Schimmel Badkamer Verwijderen

In dit onderdeel van MijnKluswijzer.nl wordt uitleg gegeven hoe u zelf schimmel badkamer kunt verwijderen. Velen hebben last van schimmelplekken in de badkamer. Een oorzaak kan zijn dat er in de badkamer onvoldoende ventilatie aanwezig is. Schimmels ontstaan vooral in vochtige ruimtes. Op het plafond, in de voegen van het tegelwerk en de kitlaag kunnen zwarte schimmelplekken in de badkamer ontstaan. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd wat u kunt doen om de schimmel in de badkamer te verwijderen.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

De Schimmelverwijderaars op een rij

Er zijn enkele grote partijen actief in de wereld van de schimmelverwijderaars, vele ook bekend van reclames. Neme bijvoorbeeld HG / Bison en DryEx. Drie bekende partijen die weten hoe ze schimmel uit die badkamer moeten krijgen:, zie hier de bekendste producten en maak jouw keuze:

Naam Extra: Illustratie Prijs & Kopen
DryEx: anti- schimmelspray zonder bleek en chloor +/- € 16 – Bol.com
HG Anti Schimmel 500 ML Bekend artikel met veel goede reviews antischimmel-hg +/- € 12 – Bol.com
Bison Schimmelverwijderaar 500 ML Ook tegen Algen & Mossen schimmelverwijderaar bison +/- € 9 – Bol.com
HG Anti Schimmel 500 ML Bekend artikel met veel goede reviews antischimmel-hg +/- € 7 – 

Schimmel badkamer op het plafond/muur verwijderen

Zorg ervoor dat de badkamer goed droog is. Hoe droger de ruimte, des te meer dorst hebben de schimmels, wat het verwijderen van de schimmels ten goede komt. Er zijn verschillende soorten middelen om de muren en plafond schimmelvrij te maken. Zo kunt u werken met bleekwater of met schimmel verwijderaar die speciaal ontwikkeld is om de schimmels te verwijderen. Zie ook bovenstaande voorbeelden van schimmelverwijderaars.

Als u de muren en plafond met schimmel verwijderaar gaat behandelen, lees dan goed de gebruikshandleiding op de verpakking van het product. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe u te werk gaat. Daarnaast dient u beschermende kleding en mondkapje te dragen. Behandel niet alleen de zwarte schimmelplekken, maar ook het oppervlakte er omheen. De zwarte plekken zijn dode schimmels en de nieuwe schimmels zitten om de zwarte plekken heen. Deze nieuwe plekken zijn met het oog lastig te zien.

Schimmel voegen badkamer verwijderen

Schimmelreiniger

Schimmelreiniger

Schimmel in de voegen, kunt u met schimmel verwijderaar behandelen, maar ook met bleekwater. De verhouding is 2/3 bleekwater en 1/3 water. Met behulp van een plantenspuit brengt u het mengsel aan op de wand/voegen. Laat deze minimaal een halve dag goed intrekken en spoel het daarna af met water. In de meeste vervallen zullen de schimmels verwijdert zijn. Mochten de schimmels niet weg zijn, kunt u altijd nog schimmel verwijderaar gebruiken.

    • HG Schimmelverwijderaar is een product dat goed zou kunnen helpen bij dit probleem, bij de productomschrijving staat ook aangegeven dat het een specialist is op het gebied van het schimmelvrij houden van tegelvoegen.

Schimmel van de kitlaag verwijderen

Schimmel in de kitlaag tussen de douchebak en wandtegels, is een bekend probleem. U kunt met bleekwater of schimmel verwijderaar de kitlaag proberen schimmelvrij te krijgen, zoals hierboven staat beschreven. Wel is het zo dat met schimmel verwijderaar de kitlaag aangetast kan worden en is het slechtste geval deze niet meer zorgt voor een waterdichte verbinden met als lekkage tot gevolg. Wanneer is kitlaag vol met schimmels zit, is het wel eens beter de kitlaag te verwijderen en deze opnieuw aan te brengen. Hierdoor is de schimmel verwijderd en bent u weer verzekerd van een waterdichte verbinding in de badkamer.

Schimmel badkamer voorkomen

Om schimmels in de badkamer te voorkomen, is goede ventilatie nodig. Schimmels zijn gek op vocht en hoe droger te ruimte is, des te minder kans u op schimmels heeft. Maak ook geregeld de afzuigventielen in het plafond schoon, zodat de vochtige lucht goed afgezogen kan worden. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk en het raam na het douche open te zetten.

Instructievideo schimmel badkamer verwijderen

Vergelijk offertes

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

3 Klusreacties

Reactie plaatsen