Kunststof dakgoot repareren

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer.nl staat beschreven hoe u zelf uw PVC dakgoot kunt repareren/herstellen. Wanneer u bij uw PVC dakgoot lekkage heeft, kan het zijn dat er water op de muur komt of in uw woning. Hierdoor kunnen vochtig problemen ontstaan, waardoor het verstandig is de lekkage aan uw PVC dakgoot zo spoedig mogelijk te verhelpen. Maar wat zijn de mogelijkheden om uw PVC dakgoot zelf te repareren? Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren of gaten zelf te verhelpen. Wel is het zo dat het vaak een tijdelijke oplossing betreft. De beste oplossing is de PVC dakgoot waar de lekkage is, te vervangen. Hieronder worden verschillende methodes beschreven hoe u zelf de lekkage aan uw PVC dakgoot kunt repareren, zonder een nieuwe dakgoot aan te brengen.
Polyester Reparatieset alabastine

Met de Polyester Reparatieset van alabastine
kunt u grote gaten of scheuren in uw PVC dakgoot repareren. In de set zit alles wat u nodig heeft en is in de meeste bouwmarkten verkrijgbaar. Met behulp van polyester glasmatjes maakt u de dakgoot waterdicht. Het grote voordeel van deze methode is, dat de dakgoot aan de binnenkant niet/nauwelijks een verdikking heeft en er geen verstopping in de dakgoot kan ontstaan.

PVC lijm

Een zeer eenvoudige manier om bijvoorbeeld een scheur snel te herstellen is door op de plek waar de PVC dakgoot lek is, een dikke laag PVC lijm aan te brengen. Dit is niet de meest mooi oplossing en vaak zeer tijdelijk van aard.

Elk weer (Rubson/Aquaplan)

Scheuroverbruggende elastische waterdichte reparatie- en/of renovatielaag voor nagenoeg iedere ondergrond en onder praktisch alle weersomstandigheden. 2 in 1. Deze gebruiksklare en met kunststof-vezels verstevigde “High Tech” bekleding verzekert in 1 LAAG een onmiddellijke waterdichting op alle droge en vochtige ondergronden, zelfs bij lichte neerslag.