Alles over de Quooker

quookerGeen zin om minutenlang te wachten voordat het water eindelijk kookt zodat je het avondeten kunt bereiden? Met een Quooker kraan is dit verleden tijd, want deze kokend waterkraan zorgt voor direct kokend water uit de kraan. Deze kraan staat niet alleen mooi in iedere keuken, maar is ook nog eens erg handig. Welke uitvoeringen zijn er allemaal, wat zijn de voor- en nadelen van een Quooker en nog belangrijker: hoeveel geld ben je kwijt? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of er nog alternatieven zijn voor een kokend waterkraan.

De voordelen van Quooker

Het belangrijkste voordeel van een Quooker is dat er direct kokend water uit de kraan komt. Normaal gesproken kost het je flink wat tijd om het water eerst apart te koken, maar met een Quooker heb je dus geen waterkoker meer nodig. Je kunt een Quooker niet alleen gebruiken om een kop thee te maken, maar ook snel laten koken van groenten of ander eten. Ook is het water goed gezuiverd en zorgt de kraan voor extra ruimte in de keuken. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen van een Quooker kraan beschikbaar:

Uitvoeringen: Beschrijving: Gemiddelde kosten:
De 3-in-1 kokend water kraan 1 kraan waar koud, warm en kokend water uitkomt. vanaf €1000
De losse of alleen kokend water kraan een aparte kraan voor kokend water of een gewone mengkraan voor warm en koud water vanaf €700
De twintaps 2 kranen die één geheel vormen in de keuken vanaf €1250

Nadelen van Quooker

Een Quooker kan een goede aanwinst zijn voor je huishouden, maar er zijn ook een aantal mindere punten die mee kunnen spelen bij het maken van een beslissing. Zo heeft een Quooker een beperkte hoeveelheid kokend water en moet je het reservoir dus regelmatig bijvullen. Daarnaast heeft de boiler van Quooker een verwarmingselement van 2100 watt die niet samengaat met dezelfde elektriciteitsaansluiting als bijvoorbeeld een vaatwasser, omdat er anders een zekering kan doorslaan. In sommige gevallen is er dus ook een extra elektriciteitsaansluiting nodig, wat weer voor extra kosten zorgt.

Een Quooker online kopen

Een Quooker kraan is online te koop, en je kunt bij verschillende webwinkels terecht, waaronder bol.com. Hier vind je een breed scala aan Quooker kranen, diverse sets en uitvoeringen, bijvoorbeeld met of zonder boiler. Zo heb je vanaf €1000 al een Quooker FLEX, een van de nieuwste modellen met uittrekbare slang voor het gemakkelijk uitspoelen van de spoelbak of het vullen van een emmer. Ook de wat oudere modellen van het merk zijn op deze webshop te vinden.

Goedkopere alternatieven voor de kokend waterkraan

Vind je een Quooker iets te prijzig en zoek je naar een goedkoper alternatief? Quooker was het eerste Nederlandse merk met een kokend waterkraan, maar inmiddels zijn ook andere merken deze weg ingeslagen. Bij bol.com kun je dan ook terecht voor kokend waterkranen van de merken Grohe en Inventum. Een Grohe waterkraan schaf je al aan vanaf €699 en een Inventum model vanaf €789,-.

Alle mogelijke merken met kokend waterkranen:

Met erachter de bekende submerken en waar ze eventueel te verkrijgen zijn.

  • Quooker (Flex, Fusion, Combi, Twintaps)
  • Floww (Premium, Perfect & Boiler)
  • Franke (Irena, Helix, Minerva, Solo & Combi)
  • Inventum ( Easy Comfort, Square)
  • Grohe (Red, Mono, Duo)
  • Unito (Ace Boil) (hier)
  • Selsiuz (Haaks Gun) (hier)
  • Itho Daalderop – Kokend water kraan (hier)

Heb je er eentje gekocht? Zo moet je een kokende kraan / Quooker installeren!

Vakspecialist nodig?

Heb jij een vakspecialist nodig voor jouw klus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op en vergelijk de prijzen. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen! Vul snel het formulier in.

Over ons

Reactie plaatsen