KlussenKlussen

Lamp Aansluiten

Een spanningszoeker (herkenbaar aan rode uiteinde)

Een spanningszoeker (herkenbaar aan rode uiteinde)

Op deze Kluswijzer kunt u lezen hoe u een lamp moet aansluiten. Bij een lamp aansluiten komt allereerst veiligheid kijken, daarvoor is één artikel ideaal om in huis te hebben. Een schroevendraaier die elektriciteit meet. Dit heet ook wel een spanningszoeker. Deze spanningszoekers zijn al voor 3 á 4 euro verkrijgbaar en kunnen u een hoop ellende besparen!

Stappenplan bij een Lamp Aansluiten

 1. Lees allereerst meer over de verschillende kabelkleuren & wat ze precies doen. 
 2. Schakel in de stoppenkast de stroomgroep uit waar de lamp aan bevestigd zit. ( let op dat de vriezer niet op de dezelfde groep zit en deze lang uit blijft staan)
  • Als dit een moeilijke stap voor u is dan is het aan te raden om deze groepen goed in kaart te brengen. (Tijd dus voor een meterkast project)
 3. Controleer of de stroom er écht vanaf is met een Spanningsmeter en zorg ervoor dat niemand deze stoppenkast tijdens uw klus ineens kan aanzetten.
 4. Controleer de instructies van de lamp die u gekocht heeft. ( is de lamp bijvoorbeeld dimbaar? )
 5. Controleer de bedrading van de plek waar de lamp moet hangen naar de schakelaar. Althans tot zover dit mogelijk is.
 6. Indien er een haakje aan het plafond zit, hang de lamp hier dan indien mogelijk aan. Probeer hoe dan ook de lamp stevig te bevestigen, vaak heeft de lamp methodieken hiervoor meegeleverd. Als u in het plafond moet boren: Zoek dan altijd naar een geschikte plek uit de buurt van de draden.
 7. Installeer het kroonsteentje (zit vaak al bij de lamp aansluiting van de vorige lamp, of soms zelfs in het pakketje van de lamp) door de kabels hierin goed met de lamp te verbinden. Dit wijst zichzelf vaak.
 8. Zorg ervoor dat de draden elkaar niet kunnen raken ( de open stukken! )
 9. Alles dubbel checken, sluit de stroomgroep weer aan en kijken of de lamp werkt!

Andere relevante gidsen:

Instructievideo Lamp Aanluiten uit de jaren 80

In deze instructievideo niet veel extra informatie, toch voor de video liefhebbers: 

Lamp laten aansluiten? Vergelijk elektriciens!

Lukt het u niet om uw lamp aan te sluiten? Schakel dan een elektricien in. Maar wat zijn de kosten? Vul gratis het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van elektriciens in uw regio. Op deze manier bespaart u tot wel 30% op het uitbesteden van uw klus!

KlussenKlussen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen