Wastafel plaatsen

wastafelplaatsenIn deze kluswijzer wordt beschreven hoe een wastafel plaatsen. Het monteren van een wastafel in de badkamer is een klus die iedere doe-het-zelver kan. U heeft de volgende materialen nodig;

Hoogte wastafel

De hoogte van een wastafel is standaard 90cm, gemeten vanaf de bovenkant van de wastafel. Mocht de vloer nog betegeld worden, dan dient u rekening te houden met het feit dat de vloer nog hoger wordt. Afhankelijk van de dikte van de vloertegel, telt u bijvoorbeeld 1,5cm bij de standaard wastafel hoogte van 90cm op.

Stappenplan wastafel plaatsen

U houdt de wastafel tegen de muur op de gewenste hoogte, waarna u de gaten voor het bevestigen kunt aftekenen op de wand. Zorg er wel voor dat de gaten waterpas zijn. Wanneer de muur is betegeld, is het aan te raden om er schilderstape op te plakken. De boor zal dan minder snel wegschieten tijdens het boren van de gaten. In plaats van tape kunt u, voor het wegschieten van de boor, ook een klein puntje slaan in de tegel met behulp van een schroevendraaier.

Voordat u de wastafel aan de wand plaatst, monteert u de kraan en het bovenste gedeelte van de sifon aan de wastafel. U kunt er nu nog gemakkelijk bij en bespaart zo een hoop tijd. Hierna kan de wastafel tegen de wand worden geplaatst. Vast is vast, want als u de wastafel te hard vastdraait, dan bestaat de kans dat de wastafel beschadigd. De kraan kan worden aangesloten op de watertoevoerleidingen met behulp van flexibele slangen. Hierna kan de sifon op de waterafvoer worden bevestigd.

Tot slot kit u de naad tussen de wand en de wastafel af met schimmelvrije sanitairkit. Laat de kit volgens de aangegeven productomschrijving drogen, voordat de wastafel in gebruik wordt genomen.

Wastafel laten plaatsen? Vergelijk loodgieters!

Lukt het u niet en heeft u hulp nodig van een deskundige loodgieter om uw wastafel te laten plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van loodgieters in uw regio. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op het uitbesteden van uw klus!

image_pdfDownload Kluswijzer in PDFimage_printPrint uit

Related Posts

Over ons

Reactie plaatsen