Tape & Plakband Verwijderen

In veel klussen waar u zaken moet vervangen komt het ter sprake: U moet oude tape of plakband resten verwijderen. Bijvoorbeeld als u plakplinten aan het vervangen bent, of net wilt beginnen met het schilderen van een muur maar er allerlei plakband resten op de muur zitten. Bij Mijnkluswijzer zijn wij diep in te materie gedoken, hebben alle tips en tricks om tape te verwijderen op een rij gezet en zijn gekomen met een uniek overzicht om onze klussers verder te helpen.

Onze Unieke Plakband & Tape Verwijder Tabel ™

Wat wilt u verwijderen? Verwijder Oppervlakte De meeste ideale methodiek Extra / Tips & Tricks:
Stickers (Or stickerresten) Verwijderen Allerlei Speciale Sticker Verwijderaar HG Stickerverwijderaar
Plakband Verwijderen Papier Zeer voorzichtig (heb geduld) proberen los te trekken.Of Scherp mesje ( en weer geduld) . Of warm het plakband op met  een Föhn (probeer dit eerst uit op papier dat mag beschadigen) Er bestaat ook professionele papier reparatie, zij gebruiken oa. Poultrice en aangepast oplosmiddel op basis van de lijmsoort van het plakband.
Plakband Verwijderen Hout Doe ontsmettingsalcohol op een watje (niet te ruim) en wrijf dit over de plek. 90% = sterk, 70% = mild. HG Stickerverwijderaar
Plakband Verwijderen Kozijnen Speciale Sticker Verwijderaar HG Stickerverwijderaar
Plakband Verwijderen PVC / Kunststof Diverse reinigingsmiddelen: Glasreiniger / Lampenolie. Ook kunt u met nieuwe plakband het oude plakband proberen mee te trekken. Zelfs Pindakaas helpt!
Dubbelzijdig tape Verwijderen Auto Probeer de truuk om met je vinger of gum over de plek te wrijven.  Overweeg anders de opwarming via de Föhn of Zon. Lijmresten verwijderaar van 3M / Overweeg ook Wasbezine
Dubbelzijdig Tape Verwijderen Muur Meng 500ML water met 60ML Azijn, schrob de plek (is redelijk milde oplossing, dus meeste verfsoorten blijft zitten) (Eventueel ook mogelijk om met een nieuw stuk tape de oude tape weg te trekken)
Dubbelzijdig Tape  / Plakband Verwijderen Kunststof Gebruik een Föhn om de Tape op te warmen. Probeer vervolgens met hand / scherp mesje de tape te verwijderen Schuurspons met Zeepsop kan de klus afmaken
(Dubbelzijdig) Tape / Plakband Verwijderen Tegels / Glas Los het Tape op met Olie: Glasreiniger / Botermes of Nagel / Spons / Ontsmettingsolie Gebruik geen Warmte (Glas kan barsten). Probeer het altijd eerst even met glasreiniger + geduld + nagels. Aceton op een watje kan ook de zwaardere methodiek zijn.
Dubbelzijdig Tape Verwijderen Laminaat Gebruik een Föhn om de Tape op te warmen. Probeer vervolgens met hand / scherp mesje de tape te verwijderen.
Tape Verwijderen Huid Maak de tape nat met Sterilium / Lijmoplosser en wacht 1 á 2 minuten. De lijmlaag zal oplossen. (Verwijder met haarrichting mee)
Duct Tape Verwijderen Allerlei Lampenolie op Zacht Doekje, zachtjes inwrijven en veel wrijven en eraf proberen te krijgen. Wasbenzine is vaak een goede (niet zeer aggressieve) oplossing voor het verwijderen.
Schilderstape Verwijderen Allerlei De beste truuk is dit ‘snel na de verfklus’ te doen. En niet te lang te wachten. Als u wel te lang gewacht heeft is een scherp mesje de oplossing.

Pas op: Maak niet de fout om met een schuurspons aan de slag te gaan en te eindigen met serieuze schade na het klaren van de klus!
Pas op / Disclaimer: Hoe dan ook zijn alle situaties toch nog verschillend. Wees met alles wat u doet geduldig en voorzichtig.
Pas Op: Wees voorzichtig met reinigers op oliebasis. Ze kunnen plastic oppervlakken verpesten en bepaalde verfsoorten oplossen.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen