Drukverhoger Plaatsen & Installeren

Wanneer je meerdere douches, toiletten en wastafels in huis hebt wil zich nog wel eens een probleem voordoen met de waterdruk. Op het moment dat je de kraan van de wastafel open draait terwijl iemand anders onder de douche staat, kan dit ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld bij beide kranen minder water uitkomt. Om dit te voorkomen maak je gebruik van een drukverhoger, ook bekend als hydrofoorpomp. Hoe je deze moet installeren in huis lees je hier!

De voordelen van een drukverhoger

Deze pomp zorgt er voor dat het drukvat altijd vol zit met water en dat de waterdruk in het hele huis perfect blijft. Je sluit een drukverhoger aan op de afvoerleiding die naar meerdere kranen in het huis leidt. Door een hydrofoorpomp kunnen meerdere apparaten in huis, zoals vaatwasser en wasmachine tegelijkertijd optimaal functioneren.

De juiste plaats voor installatie

De installatie van een drukverhoger is niet moeilijk en kan bijna overal in huis. Een veel gekozen plaats voor de installatie is de meterkast. Hier komt de waterleiding binnen en is hierdoor een goed startpunt voor het verhogen van de waterdruk. Ook zijn de meeste drukverhogers compact en kunnen zij aan de wand bevestigd worden.

Het installeren van een drukverhoger in 3 stappen

Het installeren van een hydrofoorpomp is betrekkelijk eenvoudig en kan daardoor ook in enkele stappen. De installatie begint aan de aanzuigkant die zich aan de zijkant van de waterpomp bevindt. Via deze aansluiting zuigt de waterpomp het water aan vanuit de bron. De drukverhoger functioneert het beste wanneer er geen vuil en lucht bij komt kijken.

  1. Koppel het voorfilter: de filter is een extra filtermoment voordat het water de pomp ingaat.
  2. Vullen en koppelen van de aanzuigslang: vul de aanzuigslang met water en koppel de aanzuigslang aan het voorfilter
  3. Vullen van het pomphuis: haal de vulschroef van de pomp en vul het pomphuis met water totdat deze overstroomt. Plaats dan de vulschroef terug.

Drukverhoger kopen

Mini drukverhoger kopen

Het eerste gebruik van de drukverhoger

Voordat je de drukverhoger optimaal kunt gebruiken, is het belangrijk om de eerste opstart goed te laten verlopen. Dit doe je in een aantal stappen:

  1. Zet de afvoerslang of leiding binnen enkele meters na de pomp dicht door de slang dicht te drukken.
  2. Steek de stekker in het stopcontact en schakel de pomp in
  3. De pomp begint met het aanzuigen van het water vanuit de bron en dit kan optimaal doordat je de slang dichtdrukt.
  4. Na dertig seconden kun je de slang weer loslaten. Als alle koppelingen luchtdicht zijn kun je de drukverhoger gaan gebruiken.

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Gerelateerde kluswijzers

Over ons

1 reactie

Reactie plaatsen