Zinken Dakgoot Vervangen

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl wordt beschreven wat u kunt doen als u voor de keuze staat de zinken dakgoot te laten repareren of de dakgoot vervangen. Een zinken dakgoot heeft een levensduur van circa 50 jaar, maar dit is niet de garantie dat er in de tussentijd lekkage kan optreden. Maar hoe kunt u nu de juiste afweging maken in deze beslissing.

*Tip: deze klus uitbesteden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van dakdekkers in jouw regio! Vergelijk en bespaar tot 30%.

De Dakgoot inspecteren

De vraag is natuurlijk eerst, waar zit de lekkage? Zit de lekkage op 1 plek of meerdere plekken? Het kan zijn dat er maar 1 gat is en dan is het de vraag wat voor een gat het is (groot/klein). Zo kan het zijn dat de lekkage wordt veroorzaakt door een soldeernaad die broos is geworden. Dan is de lekkage eenvoudig te verhelpen door het opnieuw te solderen of bitumen kit aan te brengen op de plek waar de lekkage zit. Zitten de lekkage op meerdere plekken, dan is het probleem groter en is het wellicht raadzamer de zinken dakgoot te laten vervangen.

Dakgoot Repareren doe het zelf

Waarom zou je zelf de levensduur van de dakgoot verlengen in plaats van het volledig opnieuw aanschaffen? De voor en nadelen van deze doe het zelf klus op een rij:

De voordelen van de zinken dakgoot repareren

  • Goedkoper dan vervangen
  • Minder arbeidsintensief
  • Levensduur verlengen is beter voor het milieu

De nadelen van een zinken dakgoot repareren

  • Vaak uitstel tot de zinken dakgoot alsnog vervangen dient te worden
  • De levensduur wordt niet verlengd en blijft circa 50 jaar

Klaar voor een volledig nieuwe dakgoot? Lees onze ‘dakgoot plaatsen’ kluswijzer

Wilt u aan de reparatie? Lees dan onze Dakgoot reparatie kluswijzer

De afweging van het vervangen of repareren

zinken dakgoot repareren

Dakgoot Repareren

De kosten voor het vervangen van een zinken dakgoot zijn behoorlijk en kan zijn dat hiervoor het geld niet aanwezig is. Dan kan men dus kiezen voor het repareren ervan. Als de dakgoot al oud is, dan ontkomt u er niet aan om het te laten vervangen. Vaak is het repareren een tijdelijk oplossing. Weeg de kosten goed af, want anders geldt de regel “goedkoop is duurkoop”. Wanneer u de keuze maakt tot het vervangen, kunt u dit zelf doen of uitbesteden. Zinken dakgoten zijn niet in de regulieren bouwmarkten te koop, maar er zijn verschillende internet aanbieders waar u de materialen eenvoudig en voor een goede  prijs kunt aanschaffen.

Vakman nodig? Vergelijk professionele dakdekkers!

Heeft u een dakdekker nodig om uw dakgoot te vervangen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers in uw regio. Door te vergelijken bespaart u tot wel 30% op het uitbesteden van uw klus!


Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

Reactie plaatsen