Dakgoot Repareren

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer behandelen we hoe u zelf uw kunststof dakgoot kunt repareren.

Wanneer u bij uw kunststof dakgoot lekkage heeft, kan het zijn dat er water op de muur komt of in uw woning. Hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan, waardoor het verstandig is de lekkage aan uw PVC dakgoot zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wij hebben op een rij gezet wat u kunt doen om de lekkende dakgoot te repareren. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om scheuren of gaten zelf te verhelpen. Wel is het zo dat het vaak een tijdelijke oplossing betreft. De beste oplossing is de kunststof dakgoot waar de lekkage is in zijn geheel te vervangen en een nieuwe te plaatsen.

Echter daar gaan we in dit artikel niet op in. Wij beschrijven hier de verschillende methodes hoe u zelf de lekkage aan uw kunststof dakgoot kunt repareren;

Dakgoot reparaties via een reparatieset

Albastine reparatieset

Albastine reparatieset

Met de Polyester Reparatieset van Alabastine (een bekend merk in dit segment) kunt u grote gaten of scheuren in uw kunststof dakgoot repareren. In de set zit alles wat u nodig heeft en is in de meeste bouwmarkten verkrijgbaar. Met behulp van polyester glasmatjes maakt u de dakgoot waterdicht. Het grote voordeel van deze methode is, dat de dakgoot aan de binnenkant niet/nauwelijks een verdikking heeft en er geen verstopping in de dakgoot kan ontstaan.

Inhoud:

  • 240 gram polyesterhars
  • 10 gram verharder
  • glasvezelmat en hulpmiddelen.

Goede oplossing bij:

  • Een PVC dakgoot die lekt op naad
  • Het repareren van een kunststof of pvc dakgoot

Kopen kan hier.

Het repareren van de dakgoot met kunststof lijm

Een zeer eenvoudige manier om bijvoorbeeld een scheur snel te herstellen is door op de plek waar de dakgoot lek is, een dikke laag kunststof lijm aan te brengen. Dit is niet de meest mooi oplossing en vaak zeer tijdelijk van aard. Als u echter heel veel haast heeft is dit soms wel een snelle oplossing.

Polyester dakgoot repareren met elastische dakbekleding.

Scheur overbruggende elastische waterdichte reparatie- en/of renovatielaag voor nagenoeg iedere ondergrond en onder praktisch alle weersomstandigheden. Bijvoorbeeld de toepassingen van het merk Aquaplan Lek-Dicht. Deze gebruiksklare en met kunststof-vezels verstevigde “High Tech” bekleding verzekert in 1 laag een onmiddellijke waterdichting op alle droge en vochtige ondergronden, zelfs bij lichte neerslag. Ook dus goed te gebruiken bij een pvc dakgoot die lekt op naad. Ook is er sinds kort het product ‘Bison – Rubber Seal’ op de markt. Met deze pasta zijn alle lek problemen ook goed op te lossen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *