Dakgoot schoonmaken

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl wordt uitgelegd waarom en hoe u zelf onderhoudt kunt plegen aan uw dakgoot. De dakgoot zorgt ervoor dat het regenwater van het dak wordt afgevoerd en niet langs de zijkant van het huis naar beneden gaat. Hiermee wordt voorkomen dat er vocht in de gevel trekt met alle narigheid van dien. Hieronder staat beschreven hoe en wanneer u onderhoudt aan uw dakgoot het beste kunt verrichten.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakdekkers in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

De dakgoot onderhouden

Dakgoot schoonmaken

Zelf een dakgoot schoonmaken

Het is van groot belang dat de dakgoot schoon is zodat het regenwater snel via de dakgoot en de regenpijp afgevoerd kan worden. In de dakgoot kan mos, takken en bladeren terecht komen die het afvoeren van het regenwater kunnen hinderen. Het is daarom zaak om 2 maal per jaar de dakgoot schoon te maken. Het behulp van een emmer en een schep verwijdert u bladeren, mos of takjes uit de dakgoot. Tot slot maakt u met een stoffer de gehele dakgoot schoon. Het schoonmaken van een dakgoot is een eenvoudige klus die weinig tijd in beslag neemt.

Zelf de dakgoot schoonmaken & Leegmaken

Zoals al hierboven staat beschreven is het raadzaam om 2x per jaar de dakgoot schoon te maken. In het voorjaar (maart/april) en eind oktober/begin november als de bladeren van de bomen zijn gevallen. Bladeren en takken kunnen de doorvoer van het regenwater verhinderen en ook in de regenpijp terecht komen wat verstopping kan geven.

Om te voorkomen dat bladeren of andere voorwerpen in de regenpijp komen, kunt u gebruik maken van een bladvanger die in de regenpijp wordt geplaatst of een boldraadrooster die bovenop de regenpijp wordt gezet. Bij het gebruik van een boldraadrooster is de kans dat de bladeren zich voor het rooster verzamelen en het water niet weg kan. Verwijder de bladeren tijdens de herfst bij het rooster zodat de dakgoot bij flinke regenbui niet gaat overlopen.

Zaken die u nodig heeft voor de schoonmaak van de dakgoot:

Wanneer u tijdens het schoonmaken van de dakgoot beschadigingen in de dakgoot tegenkomt, dient u deze te repareren. In het onderwerp “zinken dakgoot repareren” staat beschreven hoe u zelf de dakgoot kunt herstellen.

Dakdekker nodig? Vergelijk dakdekkers in uw regio

Heeft u een dakdekker nodig om uw dakgoot schoon te maken? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers in uw regio. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op de totale kosten uw klus!


Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen