laminaat

laminaatIn dit onderdeel van Mijnkluswijzer wordt uitgelegd hoe u zelf uw laminaat kunt onderhouden, reinigen en schoonmaken. Laminaat is eenvoudig schoon te houden. Hieronder hebben wij een aantal punt op een rij gezet, waaraan u kunt denken om de laminaatvloer te onderhouden. Met deze tips kunt lang van uw nieuwe laminaatvloer genieten.

  1. Zand is de grootste vijand van laminaat. Omdat zand kleine steentjes zijn, kunnen deze krassen veroorzaken in de toplaag van het laminaat. Tip; gebruik een goede deurmat, waardoor er minder zand de woning in komt.
  2. Dweil met zo weinig mogelijk water. Hierdoor is de kans kleiner dat er water in de kieren van het laminaat komen, waardoor het laminaat kan gaan uitzetten. Na het dweilen de laminaatvloer met een schone doek droogmaken.
  3. Laat nooit waterdruppels liggen op het laminaat. Wanneer er water of iets anders op de laminaat vloer is gekomen, is het wenselijk dit zo snel mogelijk te verwijderen met een schone doek.
  4. Wees voorzichtig met het verplaatsen van meubels. Tip, plaats onder alle meubels viltplakkers, die in iedere bouwmarkt te verkrijgen zijn. Zo wordt voorkomen dat wanneer meubels verplaatst worden, de kans op krassen minder is. Het is dan ook beter de meubels op te tillen, in plaats van te verschuiven.
  5. Bij een laminaatvloer kunt u geen boenwas, polish of andere poetsmiddelen gebruiken. In plaats hiervan kunt u laminaatreiniger gebruiken.
  6. Een laminaatvloer kunt u niet schuren, lakker of in de olie zetten. Er zit een kunststof toplaag op het laminaat, waardoor dit niet mogelijk is.
  7. Fruit, koffie, wijn en sap vlekken; Hiervoor gebruikt u mild schoonmaakmiddel om de laminaatvloer schoon te maken.
  8. Teer, inkt en schoenzolen vlekken; Hiervoor gebruikt u terpentine, aceton en daarna een vochtige doek om de laminaatvloer te reinigen.
  9. Chocolade, vet en smeer vlekken; Hiervoor gebruikt u spiritus en daarna een vochtige doek om de vlekken op de vloer te verwijderen.
  10. Bloed vlekken; Met behulp van koud water haalt u het bloed van de vloer. (Of beter nog, u voorkomt dat er bloed op de vloer komt)

Heeft u zelf nog tips die u met andere wilt delen, klik dan hier en laat het ons weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *