Kraanrozetten

Heb jij een nieuwe kraan geïnstalleerd in de badkamer en wil je deze zo netjes mogelijk afwerken? Met een kraanrozet ben je verzekerd van een strakke afwerking en zo krijgt je badkamer een nette uitstraling. Je kunt kraanrozetten op verschillende manieren toepassen en ook bij specialistische sanitair winkels verkrijgen.

Wat is een rozet (kraanrozet) ?

kraanrozet

kraanrozet

Een rozet is als het ware een kapje dat over de leidingen van bijvoorbeeld een kraan wordt geschoven om het geheel er mooi uit te laten zien. Wanneer je geen gebruik maakt van rozetten zul je dus een wat slordige afwerking hebben. Een kraanrozet wordt dus vooral gebruik voor een fraaie afwerking van een kraan in je badkamer, zoals de douchekraan of bij de wastafel. Kraanrozetten zijn voorzien van schroefdraad en kunnen dus op de gemonteerde koppelingen geschroefd worden. Ze zijn dus eenvoudig te installeren en in ruil daarvoor krijg jij een strak eindresultaat.

De toepassingen van rozetten in huis

Een rozet wordt vooral gebruikt voor de afwerking van kranen in huis, maar er zijn ook tal van andere situaties waarin de rozet toegepast kan worden.

Badkraan – De perfecte afwerking van montage in badkamer, douche en toilet.
Radiator – Het afwerken van de vloeraansluiting van de radiator.
Plafond – Voor de uitstraling van je plafond en het wegwerken van de stroomtoevoer van verlichting.

Waar koop je een rozet?

Je kunt op verschillende locaties terecht om een rozet aan te schaffen. Je hebt natuurlijk specialistische sanitair-winkels. Ook online zijn er tal van webshops met een ruim aanbod van rozetten, zoals bij bol.com. Hier vind je grote merken als Plieger en Grohe voor de strakke afwerking van je montage.

De kosten van een rozet

Een rozet kost niet veel en is dan ook voordelig aan te schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een kraanrozet van GAMMA eigen merk, ben je voor twee stuks ongeveer €4 kwijt, terwijl je ook voor wat luxere rozetten kunt kiezen. Een kraanrozet van Plieger bij bol.com koop je voor rond de 8 Euro.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen