wandtegels voegen

In deze kluswijzer wordt uitleg gegeven hoe u zelf tegels kunt voegen in de badkamer. Zodra het betegelen van de badkamer wand erop zit, kan er een begin gemaakt worden met het inwassen van de tegels. Met behulp van een instructievideo, kan iedere klusser tegels voegen. Hieronder staat beschreven hoe u te werk gaat en welke materialen u nodig heeft.

Instructie video voegen tegels (Badkamer)

Materialen voor Tegels Voegen (Badkamer)

Hieronder de materialen die u nodig heeft om tegels te voegen. Het is aan te raden om een extra pak voegmiddel te kopen in de bouwmarkt, want bij de meeste winkels kan het binnen 30 dagen retour gebracht worden. Hierdoor kunt u de klus in een keer afmaken en voorkomt u dat er wellicht nog materiaal gehaald moet worden. Vraag wel altijd naar de voorwaarde in de winkel waar u de spullen aanschaft;

  • Voegmiddel
  • Voegrubber
  • Spons
  • Emmer (om het voegsel aan te maken)
  • Mixer (voor op de boormachine)

Meer info: het voegen bij het metselen.

Het voegen inwassen van de tegels

Zorg er allereerst voor dat het tegelwerk droog is, zodat er gevoegd kan worden. Meestal is de droogtijd 24 uur, maar dit staat exact beschreven op de verpakking van de tegellijm. Als het droog is, kan het voegmiddel aangemaakt worden. Op de handleiding staat beschreven hoe u het voegmiddel dient aan te maken. Vol ¾ van de hoeveelheid water in de emmer en waarna het poeder van het voegmiddel erbij gestopt kan worden. Met behulp van een mixer, mengt u het goed door. Hierna voegt u het restant water (1/4 hoeveelheid) toe. Blijft mengen tot dat er geen klonten in het voegmiddel aanwezig zijn.

Met behulp van het voegrubber, wordt het voegmiddel aangebracht op de wand. Door het voegrubber diagonaal te bewegen, wrijft u het voegsel in de voegen, ook wel inwassen genoemd. Zodra alle voegen zijn voorzien met voegmiddel, kan met een lege voegrubber, het overtollige voegmiddel verwijderd worden.

Zodra het voegmiddel droog is, dat op de tegels zit (zie instructievideo), is het voegmiddel stevig genoeg om met behulp van de spons de tegels schoon te maken. Zorg ervoor dat de spons niet te nat is en maak de spons vaak schoon in een emmer met water. Wanneer u de gehele wand schoon heeft gemaakt, gaat u met een droge doek over de tegels om het laatste voegmiddel resten te verwijderen. Tot slot kit u de hoeken, onderkant en bovenkant van de tegels af met sanitairkit. (meer info over badkamer kitten)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *