Schimmel badkamer verwijderen

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl wordt uitleg gegeven hoe u zelf schimmel badkamer kunt verwijderen. Velen hebben last van schimmelplekken in de badkamer. Een oorzaak kan zijn dat er in de badkamer te weinig ventilatie is of niet voldoende. Schimmels ontstaan vooral in vochtige ruimte. Op het plafond, in de voegen van het tegelwerk en de kitlaag kunnen zwarte schimmelplekken in de badkamer ontstaan. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd wat u kunt doen om de schimmel in de badkamer te verwijderen.

Instructievideo schimmel badkamer verwijderen

Schimmel op het plafond/muur verwijderen

Zorg ervoor dat de badkamer goed droog is. Hoe droger de ruimte, des te meer dorst hebben de schimmels, wat het verwijderen van de schimmels ten goede komt. Er zijn verschillende soorten middelen om de muren en plafond schimmelvrij te maken. Zo kunt u werken met bleekwater of met schimmel verwijderaar die speciaal ontwikkeld is om de schimmels te verwijderen. In iedere bouwmarkt/doe-het-zelf winkel zijn deze producten te verkrijgen.

Als u de muren en plafond met schimmel verwijderaar gaat behandelen, lees dan goed de gebruikshandleiding op de verpakking van het product. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe u te werk gaat. Daarnaast dient u beschermende kleding en mondkapje te dragen, want het is echt troep. Behandel niet alleen de zwarte schimmelplekken, maar ook het oppervlakte er omheen. De zwarte plekken zijn dode schimmels en de nieuwe schimmels zitten om de zwarte plekken heen. Deze nieuwe plekken zijn met het oog lastig te zien.

Schimmel in de voegen verwijderen

Schimmel in de voegen, kunt u met schimmel verwijderaar behandelen, maar ook met bleekwater. De verhouding is 2/3 bleekwater en 1/3 water. Met behulp van een plantenspuit brengt u het mengsel aan op de wand/voegen. Laat deze minimaal een halve dag goed intrekken en spoel het daarna af met water. In de meeste vervallen zullen de schimmels verwijdert zijn. Mochten de schimmels niet weg zijn, kunt u altijd nog schimmel verwijderaar gebruiken.

Schimmel van de kitlaag verwijderen

Schimmel in de kitlaag tussen de douchebak en wandtegels, is een bekend probleem. U kunt met bleekwater of schimmel verwijderaar de kitlaag proberen schimmelvrij te krijgen, zoals hierboven staat beschreven. Wel is het zo dat met schimmel verwijderaar de kitlaag aangetast kan worden en is het slechtste geval deze niet meer zorgt voor een waterdichte verbinden met als lekkage tot gevolg. Wanneer is kitlaag vol met schimmels zit, is het wel eens beter de kitlaag te verwijderen en deze opnieuw aan te brengen. Hierdoor is de schimmel verwijderd en bent u weer verzekerd van een waterdichte verbinding in de badkamer.

Schimmel badkamer voorkomen

Om schimmels in de badkamer te voorkomen, is goede ventilatie nodig. Schimmels zijn gek op vocht en hoe droger te ruimte is, des te minder kans u op schimmels heeft. Maak ook geregeld de afzuigventielen in het plafond schoon, zodat de vochtige lucht goed afgezogen kan worden. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk en het raam na het douche open te zetten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *