Vloeren

Vloeren

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl staat beschreven hoe u zelf een vloer kunt leggen. Er zijn verschillende soorten vloeren, zoals laminaat, parket, betonvloer, vloertegels, vloerbedekking, natuursteen, marmer, vinyl, grindvloer etc. Het leggen van vloeren is een klus die iedere doe-het-zelver kan en met behulp van instructievideo’s kunt u zien hoe u te werk gaat.
Voordat u een nieuwe vloer gaat leggen, is het van belang dat de basis (ondergrond) goed is. Wanneer de vloer niet waterpas of veel beschadigingen heeft, is het aan te raden om de vloer te egaliseren. In het onderdeel “egaliseren vloer’’ staat stap voor stap beschreven hoe u zelf deze klus kunt klaren.

Bij het plaatsen van een laminaat, parket of houtenvloer is een goede ondervloer nodig. Dit heeft zeker aandacht wanneer u in een appartementencomplex woonachtig bent. Dan dient de ondervloer aan bepaalde voorwaarden te voldoen, waarmee geluidsoverlast voorkomen wordt. Een houtenvloer is namelijk gehoriger dan vloerbedekking. Kijk bij de aanschaf van de ondervloer altijd naar de eigenschappen of deze voldoen aan de gestelde eisen. Daarnaast kunt u deze ondervloer ook toepassen in een ander type woning, waarmee u zelf minder geluidsoverlast heeft.

Tot slot willen wij u kort wijze op het isoleren van de vloer, want als de vloer nog gelegd moet worden kan dit mee genomen worden. Het isoleren van de vloer doet u om te voorkomen dat de warmte niet verdwijnt en dat de kou buiten de kamer wordt gehouden. Dit heeft als voordeel dat u minder stook kosten heeft, wat gunstig voor uw portemonnee is.

Wij wensen u succes met het leggen van de nieuwe vloer en mocht u opmerkingen hebben of iets missen in dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl, laat het ons dan weten.