Onderhoud Laminaat

laminaat

Laminaat heeft door de beperkte reparatie mogelijkheden veel onderhoud nodig.

Als alles klopt hebt u al via onze gidsen kunnen zien waar u laminaat kunt aanschaffen en hoe u laminaat moet leggen. In dit onderdeel van Mijnkluswijzer wordt uitgelegd hoe u zelf uw laminaat kunt onderhouden, reinigen en schoonmaken. Laminaat is met deze tips eenvoudig schoon te houden. Hieronder hebben wij een aantal punt op een rij gezet, waaraan u kunt denken om de laminaatvloer te onderhouden.

12 Tips voor Laminaat Onderhoud

 1. Zand is de grootste vijand van laminaat. Omdat zand kleine steentjes zijn, kunnen deze krassen veroorzaken in de toplaag van het laminaat. Tip; gebruik een goede deurmat, waardoor er minder zand de woning in komt.Een set van twee van deze eenvoudige rubberen deurmatten liggen voor 16,- al binnen 2 dagen bij de deur.  Met deze stap heeft u al 50% van de problemen opgelost.
 2. Dweil met zo weinig mogelijk water. Hierdoor is de kans kleiner dat er water in de kieren van het laminaat komen, waardoor het laminaat kan gaan uitzetten. Na het dweilen de laminaatvloer met een schone doek droogmaken.
 3. Laat nooit waterdruppels liggen op het laminaat. Wanneer er water of iets anders op de laminaat vloer is gekomen, is het wenselijk dit zo snel mogelijk te verwijderen met een schone doek.
 4. Wees voorzichtig met het verplaatsen van meubels. Tip, plaats onder alle meubels stoelviltjes. Zo wordt voorkomen dat wanneer meubels verplaatst worden, de kans op krassen minder is. Het is dan ook beter de meubels op te tillen, in plaats van te verschuiven.Sommige viltjes laten zelf weer strepen achter.. Dus je moet hier niet voor heel goedkoop gaan. Bekijk het aanbod van Tesa stoelviltjes. ( +/- € 5 )
 5. Bij een laminaatvloer kunt u geen boenwas, polish of andere poetsmiddelen gebruiken. In plaats hiervan kunt u laminaatreiniger gebruiken (+/- € 16).
 6. Een laminaatvloer kunt u niet schuren, lakken of in de olie zetten. Er zit een kunststof toplaag op het laminaat, waardoor dit niet mogelijk is.
 7. Fruit, koffie, wijn en sap vlekken; Hiervoor gebruikt u mild schoonmaakmiddel om de laminaatvloer schoon te maken. Bovenstaande laminaatreiniger werkt hiervoor goed.
 8. Teer, inkt en schoenzolen vlekken; Hiervoor gebruikt u terpentine, aceton en daarna een vochtige doek om de laminaatvloer te reinigen.
 9. Chocolade, vet en smeer vlekken; Hiervoor gebruikt u spiritus en daarna een vochtige doek om de vlekken op de vloer te verwijderen. (Al werkt de laminaatreiniger hier ook goed voor)
 10. Bloed vlekken; Met behulp van koud water haalt u het bloed van de vloer. (Of beter nog, u voorkomt dat er bloed op de vloer komt)
 11. Zet bloempotten nooit rechtstreeks op de vloer, maar gebruik hiervoor schoteltjes.
 12. Giet nooit water uit op de vloer om de laminaat vloer schoon te maken.

Heeft u zelf nog tips die u met andere wilt delen? Laat ze achter in de reacties!

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

2 Klusreacties

Reactie plaatsen