Tegels Voegen & Voegen Badkamer

In deze kluswijzer wordt uitleg gegeven hoe u zelf tegels kunt voegen in de badkamer. Zodra het betegelen van de badkamer wand erop zit, kan er een begin gemaakt worden met het inwassen van de tegels. Met behulp van een instructievideo, kan iedere klusser tegels voegen. Hieronder staat beschreven hoe u te werk gaat en welke materialen u nodig heeft.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.


Materialen voor tegels voegen (Badkamer)

Hieronder de materialen die u nodig heeft om tegels te voegen. Het is aan te raden om een extra pak voegmiddel te kopen in de bouwmarkt, want bij de meeste winkels kan het binnen 30 dagen retour gebracht worden. Hierdoor kunt u de klus in een keer afmaken en voorkomt u dat er wellicht nog materiaal gehaald moet worden. Vraag wel altijd naar de voorwaarde in de winkel waar u de spullen aanschaft;

  • Voegmiddel
  • Voegrubber
  • Spons
  • Emmer (om het voegsel aan te maken)
  • Mixer / mengstaaf (voor op de boormachine)
  • Nog op zoek naar tegels? Kijk dan eens hier voor een breed aanbod aan badkamer tegels.

We hebben de volgende benodigdheden online voor je opgezocht:
(na de instructie video vind je er nog meer)

Mixer Voegrubber Voegrubber Voegpasta
mengen voegmiddel voegrubber voegrubber voordelig voegpasta
€8,50 tot €15,-  €8,50 -€13,- €2,50 – €3,50 €29 tot €35
Mengen met boormachine Rubber om mee glad te strijken Voordelige keuze Voegmiddel
Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk

Instructie video voegen tegels (Badkamer)

Ook deze producten gaan je helpen

Voegset  Emmer Voegspons Voegspons
emmer en spons voor het voegen van tegels

gele emmer

Spons voor voegen van tegels voordelig alternatief voegspons
€59 – €65 €2,30 – €3,- €16 – €18 €3,50 – €4,50
Emmer en accessoires Voordelige keuze Inwasspaan met Hydro Spons Voordelig alternatief
Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk

Het voegsel inwassen tussen de tegels

Voorbereiding

Zorg er allereerst voor dat het tegelwerk droog is, zodat er gevoegd kan worden. Meestal is de droogtijd 24 uur, maar dit staat exact beschreven op de verpakking van de tegellijm. Als het droog is, kan het voegmiddel aangemaakt worden. Op de handleiding staat beschreven hoe u het voegmiddel dient aan te maken. Vol ¾ van de hoeveelheid water in de emmer en waarna het poeder van het voegmiddel erbij gestopt kan worden. Met behulp van een mixer, mengt u het goed door. Hierna voegt u het restant water (1/4 hoeveelheid) toe. Blijft mengen tot dat er geen klonten in het voegmiddel aanwezig zijn.

Voegmiddel aanbrengen

Met behulp van het voegrubber, wordt het voegmiddel aangebracht op de wand. Door het voegrubber diagonaal te bewegen, wrijft u het voegsel in de voegen, ook wel inwassen genoemd. Zodra alle voegen zijn voorzien met voegmiddel, kan met een lege voegrubber, het overtollige voegmiddel verwijderd worden.

Afwerken

Zodra het voegmiddel droog is, dat op de tegels zit (zie instructievideo), is het voegmiddel stevig genoeg om met behulp van de spons de tegels schoon te maken. Zorg ervoor dat de spons niet te nat is en maak de spons vaak schoon in een emmer met water. Wanneer u de gehele wand schoon heeft gemaakt, gaat u met een droge doek over de tegels om het laatste voegmiddel resten te verwijderen. Tot slot kit u de hoeken, onderkant en bovenkant van de tegels af met sanitairkit. (meer info over badkamer kitten)

Lees ook: Bakstenen muur voegen.

Vakman nodig? Vergelijk tegelzetters!

Het voegen van uw tegels is niet zomaar gedaan. Komt u er niet uit? Schakel dan een vakman in: de tegelzetter. Wij raden u wel aan om eerst te vergelijken. Vul onderstaand formulier in, ontvang vrijblijvend offertes van tegelzetters in uw regio en bespaar tot 40% op de kosten.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen