de vakmensen.

Vervolgens kunt u beginnen met het kitten van de badkamer

U plakt beide zijden af met tape en maakt het oppervlak vetvrij met behulp van thinner. Hierna brengt u de kit aan over de gehele lengte. Spuit de kit in met een oplossing van water met een klein scheutje afwasmiddel (in een plantenspuit) waarna u de kitlaag glad afwerkt met behulp van uw vinger of een kitlepel die in de bouwmarkt is te verkrijgen. De overtollige kit wordt hierdoor ook meteen verwijderd. Laat de kit laag vervolgens drogen zoals dat staat aangegeven op de verpakking.

Mooi afwerken van de kitrand

Bij het mooi afwerken van het kitrandje zijn er twee goede opties:

 • De meest ervaren klusjesmannen doen het vaak met wat water uit een plantenspuit en met een vinger. Nadat je het randje hebt aangebracht spuit je er met een plantenspuit 2x over de kitrand en dan ga je met de vinger langs de kitrand. Wat overblijft moet je kunnen afvegen op een keukenrol.
 • Voor zeer mooie afwerking heeft u ook gewoon goede badkamer kit nodig. Siliconenkit dat al jaren ergens in een hoek ligt gaat zeker niet bijdragen tot een mooie afwerking.
 • Ook is het mogelijk voor dit soort zaken een PVC buis te gebruiken of je kunt een kitlepeltje kopen, maar dan sta je wel voor aap bij jouw klusmaten.

Oude kitlaag verwijderen

Een oude kitlaag kunt u gemakkelijk verwijderen. Met behulp van een stanleymes / hobbymes snijdt u de kit weg. Helaas lukt het niet om alle kit te verwijderen. De kit resten die zijn overgebleven, verwijdert u met siliconenverwijderaar. (+/- 11 Euro)  U smeert de resten in met dit middel, waarna u een aantal minuten moet wachten voordat u de resten eraf kan halen. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Zorg wel voor beschermende kleding tijdens het verwijderen van de oude kitlaag.

Instructievideo Kitten Badkamer

2 antwoorden
 1. Robbert
  Robbert zegt:

  Hey Mijnkluswijzer.nl,

  Gisteren heb ik een oude kitlaag weggehaald in mijn badkamer. Ik heb een open douche, en ik zag dat langs de muur een stuk kit losgelaten was. Echter blijkt dat de kit best diep tussen de tegels en de muur zit. Zelfs een stanleymesje krijg ik deze resten nu amper weg. Heeft u misschien tips om de overige resten netjes te verwijderen?

  Robbert

  Beantwoorden
 2. Kluswijzer
  Kluswijzer zegt:

  Hey Robbert, dank voor de vraag.

  Wellicht wat laat met ons antwoord, maar wij raden in dit geval aan om siliconenkitverwijderaar te gebruiken. Op dit vlak zijn twee bekende merken beschikbaar, Pattex en HG.

  Succes!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *