Binnenmuur repareren

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl wordt uitleg gegeven hoe u zelf een beschadigde binnenmuur kunt repareren/herstellen. Zo kunnen er scheuren in de muur ontstaan, schroefgaten in de muur aanwezig zijn en bijvoorbeeld beschadigingen in de buitenhoeken ontstaan. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe u de binnenmuur zelf kunt herstellen, inclusief instructievideo.

Instructievideo binnenmuur repareren

Welke materialen en gereedschappen heeft u nodig

  1. Plamuurmes
  2. Afdekfolie
  3. Oude verfkrabber
  4. Vulmiddel
  5. Stevige borstel
  6. Plantenspuit
  7. Schuurpapier

Scheuren en gaten in de binnenmuur repareren

Krab met een oude verfkrabber de scheur of gat in de muur schoon. Zorg ervoor dat alle loszittende delen worden verwijderd, zodat straks het opvulmiddel op een sterke ondergrond kan hechten. Borstel daarna de scheur/gat schoon om te zorgen dat de ondergrond droog en stofvrij is.

Dek de vloer af met afdekfolie om de vloerbedekking/laminaat te beschermen. Maak vervolgens het vulmiddel klaar voor gebruik, zoals dit staat aangegeven op de verpakking.

Het kan zijn dat de ondergrond een zuigende eigenschap heeft. U kunt in deze situatie de ondergrond met behulp van een plantenspuit vochtig maken om het zuigende karakter van de ondergrond tegen te gaan.

Breng met het plamuurmes het vulmiddel aan op de muur. Voor het beste resultaat, strijkt u het plamuurmes van binnen naar buiten. Omdat vulmiddel de eigenschap heeft dat het krimpt tijdens het drogen, is het vaak nodig om 2 á 3 keer vulmiddel aan te brengen voor een mooi eindresultaat. Nadat het opvulmiddel is uitgehard, kunt u met een schuurpapiertje het oppervlakte gladschuren. Daarna is de muur klaar om geschilderd of behangen te worden.

Buitenhoek repareren

Bij het repareren van een buitenhoek, gaat u hetzelfde te werk als bij het opvullen van de gaten. Het kan handig zijn om een plankje tegen de muur aan te spijkeren met staalspijkers. Door het plankje op de wand te zetten, kunt u de buitenhoek eenvoudiger opvullen. Als de ene kant klaar is, zet u het plankje op de andere kant en vult u daar de buitenhoek ook op. Tot slot dient u de gaten te herstellen, die zijn ontstaan om het plankje aan de muur te bevestigen.

Vulmiddel

In de markt zijn verschillende soorten vulmiddel verkrijgbaar. Voor ieder type beschadiging in de muur, is bijna wel een speciaal ontwikkeld vulmiddel te verkrijgen. Laat u in de winkel voorlichten welk type vulmiddel het beste in uw situatie geschikt is. Daarnaast is de keuze tussen kant-en-klare of poedervorm vulmiddel.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen